BookBeat: Tre favoritböcker

I samarbete med BookBeat

Idag tänkte jag att jag skulle tipsa er om tre av mina favoritböcker som finns hos BookBeat. Det finns hur många böcker som helst hos dem som jag tycker om, men här kommer i alla fall tre favoriter som är utmärkta att läsa eller lyssna på när ni går på promenad, lagar mat, tränar, latar er på en solstol, ligger i badkaret eller vad ni nu hittar på när ni brukar lyssna på ljudböcker eller läsa e-bok.

Är ni med?

En man som heter Ove av Fredrik Backman

En så obeskrivligt vacker bok, det går inte ens att föreställa sig vilken inlevelse, charm och värme som Fredrik Backman lyckas få fram i sitt språk här. Jag skrattade och grät mig genom hela boken. Rekommenderar er om ni är språknördar att läsa den om ni har möjlighet (det går ju att läsa de flesta böckerna via BookBeat as well) eftersom språket är helt otroligt. Boken handlar om Ove, en gubbe som är trött på att leva, och hans kamp för att försöka avsluta sitt liv (som inte riktigt går som han har tänkt sig). Den handlar om ensamhet, kärleken till en livspartner och att våga släppa in människor i sitt liv.

Munken som sålde sin Ferrari av Robin Sharma

En bok om att hitta sig själv. I självhjälps-kategorin måste nog det här vara en av de mest omtalade böckerna genom tiderna. Jag läser den när jag var på yogaretreat och kände verkligen med Robin. Boken handlar om hans egen resa från framgångsrik karriärstyp till att inse att det egentligen kanske inte är allt i livet? Känns väldigt aktuell i dagens samhälle, tips tips!

Livet efter dig av Jojo Moyes

Ja, ingen har väl missat filmen med samma namn som släpptes förra året? Filmen är bra men som vanligt inte i närheten av boken. Det här är en bok som man slukar i ett nafs. Ni kommer inte kunna stänga av den när ni väl har börjat lyssna! Livet efter dig är en historia om Will, en framgångsrik och snygg man med ett toppjobb i London som tvingas ändra om sitt liv efter en motorcykelolycka. Och Lou, en helt vanlig tjej, som tar jobbet som hans personliga assistent för att hon verkligen behöver pengar. De är sjukt olika men under alla timmar de tillbringar tillsammans utvecklas deras relation på ett så fint och starkt sätt.

För att lyssna så laddar ni bara ner BookBeat-appen och sedan, när ni har registrerat er, anger ni koden ”forni” för att lyssna gratis i en månad! 

Bli medlem här (klick!)

Obs – gäller endast för nya användare!


  1. Kul tips! Har bara sett filmen men ej läst (den sista då) men får väl göra det nu 😀 Gillar du mest att lyssna eller att läsa?

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi