När sporten kommer emellan…

Jahopp, trodde det vankades myskväll här hemma men hade visst glömt bort *hockey-vm*… någon mer där ute som lever med en sportintresserad galning? Okej att jag är sociala medie-galen MEN det är i alla fall inte ett intresse som måste upplevas på specifika tider (ofta kvällstid) (när man vill mysa och kolla på något tillsammans). Har för det mesta inga problem med all sport eftersom jag är uppvuxen med sport på i bakgrunden. Alla kvällar är i stort sett ok men ikväll var det nästintill förödande! Vi har nämligen sista avsnittet på ”13 reasons why” sparat till ikväll (okej, imorgon får det ju bli nu!) och jag kan ju inte kolla själv eftersom vi har sett den ihop. Har ni sett den serien, vad tycker ni?

Till middag blev det min nya favvo kycklingfajitas som jag gör utifrån detta recept. Bytte dock ut den vanliga taco-såsen mot den här salsan, mmm så god den var. Bra med kycklingfajitas en vardag för det går hyfsat snabbt och lämnar inte allt för mycket disk kvar. Dessutom är det lätt att göra extra mycket och ha middag till dagen efter också! Så man slipper laga mat varje dag.

P.s om du vill köra vegetariskt, byt ut kycklingen mot ett paket svamp och en extra paprika!

Synen av en perfekt guacamole som snart ska blandas ihop. Jag gör min på två avokados, en lime, en kruka koriander, en halv rödlök, en näve små tomater samt kryddar med salt, citronpeppar, chiliflakes och en skvätt olivolja. Mums.

Nu blir det någon timme jobb istället innan läggdags. Ha en trevlig kväll!

  1. Ibland tänker jag att en av mins man bästa egenskaper (haha låter ju fel han är fantastisk på många sätt!) är att han inte gillar sport. Överhuvudtaget. Och det gör inte jag heller 🙂 <3

  2. Åh det där med sport är svårt. Jag är bara 20år, och har börjat träffa en kille men som väldigt gärna kollar fotboll varannan dag. Jag vet inte hur jag ska förhålla mig till det. Är väl medveten om att jag kanske inte kommer leva med samma person livet ut, men om jag blir tillsammans med någon så är det ju med tron om att det ska hålla. Och jag vet inte om jag vill vara med någon som är så inne i sporten. Det låter kanske hårt, eller egoistiskt till och med? Men orsaken är att jag växt upp med en pappa framför tv:n.. För honom gick jobb och fotboll före allt. Mina intressen, tankar och värderingar eller hur jag mår har han inte lyssnat på, eller brytt sig om. Han tog både mig och min mamma föregivet. För honom var vi några som skulle finnas där när det passade honom, där emellan var vi inte intressanta.
    Samtidigt förstår jag att bara för att man kollar fotboll behöver det ju inte vara som i min uppväxt. Jag menar, att vara sportintresserad behöver ju absolut INTE vara synonymt med ta familjen eller sin partner för givet. Men jag upplever att det inte är allt för ovanligt (eller??)..
    jag får helt enkelt försöka lägga mina tidigare erfarenheter åt sidan, och se killen jag pratar med nya ögon för att se hur han förhåller sig till det. Det är ju så man borde göra med allt egentligen – vara medveten om tidigare erfarenheter för att lära sig, men sen lägga det åt sidan och se den nya situation för var den är. Det vore ju så dumt om jag lät bli att träffa den här killen enbart för hans intresse, han kanske är fantastiskt på andra sätt (det är han). Och som sagt, än vet jag inte om han tar fotbollen framför allt. Får låta tiden visa det.

    Åh, jag fick visst svar på min egna fråga här. Men tänker att jag skickar kommentaren ändå. Kanske har någon annan en tanke att dela om detta.

    Iallafall, jag förstår din besvikelse med kvällen Michaela. Det är okej att känna så! Men så glad jag blir av att läsa att det annars brukar funka för er, kram

    1. Hej Lisa! Vill slänga in ett litet svar till dig med tips och erfarenheter. Jag är själv uppväxt i en väldigt sportintresserad familj (mig själv inkluderad) och har iofs inte den upplevelsen av mina föräldrar som du har av din pappa. Har tex varit på både OS, fotbolls-EM och hockey-VM. Min sambo är om möjligt ännu mer intresserad men kanske mest av fotboll och hockey medan jag själv gärna konsumerar friidrott, simning och skidor också. Av den anledningen kan jag kräkas lite i munnen den här tiden på året när Champions League, SHL och NHL ska avgöras, allsvenskan dragit igång och nu hockey-VM på det. Det är något var och varannan dag. TACK OCH LOV är vanliga hockeysäsongen slut. Sambon dömer hockey på relativt hög nivå och är borta 2-3 kvällar i veckan plus lördag och/eller söndag.
      Nu till rådet! Om du inte känner tillräckligt starkt för den sporttokiga kille du börjat träffa så är det inte värt att fortsätta ses. Träffar man någon som gör en riktigt lycklig och kär så unnar man den personen att få utöva sina intressen. Tycker annars det låter sunt när du skriver att tiden kan få utvisa hur hans sporttittande tar sig i uttryck, det låter som en bra plan. Det kanske inte alls kommer se ut som det gjort hemma hos er under din uppväxt. Nu är det inte så att min kille struntar i mig och vår son. Absolut inte. Men jag unnar honom att ha sitt stora hockeyintresse (framför allt) för att det gör honom till en bättre sambo och pappa där emellan. Vi har varit ihop i snart 10 år och ska gifta oss nästa år, och skulle inte välja bort den här sporttokiga sambon för någon annan egenskap 🙂 Kram!

      1. Åh tack snälla för ditt svar! Tar med mig dina tankar framöver. Vi har inte träffats så länge, så därför fortsätter jag med det för att se hur han är kring sporten. För jag förstår verkligen hur du menar, det är ju viktigt att man får ha sina egna intressen, så länge man där emellan bryr sig om varandra. Så tack att du delade, det gjorde det lite tydligare för mig. Kram!

  3. Du är inte ensam om att känna så, jag har en extremt sport intresserad sambo. Ibland känns det som sporten nästan tar över av våra kvällar tillsammans. Jag och min sambo har haft många diskussioner kring detta. Han är den finaste mannen som jag har träffat och ställer alltid upp för mig men det här är ett stort minus.
    Kram

  4. Min sambo är insatt i all fotboll och hockey, samt e-sport så det går sport på tvn konstant. Nu kollar jag sällan på tv så det gör mig ingenting om det står på i bakgrunden, plus att det är hans största intresse så jag vill inte ta det ifrån honom. Även om det kan bli lite tröttsamt ibland när man lagat god helgmiddag och hällt upp ett glas bubbel så kommer det där jobbiga ljudet från sport-tv, då kan jag erkänna att jag blir lite (mycket) less. Men annars så.

    1. Haha, då känner vi nog ungefär samma sak inför sporten. Jag har ingenting emot den, men ibland kan det såklart bli tröttsamt. Typ en av tjugo gånger haha. Och då får det vara okej tycker jag 😉 Puss!

  5. Hemma hos mig och min pojkvän är det jag som är hockeygalen 😀 Så är det hockey då jäklar är det hockey! Han var inte heller så sugen på att se hockeyn igår men det struntade jag i, det är hockey-vm XD
    Men å andra sidan sitter jag där snällt och inte protesterar när han sätter på golf som är typ varje helg……

  6. Min kille är EXTREMT sportintresserad. Har jordens alla kanaler för att kunna kolla på sport varje minut när vi är hemma. Gärna fotboll på tv och typ golv på datan också 😉 Men jag är ju o andra sidan precis som du, sociala medier-galen 😀

  7. Har du testat Oumph? Det är också ett gott vegetariskt alternativ till kyckling i fajitas. 🙂

  8. Ingen sport här, men gjorde guacamole ikväll och utgick från ditt recept. HERRE-alltså!!! Vart helt sjukt bra! 👌🏼🌟

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi