Balkonghäng och ajvarbiffar

IMG_8760

IMG_8761

IMG_8765

Igår gick jag förbi Granit på vägen hem och handlade med mig nya växter samt dynor till balkongen. Det tar sig :))) Sen tog jag ett glas vin för att fira att det var måndag i maj, sol och jag var på ett strålande humör. Lagade mat med Lisa Nilsson i bakgrunden, sippade vin och hade en trevlig stund med mig själv. Vid halv åtta kom D hem och så åt vi middag – ajvarbiffar med potatisklyftor, ärtor, broccoli och paprikasås. Mums vad gott det var. Receptet klickade jag hem via Mathem såklart. Måndagar är verkligen bara fy skam om man gör dem till det (eller blir överöst av jobb…). Ibland kan de vara riktigt mysiga också.

  1. Så mysig det blev! Behöver du mer färg på balkongen så är det bara att mixa med rött, vitt eller rosévin! 😉 haha

  2. Hej!
    Känns så märkligt att skriva det här, men måste lufta mitt hjärta. Hur vet man när det är dags att bryta upp? Jag har varit tillsammans med min kille i ett år och åtta månader. Han har precis sålt sin lägenhet (lämnade över nycklarna i går) och jag borde vara lyckligast i världen. Men jag känner så starkt att det är fel. Jag älskar honom, men som det känns nu är jag inte kär i honom. Det sprakar inte och har inte gjort det på länge. Han är den finaste pojkvännen i hela världen, han är så snäll mot mig, överraskar med blommor och presenter och det går lätt att bo ihop. Men vi skrattar inte tillsammans. Vi sitter inte och tittar varandra djupt i ögonen och pratar om livet som du och D.
    Jag var inte så intresserad när vi träffades, men vi fortsatte att ses på grund av att vi har gemensamma vänner och jag ville ge honom en chans. Jag är rädd att jag inte kände efter ordentligt, utan att vi blev tillsammans för att han hade alla ”rätt”. Bra jobb, kommer från en ordnad familj där jag också kommer från, och att han ville ha mig (till skillnad från typiska ”stockholmskillar” som inte velat ha ett förhållande). Vet man att det är dags att lämna när man inte vill ha sex, inte vill boka in en romantisk helg på landet nästa helg eller inte ser fram emot att åka till NY om två veckor? Samtidigt, kommer någon att älska mig som han? Kommer någon att vara lika fin mot mig som han? Samtidigt. Ska man inte skratta så man får ont i magen ibland? Ska man inte kunna ha djupa diskussioner om livet? Ska man inte vilja umgås med hans vänner? Hur vet man? Förlåt för all ångest, det enda jag undrar är: hur vet man?

    1. Hej Sara! Tänkte svara samma som kattis här nedanför. Om du inte vill ligga, inte vill hitta på roliga saker och inte saknar honom så är det dags att göra slut. Ofta är man lite fast i här och nu. Men tänk så här: var vill du vara om 5 år? Om inte han finns med i den bilden är det dags att gå vidare. Och självklart kommer det komma nya killar som kommer älska dig mer än du kan föreställa dig 🙂

      1. Oj vad krasst mitt svar lät när jag läste igenom det! Var inte meningen. Förstår att tankarna snurrar och att det inte är ett lätt beslut. Men kom ihåg att du förtjänar det bästa i livet <3

    2. Sara: håller tyvärr med den andra kommentaren, tror inte att det lönar sig att stanna i förhållandet. Tyvärr. Man hoppas ju så att det gjorde det om han är så bra på ’papper’ som du beskriver, men om din intuition säger att det är fel så tycker jag du skall följa din magkänsla. Du kommer säkert att hitta någon som du känner passion för samtidigt som han även är fin och behandlar dig bra. Och din nuvarande kommer också att hitta någon som passar honom bättre på alla plan. Svårt men lycka till!

  3. Alltså din balkong, love it, så mysig och fin. Får mig att sakna balkonger faktiskt, det går att göra så mycket fint. 😀
    ha en fin dag nu.

  4. Sara: du vet redan svaret själv, gå alltid på magkänslan. Om du inte ser framemot semester och trevliga stunder och sex är det inte det rätta förhållandet. Klart man är rädd för att bryta upp men jag tänker att det är bättre att vara själv och må bra än med någon och känna sisådär. en dag träffar du någon som du längtar ihjäl dig till och vill inget annat än att vara med honom. Kram

  5. Hej Michaela! Jag ville bara säga att jag blir så himla glad av att läsa din blogg. Det liksom värmer i hjärtat bara av att skriva in ”forni.se”. Min absoluta favoritblogg någonsin. Du liksom sprider en sån fantastisk energi och värme utan att man träffar dig, vilket är så himla häftigt. Och du inspirerar mig till att vara den bästa av mig själv och framförallt göra det bästa utav livet, liksom att njuta av livet till fullo. Ville bara säga det. Kram!

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi