Mat

Topp tio chokladsmaker

11 maj, 09:30
SKRIVET AV Michaela Forni

På begäran, här kommer mina topp tio chokladfavoriter! OBS bara chokladgodisar ej typ chokladfondant, chokladcrepes etc. Det får bli ett eget inlägg. Vi börjar med plats tio:

10. Lysmelk

Måste ha dessa i min lösgodis-påse. Så små och enkla att bara att opp. Goda att mixa med sura godisar också!

9. Twix

Köper ofta med mig en Twix på flyget. Mättar och är så god. Älskar överlag den perfekta mixen av choklad, kola och kex.

8. Små Japp

De små Japp med papper runt <3

7. M Peanut

Mitt bästa bio-godis! Pappa åt alltid dessa på bio när jag var liten och nu gör jag detsamma. Funkar även till flyget.

6. Plopp

En Plopp till kaffet är LIVET.

5. Snickers

Snickers är verkligen mitt bästa godis när jag åker bil, tåg eller flyg. Mättar och är bara så god. Har dock slutat köpa det till flyget nu pga så många som är nötallergiker och man vill ju inte göra någon illa!

4. Geisha

En favoritchoklad sen jag var liten.

3. Kinapuffar, röda påsen

Okej alla som känner mig riktigt bra vet att en påse Kina-puffar är det man köper till mig när man vill ta hand om mig. D brukar bara skratta åt mig när jag sitter där i soffan med mina puffar. OBS måste vara de stora i den röda påsen!!!

2. Marabou Schweizernöt på rulle

Äter nästan aldrig den här chokladen på rulle men tycker den gör sig absolut godast så. När jag äter vanliga 200g Marabou-kakor så brukar det räcka med några rutor, max en rad, men när det är rullen i schweizer-nöt så måste jag äta upp hela i ett nafs. Så otroligt god.

1. Marabou Salta Mandlar 200g

Den bästa chokladen som finns. Kan inte tacka Marabou nog för den här smaken som lanserades för typ tre år sedan. Älskar den alldeles enormt. Så gott med det salta ihop med chokladen, det här är både min och D’s superfavvo.

Vilken är er favoritchoklad?

Michaela Forni

Kategorier

Arkiv