Det Stora Sminkinlägget

Det Stora Sminkinlägget är här!

I denna skönhet från Louis Vuitton (som jag fick av D i födelsedagspresent för ett par år sen!) förvarar jag det smink som jag använder mest. Sen har jag en stor låda med extrasmink som jag tar fram när jag vill ha lite kul och testa nya grejer (röda läppar, glitter på ögonlocken eller vad det nu kan vara). Men här kommer alltså det smink som jag använder och som ni, för det mesta, ser på bild här i bloggen.

Här är produkterna som jag använder! Från vänster:
1. Ögonskuggepalett ”The Nude” från Maybelline (klick!)
2. Bronzingpuder från Guerlain
3. Primer från Smashbox
4. Ögonskuggepalett från Chanel
5. Ögonbrynskit från Loreal (den silvriga lilla boxen) (klick!)
6. Puder från Bare Minerals (klick!)
7. Läppenna från Make Up Store (klick!)
8. Foundation från Armani
9. Ögonprimer från Bare Minerals
10. Concealer från YSL
11. Ögonbrynspenna från Loreal (klick!)
12. Highlight-stick från NARS
13. Concealer från Bare Minerals (klick!)
14. Mascara från Max Factor (klick!)
15. Läppstift från Loreal (klick!)
16. Ögonbrynsgel från Loreal (klick!)

Jag hittade inte alla produkter på webshoppar men de flesta finns på Kicks, Sephora, NK eller andra butiker som säljer smink. Vissa länkar är adlinks.

Här är borstarna som jag använder! Från vänster:
1. Rouge/bronzingborste från Mac
2. Foundationborste från Mac
3. Ögonskuggeborste från Make Up Store
4. Frans och bryn-borste från okänt märke
5. Ögonskuggesuddborste (haha!) från Real Techniques
6. Puderborste från Bare Minerals
7. Ögonbrynsborste samt ögonskuggeborste från okänt märke

Såhär använder jag sminket. Som ni vet kör jag inte fullt kit alla dagar, ibland har jag bara basen och ibland har jag bara läppar men ingen ögonskugga osv. Ni fattar.

Först ut är den här MAGISKA primern från Smashbox. Pore Minimizing heter den och håller verkligen vad den lovar. Stramar ut och gör porerna mindre. Älskar den här produkten.

4

Efter primer lägger jag på ett tunt lager med Armanis Lasting Silk UV Foundation med SPF 20. Det är den i särklass bästa foundationprodukten jag stött på. Jag applicerar den med borste i cirklar.

11

Efter foundation applicerar jag YSL’s klassiker Touche Eclait runt ögonen, i pannan och på hakan. Jag använder den främst för att ljusa upp. Som komplement använder jag Bare Minerals concealer (se produktbilden ovan) på röda prickar, finnar etc. Många kritiserar YSL’s guldpenna men Sarah som jag tycker är en grymt bra make up-artist säger att den är super för att ljusa upp partier, och det kan jag nog hålla med henne om.

Jag avslutar basen med ett mattande puder från Bare Minerals i hela ansiktet.

22


Det här pudret har jag använt i många år som rouge. Det heter ”four seasons” eller något sånt, kommer från Guerlain och är helt fritt från shimmer. Jag lägger det strax under kindbenen och så strör jag resterna från borsten över pannan och längst med käklinjen.

Ögonbrynen fyller jag i med dessa tre produkter och i följande ordning:
1. Ögonbrynspenna. Fyller helt enkelt i partier i brynet som inte har så mycket hår (smällen man får ta efter tonåren när man noppade bort hela skiten…).
2. Brynskugga. Jag använder den torra skuggan i paletten från Loreal på bilden, med den fyller jag i hela brynet.
3. Ögonbrynsgel. Det här är som en genomskinlig mascara som jag bara drar över brynet!

Ni kanske minns att jag gjorde ett stort samarbete med Loreal kring lanseringen av dessa produkten? De är grymma och jag har använt alla tre sen de kom!

31

Ögonlocks-dax! Dessa produkter använder jag för att lägga ögonskugga.

32

Först tar jag någon ljus skugga, eller blandar flera olika ljusa skuggor från ”The Nude”-paletten, och lägger över hela ögonlocket.

33

Sen tar jag de två mörka färgerna i Chanel-paletten och lägger över 2/3 av ögonlocken (inte den innersta delen).

35

Sist men inte minst så lägger jag ljusa + guldiga skuggor innerst i ögonvrån och därefter skuggar jag ut linjerna med den här skuggborsten från Real Techniques.

Kom ihåg! Det är inte så noga med ögonskugga när man lägger på den, det går alltid att sudda ut och fixa till i slutet! Lättast är med just en sån här borste, men det går bra med fingrarna eller en tops.

38

39

40

På med mascaran! Jag tar bara på nedre fransraden eftersom jag har permanenta lösögonfransar, hade en paus över julen men har börjat nu igen. Jag gör mina fransar hos Ida (klick!).

Foto 2016-02-16 10 03 06

44

43

Jag är besatt av detta stick – Nars i färgen Copacabana. Det är en krämig produkt som jag använder för att highlighta ansiktet. Jag lägger den under ögonbrynen, ovanför kindbenen och på överläppen.

45

Om jag vill ha ljusa läppar så lägger jag bara highlightern på överläppen och sedan gör jag ingenting mer. Men ibland kör jag på bruna läppar och då applicerar jag först Make Up Stores ”Natural”-penna runt läpparna och sedan över hela läppen. Avslutningsvis toppar jag med ett lager av Loreals ”Color Riche” i färgen ”Nude”. Magiskt fint faktiskt.

46

Foto 2016-02-16 10 11 42

Foto 2016-02-16 10 12 03

Et voila! Borsta dina bryn och fransar – sen är du redo att ta dig an världen! PUSS!

Alla bilder är fotade av underbara Stella Cocozza (klick!)

  1. Jättebra inlägg! Kul att läsa. Ska förresten till Stockholm imorgon i några dagar (är från Helsingborg), så du får gärna uppdatera om vad du gör/var du är om dagarna, så kanske man får en skymt av dig, haha.. Känner mig lite creepy men har man avgudat dig sen man var typ 13 och är 18 nu så skulle det ju vara kul och se dig i verkligheten!

  2. Åh jättebra inlägg! Tänkte säga att jag tror att borstarna nummer 7 skulle kunna vara från Åhlens (deras miljömärkta) om någon är nyfiken på de, jag har en borste som ser ut att ha ett likadant skaft som är därifrån!

  3. Kul inlägg! Bästa på länge!
    ”Pudret” du använder är förresten också en foundation!
    Synd att du inte hade namn/nr på Chanelskuggspaletten.

  4. ser ut som att din blonda färg har fått lite grönt i sig. Jag blonderar också mitt hår hos Bangerhead och har också fått för mycket ask i slingorna 🙁 eller så är det vara ljuset på bilderna. Jätte bra inlägg BTW, älskar smink-inlägg, lägg gärna till video när du sminkar dig också, du gör dig ju så bra på video!

  5. Superbra inlägg och du är lika snygg som alltid! Undrar hur du upplever primern? ”Fyller” den i porer/hål bra samt funkar den som bas på ögonlocken under ögonskugga? Tacksam för svar och världens finaste blogg <3

  6. Hej!
    Tack snälla för ett så himla givande och bra inlägg!
    Jag har klickat hem två produkter redan!

    Ha det bra,
    Philippa

  7. Hej! Undrar vad du har för hudvårdstips? Jag har fått väldigt dålig hy nu.. Är 24 år gammal och de tär på självförtroendet väldigt mycket när alla kompisar har porslinhy och en annan är inte i närheten. Har du några tips?

      1. Hej fina! Gå till hudläkartjänst, be om differin salva samt tetralysal, hade exakt samma och fick det i vuxen ålder vid 23 men allt försvann och nu har jag porslinshy igen. 5 av mina vänner har sedan dess blivit helt av med sitt efter samma behandling. Tetralysal är en antibiotika som dödar bakterierna som ligger till grund för finnarn, du tar den (tetralysalen) i 3 månader och krämen (differin) varje kväll. Testa verkligen detta jag hade testat allt och lagt mer än 20 000 på krämer, behandlingar m.m utan resultat. På en vecka försvann allt! OBS för min syster tog det 2 månader och för en kompis 1 månad så kan ta olika lång tid men så värt det! Hoppas du får hjälp, vet PRECIS hur du känner!

        1. Åh förlåt att de tog lång tid att svara men tack så mycket de ska jag verkligen prova! :)) håller mina tummar! Du är fantastisk!! Kram

  8. Hej! Kul inlägg, kändes som att det var på en rimlig nivå genomfört med vad man ser på vissa bloggar ibland + att du använder produkter från märken man hört talats om och inte är galet dyra heller. Blev lite inspirerad att justera min sminkrutin lite grann nu och måste definitivt köpa någon sån där suddborste. Tack! 🙂

    1. Tänkte precis samma, inte massa countouring och skit man inte förstår sig på 😉 Känns ärligt, fint och som att du är precis som oss haha
      Kul och bra inspo!

  9. kul med sminkinlägg! ett tips: testa använda lite mer orange/rosa/rött-rouge. många idag använder ”brunt rouge” som countoring istället för rouge, men hallå, ingen rodnar ju i brunt? det ser onaturligt ut från sidan.

    ett tips:
    LIIIIITE ljusgrå/mörkbeige ska användas som contouring
    naturliga rodnadsfärger ska användas som rouge

    man rodnar inte i brunt! =)

    mvh
    makeupartisten

    1. Fast man lägger inte contouring för att det ska se ut som om man rodnar, man lägger det för att framhäva kindbenen och alltså måla dit den skuggan som faller under kindbenen. Därför är brunt en passande färg, då det ska vara ”fejkskugga” under kindbenen för att lyfta fram de mer. Alltså är poängen inte att det ska se ut som om man rodnar

  10. Fast man lägger inte contouring för att det ska se ut som om man rodnar, man lägger det för att framhäva kindbenen och alltså måla dit den skuggan som faller under kindbenen. Därför är brunt en passande färg, då det ska vara ”fejkskugga” under kindbenen för att lyfta fram de mer. Alltså är poängen inte att det ska se ut som om man rodnar

  11. Sitt nu ner i båten, ni personer som känner att ni måste peka med hela handen om hur smink bör användas och inte. Visst finns det ett huvudsyfte med själva produkten, men – man sminkar sig hur man vill, smink är roligt och bör användas helt efter smak och tycke. Det är ju trots allt Michaela själv som bestämmer, så vill hon ha ett brunt rouge eller ett blått läppstift så låt henne. : )

    Michaela, TUSEN tack för ett otroligt efterlängtat och roligt inlägg. Din blogg är för övrigt den bästa och du är en fantastisk inspiration! Massor av kramar

    /En annan makeup-artist

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi