Kärlek

Amanda och Shoan

24 maj, 15:32
SKRIVET AV Michaela Forni

Jag brukar få kommentarer där ni frågar om mina vänner. Det är ju faktiskt helt förståeligt eftersom jag lär känna nya vänner då och då utan att ge er en ordentlig presentation av dem. Skärpning på det!

Så här kommer alltså ett alldeles eget mina vänner-inlägg! Nu ska ni få lära känna Amanda och Shoan!

IMG_5821

Jag, D, Shoan och Amanda i Marrakech för drygt ett år sedan!

Sommaren 2013 hade jag och D precis blivit tillsammans. Jag hade bokat en resa till Marbella med ett gäng kompisar så han och hans vänner kom och hälsade på i två dagar. Dagarna innan hade jag varit ute med ett stort gäng där bland annat Amanda och Shoan ingick i konstellationen, så de hade bjudit in oss på middag och hemmafest samma kväll som D och hans vänner kom. ”De är jättevälkomna också om de vill” sa Amanda och jag föreslog upplägget för D, som var skeptisk. Halvkul att träffa massa människor man inte känner när han bara var där i ett par dagar för att träffa mig. Men han övertalades och vi gick dit allihopa.

IMG_1881

IMG_1884

Första kvällen!

Anyway, vi hade en rolig kväll tillsammans och väl hemma i Sverige tog det inte lång tid innan vi började ses lite mer. En kräftskiva, en utemiddag, en tjejmiddag och på den vägen är det. Jag utvecklade en egen relation som vän med Amanda men insåg ganska snabbt att jag trivs väldigt bra i vår konstellation alla fyra. Ofta när man umgås i par så är det två personer av dessa fyra som kommer bra överens, så blir de andra två ihop-parade, vilket kan göra det knepigt att umgås i par. Med Amanda och Shoan är det inte så utan alla vi fyra är lika bra kompisar. Det är så jävla roligt.

IMG_7247

En av våra första middagar på Vassa Eggen hösten 2013

Att träffa kompisar i ”vuxen ålder” är ju som att dejta. Det är pirrigt, roligt, härligt. Att lära känna någon, få berätta om sitt eget liv, skapa nya minnen tillsammans och dela med sig av sina erfarenheter… det är fantastiskt kul. Jag är övertygad om att den här typen av kompis-dejtande är hur bra som helst för ens egen relation. Det är ju magiskt att jag och D har gemensamma bästisar!

IMG_8881

Jag och Amanda på en stökig middag på Kåken under våren 2014

Amanda jobbar som inköpare på H&M och var från början kompis med Petra, så det var genom henne vi lärde känna varandra. Amanda älskar att planera saker och är ett kontrollfreak av rang. Ni vet typen som kommer med ett inplastat utskrivet schema över semestern när vi ska iväg. Det är nog därför hon och D kommer så bra överens haha, han är likadan. Det är en underbar egenskap som jag värderar högt. Hon älskar att styra upp saker och bjuder gärna in. Hon har nära till sina känslor och har antingen ett jätte-leende på sina läppar eller ögon som brinner av ilska när hon är upprörd. Hennes känslor är utanpå, så som jag själv fungerar. Jag älskar sådana människor. Hon vet hur hon vill ha saker. Amanda är en av de snällaste människorna jag känner utan att någonsin ta någon skit. Hon har ett hjärta fyllt av guld där alla som förtjänar det får en plats. Det är krut i henne och jag älskar hennes umgänge. Amanda är trygg och i hennes närhet kan jag vara mig själv, andas ut och känna att jag får duga precis som jag är.

IMG_5928

Jag och Shoan på magdans-fest i Marrakech

Shoan jobbar som advokat och är nästan alltid på bra humör. Han är intelligent, lugn och glad. Jag vet ingen som är så duktig på att ge komplimanger som Shoan och jag känner mig alltid som världens bästa människa i hans sällskap – så som man ska känna sig kring sina vänner. Ni vet det där man brukar säga om att vänner ska lyfta upp en och inte trycka ner en? Shoan gör precis det – han lyfter sina vänner. Det är en stor och älskvärd egenskap. Han ser det positiva i människor och är duktig på att värdera och lägga märke till detaljer. Om vi bjuder in till middag är Shoan alltid den första att lägga märke till det lilla extra som man har kämpat för och sådant uppskattas. Om jag har en ny klänning kan han säga ”Oj vilken vacker klänning, du bär verkligen upp den med bravur!” medan D inte ens ser att jag har ny klänning på mig? Haha. Han jobbar jämt och när han inte jobbar så njuter han till fullo av livet. Han vet värdet av att unna sig och vi har alltid väldigt roligt tillsammans.

IMG_2131

IMG_2155

IMG_2216

Tre bilder från deras bröllop i augusti 2014

Vi har hunnit göra så sjukt mycket roliga saker tillsammans under de tre åren vi har varit vänner. Vi har varit i Marrakech, Österrike, Marbella, Ibiza och i skärgården tillsammans. Vi har varit på deras svensexa respektive möhippa och såklart bröllop. Vi har varit ute och käkat på massvis med restauranger, hemmahängt, brunchat, lunchat, badat, promenerat, åkt skidor, solat ja allt man gör med de man gillar.

IMG_9658

IMG_9713

Två bilder från Amandas möhippa

I september ska de få en liten bebis och ingen är nog gladare än jag och D. De är som en extrafamilj till oss och det ska bli så kul med tillökning! Vi längtar så vi spricker.

Tänk va, vad viktiga vänner är i ens liv. Och vad mycket tråkigare livet skulle vara utan dem.

IMG_9217

IMG_8998

Ibiza förra sommaren…

IMG_8874

IMG_8745

IMG_2852

… och Marbella förra sommaren!

DSC02723

IMG_5872

IMG_5891

DSC02461

IMG_5811

<3

Michaela Forni

Kategorier

Arkiv