Att uppskatta sol

Ingen har väl undgått detta väder som har lagt sig som en harmonisk pläd över Stockholms gator? Det är jubel i samtliga sociala medier och i samtliga av mina favoritbloggar. Jag själv tog en lunchpromenad med mina kollegor, om jag inte har lunchmöten brukar jag aldrig orka mig ut på lunchen annars. Kylan och slasket har tagit emot. Men inte idag, idag satte vi på oss solglasögon och promenerade iväg till pralin-butiken som ligger lite längre bort. Den ser ut som en sånhär pralin-butik som är med i en Astrid Lindgren-film. Jag valde ut några favoriter – nougatcrisp, vit choklad med nougatkräm och saltat chokladöverdrag samt mörk choklad med flingsalt. De smakade väl till eftermiddagskaffet.

Jaja, åter till vädret. Nu är klockan kvart över fyra och solen lyser fortfarande in. Vi har till och med haft fönstret på glänt en timme. Säga vad man säga vill om Sveriges tråkiga vinterväder, men det finns inga människor som uppskattar solen som vi gör när den väl tittar fram efter vinterns svarta dagar. Det finns inga som blir lika sprudlande, glada och överväldigande av denna sol som svenskarna. Jag får sms om att det snart är tid för after works på uteserveringar och börjar genast leta vårskor på nätet med mina kollegor. Det finns något pirrigt med exakt den här tiden som jag tror att många andra länder saknar.

För exakt ett år sedan var det tolv grader och strålande sol den här sista veckan i februari. Då var vi också lika sprudlande som nu. Jag kan inte låta bli att charmas över min omgivnings glädje och delar den mer än gärna. Är det inte ljuvligt att vi blir så glada och visar en sådan uppskattning över solen?

Nu är det dags att kliva ur det mörkret vi gömt oss i under vintern. Solglasögon, uteserveringar, blommande leenden och öppna skor är inte långt borta nu. Hurra!

  1. Är det inte märkligt? Samma sak varje år….. Men samtidigt hur fantastiskt som helst och hela Sveriges befolkning börjar leva igen 🙂

  2. Du har så rätt i det du skriver. Det är så härligt när man ser hur alla människor letar sig ut när solen äntligen skiner. Underbart!

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi