BALKONGTIPS ANYONE?

IMG_8490

IMG_8489

Förra året i maj när vi flyttade in, låg solen och gassade över vår nya balkong och solstrålarna smög sin in via balkongdörrarna. Vi var omåttligt taggade. Redan helgen efter åkte vi till Rusta och köpte en loungemöbel, ett bord och två stolar så att vi kunde började hänga på balkongen. Sagt och gjort – vår balkong har blivit som vårt andra vardagsrum under sommarhalvåret. Dessutom ligger solen på under dagen vilket gör att den är tillräckligt varm för att hänga på redan i mars och fram till oktober. Jag älskar vår balkong.

MEN! Men men men! Jag vet inte hur jag ska göra den härlig? Jag vill inte lägga för mycket pengar på balkongen eftersom det är saker som slits men samtidigt vill jag ha en mysig, välkomnande och lummig balkong.

Har ni några tips på hur vi kan hotta upp balkongen? Allt ifrån byta dynor, blommor, krukor etc. som skulle kunna bli fina där! Behöver verkligen bolla det här med er haha. Vet inte ens vilka färger jag ska satsa på? Det är gul husvägg och grönt balkongskydd som inte går att byta. Har ni några inspirationsbilder som ni vill dela eller har ni sett något fint i butikerna? Heeelp a girl out!

Så svårt med balkong alltså.

a18cd88dea085695de411fb4356b2cdc

d30eb44a9320c4f7165c4aef1fed455c

d31279277de2283e3d9ea671b4285667

41c792d53003a80b5c141b03457d3e47

672959e37d00627c36c83f21d1c5f7a7

1008cb430b03bcf2e8d020fd1a3f9de8

0360efaf48a35b0e3500b36fc973bd91

Lite fina balkonger via min Pinterest

  1. http://nouw.com/larssonsara/balkonginspiration-23584440 Länkar ett inspoinlägg från min blogg som jag gjorde tidigare iår! Tycker att du ska köra på vitt, grått & beiget då det går att matcha med alla färger! Dessutom blir de färgerna så mysiga när man har fin belysning ute på kvällarna. Tycker för övrigt att din balkong redan ser väldigt mysig & inbjudande ut! Hoppas du får en fin dag 🙂 Kramis

  2. hej! tåliga växter, samt mycket olika textilier som kuddar, dynor, filtar, underlägg till tallrikar osv i många mönster alt i samma färg men med olika struktur på tyg. h&m home har många fina saker som passar ihop (de har ju hela koncept med allt man behöver) för en billig peng! kanske blir mycket att ta in och ut med dynor osv men kommer bli fantastiskt fint! 🙂 lycka till!

  3. Jag skulle helt klart satsa på växter samt någon fin matta på balkong golvet, det ramar in fint samt ger en varm känsla !
    ett litet citronträd skulle passa perfekt till den gula fasaden samt plocka fram en myskänsla. Olivträd är också väldigt mysiga tycker jag.
    Pricken över i:et skulle vara några fina lyktor i olika storlekar.
    Personligen tycker jag att turkos, mässing och svart är fint ! men det är såklart en smaksak.

    Kram och lycka till 🙂

  4. Balkonglådor med örter i. Luktar gott och allt det gröna kommer göra balkongen med ”levande”. Tänk bara på att hänga lådorna på insidan, dels för att de så klart syns bättre och om de faller ner blir ingen skadad. Tänk på att inte blanda mynta med andra örter för den sprider sig för mycket men en kruka med mynta i till sommarens mojitos är ju perfekt. Fyll balkonglådorna med timjan, rosmarin, oregano, salvia, basilika eller vad du känner att du har användning för i köket. En matta gör också stor skillnad och gör balkonger mer till ett rum. Visa gärna efter bilder, lycka till fina du!

  5. Köpt en platsmatta, finns massa fina o billiga på typ Rusta. Eftersom balkongen är ganska liten så satsa på balkonglådor med massa härliga blommor (min favorit är petunia) finns så mycket fina färger <3 Sedan kan du också köpa ljusslingor med större bollar, det ger ännu mer mys på kvällarna. Satsa också på många ljuslyktor det skapar en så härlig stämning på kvällarna! Fler kuddar på soffan och kanske ett olivträd eller citrusträd där i hörnet. Ett tips är att köpa saker på loppis till balkongen. Jag har fyndat massa fina krukor, ljusstakar och lyktor för inga pengar alls=)

  6. Hej älskade Michaela!

    Ni har det ju jättefint men för att höja myskänslan lite skulle jag satsa på växter och textiler. Något citronträd, färska kryddor, och färgglada tåliga blommor. Kanske ett tomatträd? Sen lite dynor, kuddar och filtar i en härlig färg exempelvis puderrosa skulle göra sig bra med resten av färgerna. Turkos eller mintgröna är även fina färger till en balkong.

    Sist men inte minst, någon mysig matta som tål att vara ute och kanske någon typ av ljuskälla som en ljusslinga eller dylikt.

    Lycka till med balkongen! Du är en sann förebild för mig. Stor kram

  7. Häng upp balkonglådor över räckerna och kör på med en massa växter. Kolla Elsa Billgrens blogg med hon har skrivit om balkongpiff mm. 🙂

  8. Tror att en matta på golvet skulle göra det mysigare! 🙂 Även någon kudde till stolarna och soffan. Finns också massa fint på Granit så som krukor att hänga över balkongen och en fin stege att luta mot väggen för hänga upp lite ljus och blommor!

  9. – Trätrall på golvet! Blir mysigare intryck med sin varmare färg mot de svarta möblerna och lent att gå på. Tycker det känns elegantare än plastmatta dessutom. Finns på IKEA för 189:-/kvm eller typ Rusta och liknande. Typ såhär https://fantasticfrank.files.wordpress.com/2014/01/balkong-fantastic-frank-fastighetsmc3a4kleri.jpg?w=547
    – Fler krukor i terrakotta! Billigt, tåligt och varm nyans. Gärna någon större på golvet och små hängandes på väggen/räcket. Här kan ni ha gröna örter 🙂
    – Eftersom svart ger ett lite kallt och omysigt intryck tycker jag ni ska utöka de varma färgerna ni redan har, dvs mer gröna växter, brunt trä eller krukor, guldiga toner på ljuslyktor att ställa på golvet, ev. en ljusslinga som ger gult sken. Även kork är ett material som ger en varm känsla och är tåligt.

  10. Ett ganska enkelt tips är att lägga sånt här klickgolv? Eller vad de heter. Finns på t.ex. rusta och man kan köpa olika mönster och färger. Therese Lindgren la ett grått golv på sin balkong (https://www.youtube.com/watch?v=oMjcEiBa6yU&index=19&list=PLokCA7riLgsgFSeBndp61mL3XQuTqCEG5 ) som jag tyckte gjorde en rejäl skillnad. Andra tips är ju att liva upp allt med massa kuddar, ljus i olika storlekar, ett brickbord, en fin växt som gärna kan stå på brickbordet och kanske ”rinna över” lite. Ljusslinga som tål regn är också ett tips! 🙂

  11. Såna där lampor som man fäster i balkongräcket är fina. Kanske köpa en matta i ett fint mönster och tåligt material? Trädäck känns lite tråkigt. Och perlargonier i olika färger, det piggar upp. Kanske en större växt som kan stå på golvet också?

  12. Jag tycker det är schyst med en matta på balkongen (ska själv köpa en). Plast, tras eller bomullsmatta – vad som. Men plast håller nog bäst på balkongen. Tycker det gör balkongen lite roligare med rätt lätta medel 🙂 behöver ju inte vara någon dyr matta 🙂 Blir ju också lite mer ”inomhusfeeling” på balkongen då men att det egentligen är utomhus 🙂 Mys!

  13. Hej! Man älskar ju balkonger! Har ni tak på balkongen? I så fall, häng upp en fin lampa, det gör verkligen mycket 🙂 Överdriv med massor av härliga kryddor-användbart, doftar gott och ger hög mys-faktor! och självklart kuddar, plädar och kanske en matta. Det blir som ett extra rum 🙂

  14. Håller med det väldigt många andra här säger. Ni har en bra grund för balkongen, men just nu är det lite som ett rum som man ännu inte dekorerat eller ”piffat”. Tänk själv ett vardagsrum med bara soffa, bord och tv = ser tomt ut. Men lägg till lampor, tavlor, matta och kuddar så ser allt bättre ut.

    Här är några tips på vad jag tror kan bli fint:
    – Matta. Finns många tåliga som kan ligga ute året om och även är prisvärda. som folk tipsar om, kolla IKEA eller Rusta.
    – Dekoration – Kuddar: Kuddar till soffan, kuddar till stolarna. Tas in när de inte används= slits inte så mycket.
    -Dekoration – Växter: Balkonglåda med växter blommor. eller som andra tipsade om här uppe, något litet träd
    – Belysning: Många instagramvändliga bilder har en ljusslinga med större lampor. Den ni har nu är superfin på vinter eftersom den gnistrar som stjärnor. Men större med glödlampsform ger mer och bättre ljus när ni vill ha belysning på balkongen.

    Lycka till!

  15. Köp definitivt en ljusslinga med modell större glödlampor och vira runt balkongräcket. Googla!

  16. Gröna växter är ofta väldigt tåliga samt pelargoner tål värme bra så länge dom får vatten! Annars har ofta blomsterhandlare tips på bra o fina växter. Sen så skulle inte jag satsa på en matte då det känns som att det kan göra balkongen mindre. Plus att mattan kan bli väldigt ofräsch av regn. Annars kuddar, såg att H&M Home hade en del fint samt filtar och ljus. Tyckte dock att ni redan hade en väldigt fin balkong! Ha en fin dag i solen!

  17. Michaela! Ett förslag skulle vara att köpa typ säckväv? Eller inte säckväv, men sånt liknande material som du kan sätta som ett ”extra” balkongskydd på insidan av balkongen? Så slipper du se det andra balkongskyddet om du inte tycker om det + det ser lite ombonat ut. Sen är det ju ett tåligt material om det ska sitta där året om etc. Hade kört på det (vad det nu kan heta, lär väl finnas på Plantaget – alltså nån sorts rulle naturmaterial) och sen som andra kommentarer tipsat om hängt blomsterlådor med färska kryddor och pimpat med lyktor.

    Kram!

  18. Åhlens har jättefina blomlådor i metall (guldfärgade). Fyll dem med lättskötta blommor (så enkelt att glömma att vattna…) och sen så kan du kanske ha matchande krukor i guld med exempelvis lavendel som doftar ljuvligt.

    Köp en härlig ljusslinga som kan lysa på kvällen, då känns en middag där en sen augustikväll så mysig.

    Och till sist, massor av kuddar och plädar! Gör det som ett vardagsrum utomhus. Se till att det alltid finns en kudde att bulla upp bakom ryggen (samt några extra). Kanske köra ett speciellt tema på kuddarna?

  19. Jag hade köpt ett tyg i nån ljusgrå nyans och satt upp på insidan så du slipper se det gröna skyddet 🙂 Kommer få balkongen att kännas större också!

  20. Skyddet går visst att byta, men hade tagit bort det helt och kört på dova nyanser på 1,2 kuddar + pläd i soffan och massa örter i balkonglådorna. Riktigt fult med sådana skydd.

    1. Ofta är det bestämt vad man får och inte får ha i en bostadsrättsförening för att det inte ska bli för rörigt intryck. Tror det är så Michaela menar med att det inte går att byta 🙂

  21. Åh så roligt att du frågar oss. Jag har inte flyttat hemifrån än, och har aldrig gjort i ordning en balkong. Men jag skulle nog ta dit någon du vet har stil som får ge sitt förslag, för man kan ju bli lite blind i sitt egna hem. Hoppas du fått något värdefullt tips ovan. Skulle vara roligt om du gjorde en följetång på det här, så vi får veta hur det går 😀

  22. Finns en superfin ljusslinga med glödlampor som drivs på solenergi!! Tänds så fort det blir mörkt ute och är verkligen mycket finare än de smålampor som finns!

  23. Blomlådor som man hänger inåt, istället för på utsidan, och fylla dem med massa fina blommor så blir räcket lite finare!!

  24. Ljusslingor är ju supermysigt framåt kvällen när det börjar skymma och med ett glas vin i handen! IKEA har bra som går på solceller nu, tips! Jag tycker att det är mysigt med vimplar med, tycker ofta att det är sådana detaljer som blir pricken över i:t. Sen massor med växter, blommor, kryddor & smultron/jordgubbar i krukor och balkonglådor!

  25. Hej Michaela! Jag tycker du ska plantera lättskötta och färglada begonior på balkongen! Hängande sorter som exempelvis boliviabegonior blir otroligt vackert och lummigt i krukor och balkonglådor. Planterar du om en vecka eller två, när risken för nattfrost är över, så är de fina hela sommaren tills frosten tar dem i höst/vinter. Det finns att beställa på Blomsterboxen.com där du enkelt väljer sort och färger enligt önskemål och sen kommer det till närmsta utlämningsställe. Smidigt och prisvärt. Lycka till med planteringen!

  26. Slitstark matta! Det gör väldigt mycket. Och stora krukor/balkonglådor vända inåt med blommor. Det finns utomhusmattor som är i någon slags bast/platsmaterial som klarar av att vara ute!

  27. Har ni ”tak” över er balkong? I så fall rekommenderar jag en liten persisk matta – blev riktigt lyckat på vår balkong.

    En annan sak vi har gjort är att vi har en snygg stege (http://www.boconcept.com/sv-se/accessories/decorations/decorations/wall-decorations/20080/ladder-stege) lutad mot en av kortsideväggarna där vi har hängt ”vaser” (https://www.bolia.com/sv-se/produkter/24-519-02_24) på små krokar (exempelvis: https://www.bolia.com/sv-se/produkter/04-104-15_4282639) fyllda av härligt gröna växter samt ljuslyktor med värmeljus i (typ denna fast mindre: http://www.hm.com/se/product/41536?article=41536-A).

    Har blivit mysigaste balkongen ever 🙂 Lycka till – och tack för en underbar blogg <3

  28. Ni gillar väl att laga mycket mat så jag hade kört på krukor med kryddor. Man kan köpa typ armeringsjärn ganska billigt, spreja i en snygg färg och sen hänga krukor med krokar på. Alternativt amplar som hänger i krokar från balkongen ovanpå. Såg nån hade tipsat om plastmatta, det kunde ni fixa så att det blir lite textur, Rusta har billiga och faktiskt ganska snygga.

  29. Satsa på solenergilampor, tänds så fort det börjar bli mörkt. Kanske lite sent nu, men till nästa år kan ni ju sätta en kruka med potatis? Att samla ihop sin egen färskpotatis är typ det godaste som finns. Mynta, citronmeliss, timjan, oregano, basilika och lavendel är mina favoriter annars, allt som ni normalt sett använder i matlagning! Skaffa en låda/korg att ha innanför dörren till balkongen att förvara alla filtar och kuddar 🙂 och ett tips om ni ska plantera: man kan köpa torrjord på Claes ohlsson som väger typ ingenting, man häller vatten på och vips har man en stor påse jord.

  30. Måste bara nämna att jag älskar denna typ utav inlägg, när du låter dina läsare bolla tankar med dig, men framför allt med varandra. Alla dina läsare verkar vara så duktiga & mysiga 🙂

  31. Åh vad roligt! Jag själv älskar att ha den exotiska platsen i solen, den exklusiva människan har du i hemmet och även i hela stan. Jag jobba själv just nu med tankar kring vad jag ska hitta på på balkongen. En sak vet jag iaf och det är att jag vill ha känslan av att jag sitter på en balkon i Spanien eller likannde! Köp krukor i olika färger och storlekar på loppis och plantera färska kryddor, en liten Palm och andra tåliga gröna växter som en monsterea och varför inte ett fikonträd. Lite härliga kuddar i olika färger(kolla indiska?) en Marocansk sittpuff, lite hängande luckor och en ljusslinga kanske!

  32. tycker dina inspirationsbilder är superfina! redan innan jag såg dem tänkte jag på att byta ut den lilla ljusslingan mot en större alternativt en sådan med små bollar i vitt rispapper. sen kanske det går att hänga upp någon slags tyg på insidan av ”balkongväggarna”?. och i övrigt bara brassa på med växter! 🙂 den har verkligen potential!

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi