NEW IN: Bubblig kruka

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Åh så kär jag blev i den här lilla kruka i grönt från Royal Design/Hannas Room som jag köpte idag i MoS! Jag hade tänkt att ha ett mini olivträd där i som jag fick i förra veckan, men det visade sig att den inte fick plats. Kan man ta ut olivträdet ur krukan den kommer i och plantera ner den i denna lilla kruka istället? Eller kommer den att må dåligt då för att det inte finns någon ”öppning” nedtill? Alltså att det är en stängd kruka? Och måste man köpa till mer jord eller räcker det att bara lyfta över växten med den jorden som den redan står i?

Mvh / Inte världens grönaste fingrar… hoppas ni förstod vad jag menade… haha

  1. Ååh älskar den och spanat läänge, borde ba slå till! Ett olivträd behöver dränering, alltså en innerkruka med hål nedtill, hade nog inte planterat den direkt i gröna krukan då är risken att jorden börjar ruttna för att överskottsvattnet inte har nånstans att ta vägen och det inte kommer in nån luft i jorden. Plus att det kommer ju växa så man borde inte plantera om den i en mindre innerkruka. MEN krukan finns ju i en större modell hehe, eller en bra ursäkt för att köpa en annan större. Luuv di blog! Puss/Lisa

  2. Trädet behöver plats för att växa därför skulle en större kruka vara bättre. Men visst funkar det att plantera om i en mindre. Har du direkt länk till krukan ?
    😊

  3. Kan man inte lägga lite sånadär lekakulor (stavning?) i botten, då brukar det ju bli mer luft har jag för mig. Hoppas det löser sig 🙂

  4. Lekarkulor är bra när det inte finns hål i krukan, kulorna finns där för att dra åt sig vattnet. Annars blir det för mycket vatten i krukan och växten kan ruttna.

  5. Lecakulor i botten på krukan som fungerar som hålet på plastkrukan och medelhavsjord när du planterar om det. Då går det nog toppen ska du se! /Floristen

  6. Men var försiktig med lecakulor, vattnar man för mycket och växten inte dricker allt blir det kondens under krukan och underlaget under krukan kan skadas.. Men håller du koll på vattningen så är det inga problem!

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi