Mat

Pasta Carbonara

22 augusti 2014, 09:38

Jesus vad gott det var med carbonara och ett glas rödvin igår. Jag har seriöst inte ätit carbonara på flera år??? Dog godhetsdöden.

Gjorde såhär för två personer:

1. Koka pasta al dente (vanlig spaghetti i cirka sju minuter) i en kastrull.

2. Fräs en halv gul lök och ett paket bacon i en stekpanna.

3. Blanda två deciliter parmesanost och en deciliter grädde med MASSA salt & svartpeppar i en skål vid sidan av.

(Obs obs obs! Två klyftor vitlök också!!! Glömde det 🙂

4. Häll av pastan i ett durkslag och häll sedan i bacon, lök samt ost och grädd-blandningen i kastrullen du kokat pastan i.

5. I med pastan igen med allt det andra goda!

6. Låt stå på eftervärme medan du rör runt.

7. Hacka i en näve bladpersilja.

8. Lägg på två tjusiga tallrikar och toppa med en äggula samt lite extra svartpeppar.

Ät & njut!

Michaela Forni

Kategorier

Arkiv