Pasta Carbonara

Jesus vad gott det var med carbonara och ett glas rödvin igår. Jag har seriöst inte ätit carbonara på flera år??? Dog godhetsdöden.

Gjorde såhär för två personer:

1. Koka pasta al dente (vanlig spaghetti i cirka sju minuter) i en kastrull.

2. Fräs en halv gul lök och ett paket bacon i en stekpanna.

3. Blanda två deciliter parmesanost och en deciliter grädde med MASSA salt & svartpeppar i en skål vid sidan av.

(Obs obs obs! Två klyftor vitlök också!!! Glömde det 🙂

4. Häll av pastan i ett durkslag och häll sedan i bacon, lök samt ost och grädd-blandningen i kastrullen du kokat pastan i.

5. I med pastan igen med allt det andra goda!

6. Låt stå på eftervärme medan du rör runt.

7. Hacka i en näve bladpersilja.

8. Lägg på två tjusiga tallrikar och toppa med en äggula samt lite extra svartpeppar.

Ät & njut!

  1. Läste på dashas blogg att ni ej var överrens om podden! Men ni kan väl informera oss om hur det blir snart elller

    1. Svar till Thilde:
      Hej,

      Det är svårt att informera när vi själva inte vet. Ni får ha tålamod i ett par veckor till, tills vi vet hur vi ska lägga upp allt. Jag blir jätteglad för att ni saknar och gillar podden, men precis som med allt annat är det ett krävande jobb och vi har därför varit i diskussion om vi ska fortsätta eller ej. Vi återkommer självklart till er så fort vi vet.

      Stor kram

  2. Alltså darling, du verkar sjukt vettig som person men hallå carbonara UTAN VITLÖK?! Whaaaat girlfriend?

  3. Hej Michaela! 🙂
    Tänkte kolla med dig hur det fungerar med krönikorna på devotes hemsida? Kan vem som helst skicka in en färdig krönika till er? Och isåfall hur? Jag skulle tycka det var sjukt kul att få en av mina krönikor publicerad hos er. Dessvärre bloggar jag inte på devote – om det är ett krav.

    Kram Sara

  4. Himmelriket med Carbonaraaaa! *hjärtögonsmiley* Vet du vad Michaela? Igår tänkte jag faktiskt att jag skulle laga pasta Carbonara till mig och fästmannen som fredagsmys och när jag idag gick in på din blogg så såg jag att du åt det igår. Det är ett tecken! Det får bli Carbonara med mycket parmesan och självklart ett rått ägg! Mums! Ha en fin helg 🙂

  5. Härligt med recept på bloggen! Saknar podden massor, lyssnade på ett väldigt gammalt avsnitt – din röst är verkligen fin nu! Fortsätt hålla dig på topp, du är grym 🙂

    Kram jasmine

  6. Har hört från flera italienare att riktig carbonara inte ska innehålla grädde utan det är nåt nordeuropeiskt påhitt. Kan det stämma?

  7. Tack vare detta underbara recept fick jag och min familj en jättemysig lördagskväll! Jag och min syster lagade tillsammans det till våra kära föräldrar med rövin, musik och skratt. Ibland glömmer man hur viktigt det är att bara umgås. Tack!

  8. Hej, har gjort detta fantastiska recept massor av gånger men ska nu göra det till 10 pers.
    Ungefär hur många portioner är det skulle du säga? Vi brukar göra det till två och sen äta resterna 😛

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi