Fredagsmorgon

Fredagsmorgon

God morgon bästa dagen!

Fredag, finns det någon härligare känsla? Jag har en sån jäkla fredagsfeeling! Kanske för att det vankas drinkar och middag ikväll också. Jag har nämligen en inflyttningsdrink och efterföljande middag för 15 stycken vänner ikväll! Eftersom jag och D har så mycket olika kompisgäng så har vi delat upp alla inflyttningsaktiviteter (fördelat över ett år ha ha ha). I september hade vi en inflyttningsmiddag för våra närmsta gemensamma vänner, sen har vi bjudit över andra nära vänner i omgångar och nu är det dags för mig att bjuda över ett av mina tjejgäng. Det ska bli SÅ roligt!

Med det sagt – har ni några tips på enkla tilltugg till drinken? Vi ska ut på middag efter så inget storslaget men ändå roliga och smarriga grejer! Tipsa gärna.

Jaja. Förmiddagen tillägnas läsandet och skrivandet, sen blir det lite meditation och mys innan jag ska börja städa och fixa inför ikväll. Puss!

  1. Jag älskar vanliga salta lantchips med rom, crèmefraiche och hackad rödlök på! Perfekt till skumpa och drinkar. Det bästa är om dem komponerar ihop sina chips själva, för då hinner inte chipset bli sådär blött det lätt kan bli annars om man förbereder det 🙂

  2. Stek egna piementos de padrones! Jag serverade det för första gången igår, blev supergott! Finns att köpa i påse på de flesta ICA-butiker (oftast vid chilin). Stek på medelvärme i olja, låt rinna av på lite papper, på med flingsalt. MUMS!

  3. Om man köper en god manchego ost, sånna små knäckebröd som brukar finnas till kex och ost. Sen vispar du créme fraiche och honung hårt och låt stå några timmar. Så gott ihop!
    Även tunnbrödssnittar med pepparrotsost, kallrökt lax och ruccola.

    Åh vad sugen ja blev på dessa saker nu haha.

  4. Här är några tips. Baconlindade dadlar i ugnen. Ta två tortillabröd och lägg skivad taleggio och ringla honung mellan och stek de på varje sida tills de är gyllenbruna. Mini-löjromstoast är alltid gott, brukar ta ett litet glas att trycka ut runda små bröd ur toasten, stek i smör och toppa. Samma sak burkar jag göra med ett gott toastbröd, steka i smör tills gyllenbrunt, toppa med pepparrotscreme och en god rökt lax.

  5. Minitacos! Numera finns det verkligen minimini tacobröd på Ica från nått mexikanskt märke. Vi brukar köra sånna med typ pulled Salomon och en wasabikräm gjord på Philadelphia och wasabi, sen med massa koriander och mangosalsa till. Låter kanske matigt men i och med att det är så små bröd så är det perfekt tilltugg! Går ju att fylla med lite vad som helst. Googla annars på systrarna eisenmans mingelmat, fantastisk bok med massa bra recept när man ska ha fördrink eller liknande. Tips annars om du vill införskaffa dig en bra kokbok hehe! Jordärtskockssoppa är också väldigt gott eller bara en massa charkisar med nått gott bröd! Puss

  6. Hallå! Jag och mina tjejkompisar ska till Barcelona, och kommer ihåg att ni åt på några riktiga härliga restauranger? Försökte söka på Barcelona här i bloggen men fick upp typ 3 inlägg och inget var av det jag sökte. Försökte även leta i kategorin resor, men eftersom du reser en hel del (så härligt) så hamnade Barca resan väldigt långt bak! Kommer speciellt ihåg någon tapas-restaurang ni var på? Skulle du kunna länka inläggen, eller tipsa om restaurangerna om du kommer ihåg dem (om det inte är för mycket jobb) 🙂

  7. Lägg minicrustader på en plåt. Lägg i en bit ädelost och klicka i lite hjortronsylt. Grädda tills crustaderna blir gyllenbruna och osten smält. Servera varma.
    Ädelosten kan bytas ut mot valfri ost, men just smakkombon ädelost och hjortronsylt är divine! Lycka till.

  8. parmesanchips!!! riv parmesan, lägg i små högar på en bakpappersklädd plåt och in i ugnen en liten stund. Baconlindade dadlar (eller lindade med typ serrano/parma) är också sjuukt gott och enkelt. Lite blandade goda oliver till så är du hemma! 🙂

  9. Något som är superduper smarrigt är jordärtskocks chips. Du hyvlar dom väldigt tunnt sen slänger du upp dom på ett bakplåtspapper sen ringlar du olivolja samt saltar rikligt över dom. skjuts in i ugnen på 150 grader men håll uppsikt i ca 20 min. galet gott! Annars är ju bellinier toppat med smetana samt finhackad rödlök och löjrom på toppen magi. ha en trevlig fredagskväll 🙂

  10. Alltså, gröna vindruvor som legat i frysen ca 1,5h är DRÖMGOTT <3 blir sådär härligt sorbet-aktiga och smakar hur gott som helst!

  11. VästerbottenOst och senapsrullar i smördeg som du grillar i ugnen (ska bli krispig). Eller tunnbrödsnittar med t ex lax och chilimajonnäs/créme fraiche med smaksättning.

    Ha en kanontrevlig kväll nu Forni 🙂

  12. Gör en röra med soyabönor som du har krossat, vitlök, salt och lite olja! Ät sedan denna röra med ett kex, till exempel crostini!! Supergott!

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi