Hawaii-skjortor, långa lyxluncher och flyttpackning.

IMG_6370.JPG

I torsdags började jag helgen med lunch på Nybrogatan 38! Det var jag, Petra, Carro, Joanna och Margaux = vinnande kombination.

IMG_6388.JPG

Jag åt deras surf n turf som är en smörstekt toast med kalvtartar, skagenröra och hummerklo. Serveras med citron och dillpudrade pommes. SÅ GOTT MUMS!

IMG_6394.JPG

Såhär såg jag ut när jag tog bilden ovan. Min UNDERBARA skjorta kommer från By Malina, fått så mycket frågor om den 🙂

IMG_6375.JPG

Vi snackade brutalt mycket skit, kramades och pratade kärlek tills lunchen började gå över i eftermiddag.

IMG_6379.JPG

Då mötte jag upp Amanda och Lin på rosé i solen, det var två helt perfekta timmar i livet.

IMG_6386.JPG

När jag kom hem och hade pulat omkring med diverse projekt i några timmar var det dags för middag. Jag drack en öl till.

IMG_6382.JPG

Så åt vi charkisar och sen somnade jag framför en film strax därefter.

IMG_6418.JPG

I fredags tog jag inga bilder förutom middagen som jag redan visat upp för er, så här kommer min lördag istället! Jag åkte ut till Täby Centrum med mamma och pappa för att kika runt lite. Till lunch åt jag rimmad lax med dillstuvad potatis på Melanders.

IMG_6421.JPG

Blev kär i kombinationen koppar + rosa. Ska göra likadant hemma.

IMG_6422.JPG

Och den här stolen föll jag för också <333

IMG_6423.JPG

Efter några timmar åkte vi hem till Timmy och Sofias nya lägenhet för att fika. Den är så himla ljuvlig.

IMG_6425.JPG

Jag provlåg i deras säng :-)))

IMG_6426.JPG

Och så avundades jag deras fina garderobsförvaring…

IMG_6427.JPG

Vi åt bullar och hade det mysigt i någon timme innan jag rörde mig hemåt för fortsatt fix.

IMG_6428.JPG

På kvällen åt vi detta till middag: pasta med pesto, parma, parmesan och ruccola. Sen gick D ut och drack öl med sina kompisar och jag kollade på Miss Secret Agent 2. Så dålig film, haha.

IMG_6431.JPG

Vår söndag tillbringades på följande sätt: frukost, hockey-vm, flyttpacka, promenad i solen, sälja soffa och sängbord, laga middag, äta middag (det blev kycklingfajitas), somna framför Johan Falk.

Ingen dålig helg ändå, rätt mysigt att vara produktiv och hänga hemma. Nu är det måndag och jag ska ta tag i en del grejer, wish me luck! Puss!

  1. Jag vill inleda med att säga att jag älskar din blogg och har följt den i jag vet inte hur många år. Jag har aldrig blivit stött, alltid tyckt att dryga kommentarer är missriktade, för vem kan störas av dig, du är ju underbar?! Men nu blev jag en av dem. Du skrev i det förra inlägget att det var en av de tråkigare långhelgerna, för er båda. Sen läser jag om hur din helg faktiskt var. Och den är ju underbar? Inser du inte hur lyckligt lottad du är? Du har så många fina vänner, först långlunchar du med några av dem sen dricker du vin i solen med andra. Hallå, bara där hade jag blivit alldeles salig då mitt kompisgäng är utspritt över Sthlm Malmö och Gbg. Du träffar din familj som verkar fantastisk, du äter charkmiddag med mannen i ditt liv, du flyttpackar eftersom ni har köpt en lägenhet för närmre 10 miljoner, du hälsar på din lillebror i hans nya lägenhet (hade jag och min kille som är lika gamla som din bror och hans tjej köpt lägenhet i Sthlm hade det fan knappt ens gått att köpa en etta innanför tullarna. Snarare en två i Södertälje, då är vi ändå höginkomsttagare)

    Jag tänker ofta att bloggare skriver om det som är bra och ofta utelämnar det som är mindre bra. Jag sitter ofta och läser, och det känns minst en gång i veckan vilket oglamoröst och tråkigt liv jag lever, herregud tänk att ha det som Forni?! Hennes liv är ju en framgångssaga, men det vet hon ju säkert om. Men sen sitter jag här och ser att du benämner en alldeles förträffligt trevlig helg som en av de tråkigaste. Då sticker det i ögonen, och jag tänker än en gång på hur oerhört värdelöst, oglammigt och tråkigt mitt liv är, trots vänner (om än på olika orter), en fantastisk relation och en bra karriär. Inlägget känns liksom totalt insiktslöst, bortskämt och drygt, samt en gnutta hånande mot dem som inte ens på en av de roligare helgerna har det som du på din tråkigaste.

    1. Jag kan faktiskt hålla med lite. Jag ÄLSKAR din blogg för vad du och den är, och detta ser ut som en drömhelg i mina ögon. Men det skär lite i hjärtat för jag har inga vänner och har inte haft sedan jag tog studenten för 4 år sedan. Kan alltså räkna de tillfällen jag fått umgås med någon vän på en hand under dessa fyra år.

      1. Känner exakt som ovan kommentarer! Du är min största inspiration och jag säger ofta ”såhär gör Forni och så vill jag också ha det” till min kille. Jag har också en underbar pojkvän, lägenhet och vänner. Men jämfört med dig är det ofta som natt och dag. Ibland känns det som du inte förstår hur bra du har

        1. ….det och hur lyckligt lottad du är! Kan ibland känna mig mindre nöjd med min egna fantastiska helg när jag kikar in på din, främst när du tycker att en underbar helg i mina ögon inte är så märkvärdig för dig.

          1. Men snälla… nu skrev hon ju ”ingen dålig helg ändå” precis här ovan. Och egentligen ska väl inte det spela någon roll? Om Michaela känner att hennes helg var tråkigt så var det väl det för henne. Allas liv ser inte likadana ut. Vill man ha ett annorlunda liv än det man lever är det väl bättre att fokusera på att ändra det det än att be andra ändra på sig.
            Och huruvida Michaela är tacksam för allt hon har i sitt liv eller är världens drygaste människa, det vet inte jag och inte ni heller. För det som kommer upp i bloggen är nog säkert en väldigt liten del av allt som faktiskt händer. Tex så får vi inte se några flyttpackningsbilder. Och flyttpacka är ju faktiskt för jävla tråkigt!

          2. Men Victoria, nu skrev jag ju också att bloggare antagligen skriver om det som är bra och utelämnar det som är mindre bra. Inte heller ber jag Michaela ändra sig. Jag berättar varför jag finner hennes inlägg ”stötande”. Jag blir absolut en gnutta avundsjuk, jag blir ledsen över att det verkar omöjligt att få ihop min och mina vänners tillvaro på det sättet som vi får se Michaelas tillvaro på. Jag tycker hennes helg som hon benämner som den av de tråkigare är en helg som jag får till kanske var 8 vecka. Självklart vet inte vi läsare om Michaela är tacksam för allt hon har i sitt liv, eller om och är världens drygaste människa som du beskriver det. Däremot så är ju min kommentar baserat på just det här inlägget, och i det framhävs hon inte som tacksam över allt hon och hennes nära har. Att flyttpacka är så klart kanske inte jätteroligt, men det är trots allt så att man kanske får tänka på varför man flyttpackar. Hade jag flyttpackat med mannen i mitt liv för att flytta in i en lägenhet vid strandvägen i Sthlm hade jag fan varit jävligt lycklig.

          3. Det jag reagerar på i hur ni lagt fram era kommentarer är att ni tycker er har rätt att bedömma om Michaela är tillräckligt tacksam eller inte, och sen lägga något slags ansvar på henne för hur hennes liv är i relation till era. Mitt eget liv ser absolut inte heller sådär mysigt och härligt ut, jag har heller inte vänner att umgås med eller ens familj att hänga med. Men det betyder inte att jag blir stött av att någon annan har det. Tvärtom tycker jag det är härligt att läsa och inspireras av andras fantastiska liv. Och jag menar att det är bättre att lägga energi på att bygga på och glädjas över det man själv faktiskt har än att jämföra med andra och störas över huruvida man tycker dom förtjänar det eller inte, eller om dom har uttryckt sig tillräckligt tacksamt.

  2. Ååååh Michaela!!!
    Du bara måste fråga var deras rosa porslin kommer ifrån på fikabilden! Kan nog vara de finaste porslinet jag sett!! <3

  3. Hej Michaela!
    Jag har följt din blogg i många år nu, och de senaste åren har det blivit väldigt mycket fokus på mat. Du äter kött från flera olika sorters djur, dessutom flera gånger dagligen. Hur tänker du kring ditt ansvar som människa? Känner du inte att djurens lidande i livsmedelsindustrin (kupering och obedövad kastration av griskultingar, dödandet av alla manliga kycklingar, att kalven tas direkt från sin mamma efter födseln, att en mjölkko är slutkörd efter max 5 år, att grisar och kycklingar hålls på extremt små ytor och utvecklar kannibalis, att bifångsten vid fiske kan vara upp till 20 kg annan fisk, haj, valar valar, fåglar osv per kg fisk som säljs osv, den stora klimatpåverkan köttindustrin har (40% av klimatgaserna) eller den direkta påverkan på miljö och människor (t.ex. skövling av regnskogar för att odla djurfoder, förstörelse av mangroveskogar genom odling av tigerräkor) köttindustrin har påverkar dig i ditt val av mat? Jag tycker det är härligt att du har inställningen att mat ska vara njutning och roligt, men den kommer på bekostnad av många tusentals individers liv samt vår miljö. Det är inget som kan undvikas genom att köpa ”närproducerat”, ”bra råråvaror” eller ”dyra produkter” eftersom det inte säger något om hur djuren har behabdlags

  4. Hoppla, tröck för tidigt på skicka.

    Jag undrar om mat utan animaliska produkter är någonting som du kan tänka dig att intressera dig för? Vi som ung generation har ändå ansvar för vår framtid, och som moraliskt tänkande vuxna människor har vi väl ändå ansvaret för att de som inte kan tala själva inte ska behöva lida för det? Kommer vi kanske se vegetarisk mat någon gång i bloggen eller ställer du dig helt vid sidan av vårt gemensamma ansvar att minska på köttkonsumtionen?

    Många kramar från en veterinärstudent

  5. Härlig och inspirerande är du! Tack vare dessa inlägg ”kom jag också på” att göra inlägg med min helg i bilder. Alltid ett lika kärt återseende varje måndag :).

  6. Jag är så peppad på din flytt och om jag är peppad så kan jag bara drömma om hur du känner. Jag hoppas på mycket bilder :).

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi