Monday aint a fun day

God morgon mina kära!

I natt sov jag 13 timmar (!!!). Kan inte minnas sist jag sov så länge men det var nog många år sedan. Brukar sova ca åtta timmar per natt och eftersom jag bara fick tre timmar i lördags antar jag att kroppen behövde hämta hem lite vila. Somnade vid halv nio och vaknade halv tio i morse vilket egentligen är orimligt sent för att vara en måndag (alla har väl som mest på måndagar?) men det viktigaste för mig som egen är att kunna göra det valet om jag vet att det är bäst för mig. Jag har så många i min omgivning som måste vara inne vid åtta-tiden på kontoret även fast de är heeelt slut, resultatet blir en hel dag av långsamt (eller i värsta fall inget alls) arbete. Halv tio må vara sjukt sent, men jag känner mig utvilad och kommer kunna bränna av några riktigt effektiva timmar jobb. Jag funderar mycket på för och nackdelar med anställd vs. egen och det här är ju helt klart en fördel. Kanske ska göra en lista här i bloggen någon gång, får mycket frågor om just för och nackdelar från er som tvivlar så det kanske kunde bli kul eller intressant…

Nu kickar vi igång midsommarveckan, ännu en kortvecka väntar och sen känns det som att allt går på halvfart fram till mitten av augusti. Jag har mycket mer jobb än vanligt i år under sommaren och kommer behöva jobba mer än vad jag först trodde men det gör ingenting. Så länge jag har möjlighet att jobba från en solbädd någonstans så är jag lycklig.

Såhär ser i alla fall min korta lilla arbetsvecka ut:

Måndag: Hemmajobb, yoga på lunchen och en långpromenad när jag är klar med allt.
Tisdag: Kontorsdag, jag har ett par möten på förmiddagen och efter kontoret ska jag iväg för att fixa naglarna + fransarna hos Studio Paavola. På kvällen ska jag iväg på ett sommarevent med Richard Juhlin som jag är ambassadör för – mysigt!
Onsdag: Kontorsdag och lunchdejt med Josef som har Businesspodden. Efter jobbet ska jag fika med min gudmor Eva och sen står massa fix inför midsommarhelgen på schemat.
Torsdag: Mot Västkusten!

Snart semester – längtar!

  1. Går själv o funderar på för- o nackdelar, men jag har alltid varit anställd så JA TACK till din lista:)

  2. Halv 10? Jag är egenföretagare och går upp runt 10:30 varje morgon. Lol. Brukade känna ångest och skam över att sova så länge, normen är ju att sitta på ett kontor kl 8, men insåg att jag måste göra det som känns bäst för mig. Att ta tunnelbanan till jobbet skittidigt varje morgon i flera år var bara stressigt och tungt. Jag är nattmänniska och behöver sova längre på morgonen. Att bestämma över sina egna timmar är något av det mest befriande med att vara egen tycker jag. Kram!

    1. Haha, så kul hur olika syn man ändå har för vad som är sent och inte. Jag har vänner som tycker det är helt sjukt att jag går upp vid halv åtta-åtta trots egen och tycker typ att kl 07 senast är rimligt. Medan andra är som du och tycker halv elva är lagom. Jag är varken morgon eller nattmänniska och gillar att gå upp vid halv åtta och somna vid halv tolv – det är perfekt enligt mig! xx

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi