My Valentines Day

img_5790.jpg

Igår började jag dagen med kontorsjobb! Emma kom förbi och lämnade en ros till mig från Ryska Posten där hon jobbar – gulligt!

DSC_3189

När klockan slog lunch sprang jag på ett par ärenden, sen mötte jag upp Danni som knäppte av denna bild på mig i all hast!

Kappa från Hollies x Johanna Olsson, sidentopp från Ahlvar, byxor från Toteme, skor från Zara, solglasögon från Triwa (nya!), halsband från Louis Vuitton

DSC_3151

Sen fick vi besök av en grön groda som var ute och spred kärlek.

img_5827.jpg

Vi gick till Café Creme för att äta lunch och som ni ser var jag dressad för kärlekens dag.

img_5822.jpg

Vi åt båda dagens lunch, mums så gott med lite klassisk husman.

img_5823.jpg

Hallå gullis! Vi diskuterade vänskapsrelationer i stort sett hela timmen.

img_5829.jpg

Efter lunchen gick jag upp till ThereseDay för en kaffe och skitsnack. Skulle lämna tillbaka kläderna jag hade lånat inför modeveckan! Hon hälsar förresten att kläderna finns i butik men inte släppts online än, såg att ni var många som undrade <3!

img_5837.jpg

Det bästa med igår var att D kom hem tidigt från jobbet, så vår kväll började redan vid sex! Vi öppnade ett gott vin från 2001.

img_5839.jpg

TACK Mira för den här underbara blombuketten, den bara skriker vår och jag blir så glad av att titta på den! Blommor alltså, livet ju. Mira jobbar med Foodora och hon hade överraskat mig och D med blommor, alkoholfritt bubbel från Richard Juhlin och mat från Foodora! Tack snälla fina Mira!

img_5842.jpg

Det passade oss hur bra som helst, för vi var inte alls sugna på att gå ut och äta just igår. Det blev mat från Miss Voon och så det goda vinet till. Satt och pratade i ett par timmar innan vi förflyttade oss till soffan för att se två avsnitt av Gåsmamman.

Och det var min lilla kärleksdag!

  1. Vad mysigt det låter. Fastnar just för när du skriver ”satt och pratade i timmar”, precis så tycker jag att det ska vara i ett förhållande. Skulle så gärna vilja ha dina tankar och åsikter om min situation då det skulle vara en stor hjälp att höra åsikter från någon som verkar ha en otroligt härlig och fin relation.
    Jag funderar mycket över om jag och min pojkvän borde bryta upp efter nästan 10 år tsm (idag är vi 25)…
    Vi har väl haft det lite sådär längre, pratat om det men inte riktigt förbättrat oss. För honom ligger det mkt i egenskaper han saknar och ansvarslöshet i hem och vardag…Vi har heller inte så mkt att prata om och har rätt olika syn på ekonomi, sparande, karriärssyn och vardagen mm. Det funkade när man var yngre men numer känns det som han fortfarande är 15 och jag har vuxit upp…
    Jag funder över hur framtiden blir när det känns som jag vill så mycket och han inte, samt att det inte känns så roligt att resa ihop etc pga vi inte har så mkt att prata om.
    Ibland känns det bättre mellan oss och då blir jag så osäker. Men ändå tänker jag också; is this it?
    Jag ser förhållanden (som ex ditt) där det känns som du blir uppskattad, som ni klaffar på ett härligt sätt och höjer varandra etc och tänker att det kanske finns ngn därute som skulle se min ambitiösa, ordningsamma ”hålla fint hemma” sida osv osv som något fantastiskt och jag skulle sluta vara någons mamma.
    Det känns lite som vi tappat vår glöd och är mer bästa vänner. Men som sagt; hur enkelt är det att lämna en bästa vän. Tänk om man skulle kunna få ihop det ändå.
    Jag vill inte heller vara den som tror att gräset är grönare på andra sidan…Men ibland känns det som jag bara accepterat läget och saknar vissa egenskaper och uppskattning & att ngn ställer upp på mig som jag inte får idag. Har själv haft ångest etc som du talar om men inte riktigt fått stöd i det. När jag läste att D var ett fantastiskt bollplank för dig blir jag så himla varm i hjärtat och ifrågasätter också varför min kille inte kunnat lyssna på mig eller visa mig extra kärlek när jag behövde det. Samtidigt är jag lite rädd att mina ”issues” påverkar vad jag känner.. Hm! Som sagt, väldigt svårt.
    Har du några tankar och åsikter i min situation. Tycker att du är helt fantastisk på så många plan. Tack för att du är du <33

    1. Nu är jag visserligen inte Michaela, men svarar ändå :). Tror att det är lätt att uppleva att man inte har så mycket att prata om när man har varit tillsammans länge och delar det mesta i sin vardag per automatik. När man går och funderar på sin relation mycket kan det dessutom bli lätt att fokusera på det negativa (det bra är ju bara som det alltid varit liksom) och svårt att prata om det utan att låta anklagande. Här är några tips:
      1. Ta upp problem som ansvarslöshet i hemmet osv. utifrån ditt perspektiv istället för att anklaga. Typ ”jag tycker att det känns jobbigt och som om du inte riktigt bryr dig när jag städar och fixar och du inte gör din del/stökar ner” istället för ”du är så jävla ansvarslös”.
      2. Kom överens om vem som gör vad och ungefär hur ofta så slipper ni lägga så mycket energi på det. Dela gärna upp det så att ni slipper era värsta sysslor om det går (t.ex. om en hatar att dammsuga men inte har något emot att städa handfatet/diskhon eller något som den andra ogillar). Om en är superpedant och en jättestökig får ni kanske försöka mötas någonstans på mitten.
      3. Ibland behövs lite hjälp på traven för att hitta tillbaka till de intressanta och utforskande samtalen. Har inte prövat själv, men tycker Sandra skriver så fint om fuelbox här att jag blir supersugen på att testa: http://www.atilio.se/om-mig/vad-ar-egentligen-karlek/
      4. Ibland är det svårt att veta hur man ska agera kring människor som har ångest, särskilt om man inte upplevt det själv. Jag har fått prata mycket med min kille om på vilket sätt jag uppskattar att han finns där för mig när jag mår dåligt. För mig är det självklart, men för honom som inte alls har mått dåligt på samma sätt har det varit svårt att veta vad jag behöver. OBS prata om detta när du mår bra, inte när du är mitt uppe i ångesten.

      Hehe sorry för jättelångt svar, men puss och lycka till!

      1. Sorry?? SÅ TACKSAM fina människa <3 Tusen tusen tack för att du är så himla fin och tog dig tid. Verkligen superbra tips. PUSS!

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi