Rise and shine

IMG_8495

Älskar att äta tallrikar med olika hopplock när D är borta. Gårkvällens middag: Falafel, en liten dressad sallad på paprika och gurka, avokado, halloumi och citron. Allt ekologiskt förutom halloumin, finns ingen laktosfri och ekologisk halloumi vad jag vet?

God morgon mina solstrålar

Jag har verkligen inte haft flyt de senaste dagarna. Igår kväll efter min mysiga middag blev jag ledsen över en grej så jag la mig i badet och grät en timme. Senaste dagarna har verkligen kantats av dåligheter och som vanligt är det alltid flera på rad – magsjuka, en oanvändbar tå, haltande, ont i halsen, pollen från helvetet, besvikelse, pms… det har varit nära till gråt helt enkelt.

I morse vaknade jag tidigt av D som stökade omkring hemma. Han gick hemifrån vid halv sju så då gick jag upp, tände ljus i hela lägenheten, öppnade balkongdörrarna på glänt och rullade ut yogamattan. Jag kan ju inte yoga på grund av min fot men en vecka utan en stund på mattan har verkligen varit alldeles för långt tid. Satte mig ner, lyssnade på min favoritmusik och mediterade. Slutade med att mina tårar rann igen. Jag trodde att jag hade tömt den lilla tanken på tårar igår men i morse var de tillbaka. Tysta tårar som trillar nerför kind. Efter en halvtimme hade jag tömt mina känslor på mattan, hittade kraft och gjorde några enkla övningar innan jag tände upp och satte på Nyhetsmorgon.

Så glad för att jag har yogamattan som trygg plats i livet. Det är en plats som kan följa med mig överallt i världen, som inte kan lämna mig, som jag alltid kan ha med mig. Så fort jag sätter mig där så hittar jag styrkan till att verkligen andas ut och känna efter.

Hur mår ni idag?

Nu blir det frukost här hemma innan dagens åtaganden kickar igång. Jag är fri från de värsta sjukdomarna och redo att ta mig an världen igen (nåväl…). Tror det blir gröt till frukost. Älskar er.

  1. Åh forni, tänker på dig idag!
    Stor kram ❤️
    Tack för din fantastiska blogg och kloka ord varje dag ❤️

  2. Min mamma säger alltid ”efter regn kommer solsken”. Irriterande klyschigt, jag vet. Men efter en riktigt svår depression i vintras så förstår jag nu vad hon menar. Ibland behöver man gråta för att ge plats åt bra, positiva känslor. Dessutom så har Timbuktu rätt i sin filosofi ”det löser sig, det gör det alltid” 🙂
    Hoppas att allt känns bättre snart! Kram på dig ❤

  3. Åh samma här, varit supersjuk å blir alltid deppig av det.

    Fråga om något helt annat, vad köpte du för falafel? Haha, funderat på att köpa färdiga pga enkelt men vet inte vilka som är goda!

  4. Älskade du! Du är fantastisk, glöm aldrig det! Hade velat ge dig världens största kram just nu!

  5. Älskade Michaela. Ibland känns det som att tårarna aldrig ska ta slut. Men för mig är det en lättnad att gråta, det är en stund då alla känslor ligger framför mig och även om det känns hopplöst i stunden försöker jag alltid att leta ny kraft efteråt. Du är fantastisk. Vi älskar dig <3

    Massa massa kramar till dig!

  6. Åh det är så generöst att du delar med dig av ditt mående. Inatt skrev jag själv ett inlägg på min blogg om min resa och var jag är nu i mitt mående. Terapi, ätstörningar och ångest, vi måste sluta skämmas över det. Du verkar så genuint härlig!

  7. Jobbigt att känna att en har nära till gråt på det sättet, men enligt min erfarenhet så är det alltid bättre att våga släppa på trycket, så mår en mycket bättre efteråt. Skickar en mängd styrkekramar till dig! <3

    http://nouw.com/jarske

  8. Du måste vara en otroligt jobbig människa att leva och bo med. Ena dagen glad o andra dagen känslosam för oftast banala saker (pollen, en öm tå, magsjuk?).

    1. Gud vilken taskig kommentar!! Du kanske inte heller är så rolig att bo med om man ska vara sån – verkar sakna empati samt taskig. Då väljer nog de flesta att bo med en kärleksfull och ärlig person, även om hen faktiskt blir uppriktigt ledsen av att vara magsjuk, en dum chef eller något annat ”banalt”

    2. Hallå där Jess – vilken onödig kommentar att ge, speciellt till någon som känner sig lite nere? Vad jag vet lever du inte med Michaela, så det finns verkligen ingen anledning för dig att spekulera i hur det kan tänkas vara.
      Jag personligen tror att det måste vara fantastiskt att ha en person som henne nära. Så kärleksfull och lojal mot sina nära!
      Innan du skriver en sådan kommentar, ta en minut och fundera över vad du egentligen får ut av den, och varför du känner ett så starkt behov av få ur dig det. Då tror jag att en del sådana här kommentarer kan undvikas!

      En stor kram till dig Michaela. Jag har också haft några kämpa dagar, och att läsa att jag inte är ensam får mig att känna mig lite bättre.
      <3 <3 <3

    3. Att vara lite upp och ner är mänskligt! Trycka ner folk kan Jess göra någon annanstans (förslagsvis bara i sitt eget huvud) och inte här av alla ställen.

  9. Vad fint du skriver. Det är fantastiskt att ha nära till sina känslor, glöm aldrig det. Kram!

  10. Här är en till som känner igen i alla tårar. Så imorgon ska jag göra som du, stanna hemma. Ska sova länge, göra bananpannkakor, , gå en promenad och sedan yoga. Hoppas huvudvärken minskat och energin är lite högre efter det. Hoppas du blir bättre snart. Kramar

  11. Tack kära du för att du delar med dig av dina känslor. En orsak till att jag börjat jobba på att möta mina känslor är tack vare människor som dig, som vågar vara öppna och visa sina känslor. Jag är 21 år idag och från att jag var 15 till 20 hade jag inte gråtit. Jag höll tillbaka allt tills det en dag brakade lös. Idag jobbar jag på att våga möta både tårar och skratt. Jag gråter då det ligger på men skrattar också hjärtligare än någonsin förut. Jag tror att det är så att vi ibland måste vara ledsna för att sen kunna vara glada på riktigt. Livet blir så mycket mera äkta då. Så tack för din blogg och för att vi får hänga här. Kram!

  12. Hej fina du! Hoppas du mår bättre idag. PMS är sannerligen en utmaning. Lyssna gärna på PMS-podden. Vi testar en massa olika behandlingar, intervjuar specialister och avslöjar glana grejer vi gör på pms. Stor kram till dig från oss!

    /Jenny & Charlie på PMS-podden

    pmspodden.libsyn.com

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi