frågestund / svar / del ett.

Här kommer svaren på era frågor. Som vanligt har jag tagit bort de som handlar om mitt privatliv. Det kommer alltid vara privat. Puss!

* Vad gör du när du är 25? (karriär, boende, pojkvän typ)
* Dina bästa sommar-stockholms pärlor? Häng, shopping, fest eller bara något ställe som är fint och bör ses! Kram!!

* När jag är 25 hoppas jag att jag jobbar inom samma bransch som jag gör nu. Att jag får skriva mycket och jobba redaktionellt, oavsett om det är webb eller tryckt press. Sedan hoppas jag att jag har ett fantastiskt hem med mannen jag älskar och förhoppningsvis, om man får drömma, en bebis i magen.

* Hela Stockholm på sommaren är magiskt. Ät en kantarellrisotto på Djurgårdsbrunn med utsikt över kanalen. Ta ett glas vin på Lydmars underbara terrass. Promenera längst Skeppsbron, köp en kaffe på Albert & Jacks, promenera vidare. Dansa på F12.

 

Hej finaste du!

Detta är nog första gången jag kommenterar hos dig, men har följt din blogg från starten. Jag vill egentligen inte fråga något utan bara säga tack, för att du är så satans härlig och sprider glädje genom datorskärmar runt om i landet. Men okej, en fråga då; Hur mår du idag? 🙂

Hej FINASTE. Tack själv. Jag mår bra. Varken mer eller mindre. Inte ofta man mår så…

Du är så himlahimla bra, jag älskar dina texter. Men hur gör du egentligen för att få fram dem? Kommer de bara eller får du sitta ett tag och fundera?

De kommer när de kommer. När jag ser en film, en bild, promenerar hem från jobbet. Eller när det händer något riktigt fint eller riktigt jobbigt i mitt liv. När en kille skickar ett sms som får en att stanna upp en sekund eller när någon av mina vänner delar med sig av sitt kärleksliv och får en att fundera.

Det här passar kanske inte i en frågestund men jag skriver ändå. Jag vänder mig till dig för att du är så otroligt bra på att uttrycka dig. Min älskade kärlek, mitt livs glädje och min allra bästa vän sen fyra år och jag har gått skilda vägar. Inte för att vi vill, vi är båda otroligt kära och känner att vi inte kan eller vill leva utan varandra. Men han har genomgått mycket svårt i sitt liv och det är många saker som gör att han just nu känner att han har ingenting att ge. Vilket jag kan förstå eftersom jag känner han så otroligt väl, jag vet precis hur han känner men jag kan inte förstå att han känner det. Det har gått två veckor nu och vi pratar fortfarande varje dag, vi bor i olika städer men vi ska träffas nästa vecka. Mina vänner säger att jag borde sluta prata med honom, och den logiska delen av mig håller med. Men mitt hjärta, min själ och allt som är jag vill vara med honom och få honom att förstå att jag kan hjälpa honom med allt. Men det gör ont, och jag tror att jag förnekar att vi inte längre är tillsammans. Det gör så ont, den personen som vet ALLT om mig. Inga murar så långt ögat kan nå har dumpat mig. Hur ska jag kunna gå vidare från det? Jag vill vara med honom, jag behöver vara med honom, men borde jag? Min fråga är alltså om du tycker att jag borde fortsätta så som vi gör, eller borde jag följa mina vänners råd?

 

Så länge han inte är elak och utnyttjar dina känslor, följ ditt hjärta. Om han har gått igenom jobbiga stunder är det förståeligt att han måste ta itu med dem på egen hand. Även fast han egentligen kanske helst av allt vill vara med dig. Men se till så att du inte blir sårad bara, det är det viktigaste.

* hur mycket tjänar du i månaden?
* vad är det dyraste du har köpt?
* va är din dröm i livet? 😀

* Det kan jag inte tala om 🙂

* Förutom min lägenhet så var det min Chanelväska… ångrar varken lägenheten eller väskan haha.

* Min dröm är att få en familj *nörd men så är det*

 

vilken film tittar du helst på en regnig dag?

 

Skönheten & Odjuret, The Holiday, En kärlekshistoria

 

hur är du när du umgås med vänner? vilken roll har du bland dina umgängen 🙂

 

Oj vad svårt. Jag är väldigt mycket mig själv när jag är med mina vänner. De närmsta har verkligen sett varenda sida jag har. Så frågade jag Dasha vilken roll jag har bland mina vänner och hon svarade ”Den som aldrig svarar i telefon” ha ha ha.

 

alla dina kärlekar, berätta om dom. kände du olika för varje? varför gick du skilda vägar med dom? vi vill veta. allt. nåja, nästan allt. tack för en mkt fin blogg.

 

Det skulle ta mig tre böcker a tusen sidor att förklara mina förhållanden. En av dem slutade jag vara kär i. En av dem tvingade jag mig själv att sluta vara kär i. Och en var en kärlek så stor att den inte gick att hantera.

 

hur blir man så jäkla härlig som du är? 🙂

 

Haha, tack snälla! <333

 

du nämnde något för ett tag sedan om att du insett saker om dig själv, som du inte var helt nöjd med. i samband med glamourama tror jag. jag är nyfiken på det var?:) älskar din blogg iaf!

 

Det var mest saker om mitt utseende. Typ att jag går lite konstigt och har jättekonstig ansiktsform haha. Och att jag ibland är ironisk på ett sätt folk inte förstår. Typ när jag skämtar med Petra och folk tror att jag är allvarlig. Hon är min bästa vän, jag skulle aldrig säga ”Petra du är fan störd” och mena det, herregud jag älskar människan, men min ironi lyser inte igenom kameran…

 

Hej! Skulle inte du vilja visa lite bilder på din lägenhet? 🙂

 

Det kommer snart 😉

 

Hej Michaela!
följer din blogg slaviskt, haha;). Du är bra, toppen!
Vilket är ditt favoritplagg för tillfället?
Ska du göra något speciellt i sommar, eller bara jobba?

 

Thanks love.

Mitt favoritplagg JUST NU är nog min nya hellånga klänning från Stylein, den är så himla vacker tycker jag.

I sommar ska jag jobba och kanske resa lite inom Sverige. Reser utomlands när det blir kallt istället.

Hej Michaela, jag vet inte om du någonsin känt såhär, men iallafall. Jag är 18 år och har varit tillsammans med min första pojkvän i ca 8 månader. Jag älskar honom och tycker han är den finaste som finns och är imponerad över att han har stått ut så länge som han faktiskt har med mig. Men ändå kan jag inte sluta tänka på slutet. Hur vi ska göra slut? NÄR vi ska göra slut? Kommer jag ens kunna göra slut med honom? Det är skitjobbigt och jag vet inte vad jag ska göra. Vi har ett distansförhållande på 10 mil om det gör någon skillnad?

 

Sluta tänk så. För ditt eget bästa. Njut av nuet och ta framtiden när den kommer. Det hjälper ingen att oroa sig för vad som kommer att hända. Var lycklig över det som händer.

 

Vilka olika jobb har du haft? typ från när du va 16 år haha!

Är du en person som gillar att vara själv eller är du beroende av att ha folk omkring dig?

Finns det nån period i ditt liv som du ser tillbaka på som den bästa? eller är den nu? : )

Hmm… jobbat i kiosk, servitris på restaurang, café… sedan varit egenföretagare i tre år där jag gjort olika frilansuppdrag inom mode och styling, bloggat för Stureplan.se, varit moderedaktör på NG, skrivit en bok och släppt en skokollektion.

Jag gillar en blandning av att umgås och vara själv. Själv tre dagar i veckan och umgås fyra 😉

Jag tror inte att det bästa har kommit ännu.

* Jag skulle vilja veta hur du är som person?

* Vad tycker du är viktigt i en personlighet hos en vän och hos dig själv?

 

* Dasha säger såhär: ”Temperamentsfull. Antingen jätteglad eller jätteledsen. Intelligent och bäst att fråga om råd när det kommer till något viktigt”. Fin hon är min bästa vän va <3

* Jag vill ha en vän som är sig själv, oavsett stunder eller egenskaper. Något alla mina nära vänner har gemensamt är att de har väldigt tydliga bra och dåliga egenskaper, jag uppskattar när man inte försöker måla över ens personlighet. Det gör att jag älskar mina vänner precis för vad de är och lär mig se förbi deras dåliga egenskaper för att de bra överväger.

 

Hur gick det till när du fick börja jobba som DJ? Behöver man någon utbildning?

 

Det finns utbildningar att gå men jag lärde mig av polare som spelar och så… är fortfarande en rätt crappy dj haha. Men jag är rolig!

 

Måste först bara säga att jag beundrar dig otroligt mycket, du verkar vara en så genuint fin person! Vad har du för tips för att öka sitt självförtroende när det nått botten, speciellt i sociala sammanhang?

 

Tack hjärtat. Jag tror på små steg istället för stora gester. Sätt upp små delmål för dig själv, tex ”Nästa fest ska jag prata med minst en person jag inte känner.” Eller ”Nästa månad ska jag gå på minst en tillställning där jag inte känner mer än värden”. Våga lite i taget så kommer du tillslut ha varit din egen lärare.

 

– visste du när du var yngre, tonåring vad du ville bli som ”stor”?
– vad vill du bli när du blir ”stor”?
– är pengar allt?
– vad gör du när du vill få kontakt med en kille du gillar?
– hur ser ditt drömboende ut?

 

– Nej. Jag har alltid velat jobba med något där jag får använda min hjärna kreativt. Men jag visste aldrig specifikt vad jag ville göra. Mellan jag var typ 10-13 år ville jag bli inredningsarkitekt så kreativa yrken har lockat mig redan som barn.

– Jag vill fortfarande jobba med ett kreativt yrke, i vilken form det sen tar sig får vi se.

– Nej. Men pengar resulterar i att man kan göra mycket härliga saker.

– Gud jag vet inte… är nog inte så bra på sånt där?

– Stort, ljust, höga tak, rymlig terrass eller altan och fönster som släpper in ljus hela dagarna.

 

* Tror du på Gud?
* Vad är enligt dig meningen med livet?
* Vad har du för tips till en nu arbetslös människa (tog studenten i år och har ingen aning om vad jag ska göra i höst?!)
* Tycker du om Veronica Maggio? Och hennes nya låt Satan i Gatan? Jag tycker den är så himla fin

Tack också för att du är en sådan stor inspirationskälla till mig 🙂 Läser dina ofta texter och drömmer mig bort till en fantasivärld/bättre plats 🙂

 

* Jag har alltid sagt att jag inte kan svara på den frågan. För ända sedan jag varit liten har jag bett till Gud i svåra situationer, men jag vet inte om det är för att det är den sista utvägen eller en önskan, en förhoppning om att det finns någon. Jag har aldrig fått någon uppenbarelse om att det finns en Gud och har svårt att tro på saker jag inte kan känna.

* Familj

* Ta en ströjobb och ha kul ett tag tills du hittar någonting du känner längtan efter att få göra, oavsett om det är jobb eller plugg.

* Jag älskar hennes nya skiva, den är mycket vacker.

<3

 

Varför röstar du för att cancersjuka ska tvingas ut i arbetslivet trots att de genomgår behandling? Varför tycker du att det är värt så stora skattesänkningar när det är arbetslösa och pensionärer som drabbas hårdast av det? Varför röstar du på ett parti vars politik gynnar männen men drabbar kvinnorna?

 

Innan du ställer fler politiska frågor skulle jag gärna vilja ha tydliga och sanna påståenden kring ämnet, sådana här typ av politiska frågor känns för oseriösa och aggressiva för att svara på. Det finns ingen idé till att diskutera politik om den inte går att diskutera.

 

Åh. Känns som att det finns mycket frågor jag skulle vilja ställa – men kommer självklart inte på några för tillfället. Snälla, ha den öppen imorgon också? 🙂

 

Haha okej <3

 

Äntligen en frågestund! Älskar din blogg. Jag har tre frågor som jag hoppas att du kan svara på, vill inte riva upp gamla sår men jag själv känner en del hjärtesorg just nu och har så mycket kärlekstvivel.

1. Hur kommer det sig att det inte höll mellan dig och cimon? Menar absolut inte att du ska säga mer än du vill men för mig känns det så konstigt att två människor som älskat varandra så mycket och båda två gick med krossat hjärta ur förhållandet inte kunde hålla ihop…

2. Har du någonsin skrivit något i bloggen hopp om att han ska läsa det?

3. Har du kunnat dejta och gå vidare på så sätt sen dess?

 

Cimon är mitt livs stora kärlek. Jag har aldrig älskat någon i närheten av så mycket som jag älskar honom. Men det som hände är privat.

 

vad letar du efter i en kille? 🙂
Var köper du helst dina kläder? Tips på den perfekta bastoppen?

Ärlighet. Respekt. Drivkraft.

Jag har alltid älskar Acne. Den perfekta bastoppen finns på Filippa K.

Det tog slut mellan mig och min pojkvän för mer än 1 månad sen, vi var tillsammans i 1 år. Jag försöker med allt, men jag kan inte komma över honom, varje morgon jag vaknar försöker jag somna om för jag orkar inte vara ledsen och tänka på honom. Hur gör man för att komma vidare? Det är även så att han är väldigt bra vän med en gemensam kompis och jag är så orolig för att de ska göra något för det känns som de alltid funnits lite i luften. Jag vill inte vara svartsjuk mot henne. Min fråga är alltså, har du några tips på hur man går vidare?

Tack för en bra och inspirerande blogg!!!

 

Det där är det värsta som finns. Jag önskar att jag hade några råd. Men jag har tyvärr inga. Jag är usel på det där själv och har kämpat med att komma över min svartsjuka sen min första pojkvän. Håll ut och tappa inte kontrollen är nog de bästa råden jag har.

 

Hur ser din frukost ut? 🙂

 

när går du och lägger dig på vardagarna och när går du upp?

 

5 saker som man måste göra i sommar

Hur flirtar du?

Vad har man på sig på första dejten ? 🙂


Två skivor lantbröd, skinka eller salami på, ett glas juice till och sen kaffe på jobbet.

Går och lägger mig mellan 23-00 och upp 07.

Gå hem barfota 2. Ha en kräftskiva 3. Ha minst en dagsfylla 4. Spela kubb 5. GRILLA


Skrattar mycket.

Något man känner sig skitsnygg i, utan att vara för uppklädd. Din favorit LBD funkar alltid.

 

Har du någonsin stannat kvar hos någon som utnyttjat dig? (känslomässigt, inte fysiskt)

 

Ja

 

Har du någon gång varit med om att en tjejkompis till dig har utnyttjat dig för din status skull? Velat se ut som dig och bara glida med? Hur har du hanterat det?

 

Inte någon av mina nära. Man märker ganska snabbt vilka som umgås med en för att de gillar en eller för att de får ut någonting av umgänget. Jag tror att jag är så pass mig själv att man inte orkar hänga med mig om man inte verkligen tycker om mig, det blir nog snabbt genomskinligt och då avslutar jag relationen.

 

Kommer du skriva fler böcker?

 

Jag hoppas det.

 

Tänkte säga att du är helt fantastisk och en helt underbar kvinna! Jag har följt dig sen du blogga på tjejsajten. Tänkte fråga om dina bästa tips till att verkligen glömma sitt ex på bästa sätt! Puss

 

Tack min kära. Fokusera på mål som inte har med kärlek att göra. Livet kretsar inte kring kärlek. Hitta annat som ger dig njutning och tillfredsställelse istället. När jag blev singel bytte jag bostad och lägenhet, det var en boost större än allt annat.

 

Hur lång är du och väger? du är sjukt snygg!

 

Tack snälla. Jag är 165 cm och väger 55 kg.

 

När du går ut, hur mkt dricker du då? Vart hittar man bra festlåtar?

 

Det beror på. Snittar kanske fem drinkar och fem shots per utekväll (sedan vin till middagen innan såklart).

 

Hur hinner du med jobb, fest, läsa böcker, titta på tv och äta middag?

 

Det är inga problem. Jobbar mån-fre under dagen. Läser böcker, tittar på tv och äter middagar sön-ons på kvällen. Festar tors-lör natt. Perfekt veckoschema haha.

 

hej michaela!
kan inte du visa bilder på din garderob och dina kläder? hade varit jätte spännande 🙂 Kram.

 

Oj, det är ett jäkla projekt, men i augusti ska jag göra en ordentlig rensning till våren och då lovar jag att visa upp och sälja en del.

 

Snälla snälla Michaela, förklara hur jag kan göra för att hitta mig själv och vad som är jag. Du är en så stark förebild för mig och hjälper mig redan så mycket, men jag tänkte om du har några konkreta råd?

Kärlek ♥ !

 

Men kärlek till dig!!! Att hitta sig själv kommer när det kommer. Jag tror inte jag heller har hittat mig själv än. Man får ge det den tid det vill ta. Någon sa att man inte finner sig själv och ett lugn förrän efter 30. Mycket möjligt att det är så…

Jag minns så väl din kommentar i första säs av Glamorama där du sa ”Jag är en bitch, jag behöver någon som säger ’Michaela, nu skärper du dig'”.
Detta känns så långt ifrån dig idag. Eller hur känner du, är du en ”bitch”? 😉

Kram fina du.

 

Haha Gud alltså, hela mitt liv har jag trott att jag är en bitch. I yngre år var jag säkert en. Idag skulle jag inte beskriva mig så. Däremot kan jag nog bli en riktig bitch om någon gör något jag inte accepterar. Jag är inte rädd att säga ifrån om jag tycker att någon beter sig som ett totalt arsle.

Puss!

Vad hände med Nöjesguiden?

 

Vi hade jobbat ihop i två och ett halvt år så det var dags att gå skilda vägar.

 

Hur kommer man över hjärtesorg om man inte vill vänta på tidens läkande effekt?

 

Hitta något som ger dig glädje som inte är relaterat till kärlek. Gör det du verkligen brinner för i livet.

 

Hejsan.. Såg på Petras blogg att ni skulle på lägenhetevisning, & då är min fråga varför du vill flytta eller va det bara för nöjets skull?

Kram

 

Nej då det var bara för nöjes skull!

 

Dina bästa Paris-tips?

Titta in hos Frida Fahrman, hennes blogg är just nu FYLLD med underbara Paris-tips!

 

Förra veckan skrev Petra (tungården) att du o hon skulle gå på en lägenhetsvisning…vad gällde det? Ska nån av er flytta?

 

Nej vi tittade bara för nöjes skull på en lägenhet i min port. Alltid roligt med inspiration 🙂

 

Jag älskar att resa och se världen och kan sitta i flera timmar här hemma och kolla på fotografier och bara drömma mig bort. Min fråga är då vilka länder du varit i och om det finns något ställe som ligger sig extra varmt om hjärtat?

Vill också passa på att säga att du är väldigt söt, otroligt inspirerande och verkar vara en sådan härlig person! Kramar till dig

 

Hmm… Italien, Thailand, Spanien, Danmark, Finland, Lettland, Kap Verde, Frankrike, Kroatien… som jag kommer ihåg. Italien ligger mig självklart närmast hjärtat. Vilket är ditt favoritresmål? Har du några tips kanske? Puss! 

 

Sjunger någon för dig på morgonen när du fyller år? Jag fyller år idag, 20, och vi är så noga med det i vår familj. Frukost på sängen med paket och så.

 

De senaste åren har ingen gjort det. Min förra födelsedag vaknade jag upp på morgonen med tårar, och året innan det vaknade jag upp och var hemskt bakfull… jag antar att det är sånt man får ta när man blir vuxen och singel.

Berätta vad du gjorde efter gymnasiet (utbildningar, praktiker osv) tills du kom dit du är idag! Tips?
Tack!!

 

Modevetenskap 15p på SU sedan jobbat mig fram. Puss!

  1. Haha, du er så søt Michaela. Jeg synes vennene dine og du virker utrolig fine og med god sans for humor. Jeg ler som fan når jeg ser Glamourama og forstår absolutt din ironi. Haha.

    Keep up the good work, girl!

    Vil også ønske deg god sommer, håper den blir fantastisk – for det fortjener du.

  2. Du röstar på Moderaterna, eller hur? Det är så deras politik ser ut, alla påståenden är sanna. Frågorna menade inte jag som aggressiva, utan skrev helt enkelt det jag undrade över. Har man en blogg som läses av många personer och går ut med att man röstar på ett visst parti får man vara beredd på att få frågor om det. Kan man inte svara på frågor om partiets politik borde man kanske inte göra reklam för partiet i sin blogg. Skulle uppskatta svar på frågorna.

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi