Söndagslunch, korgväskor och Santarcangelo

Hej från semestern! Jag tänkte att vi skulle köra en liten bildbomb från de senaste dagarna. Följ med!

Vi kom fram till Rimini i lördags kväll, åt middag vid midnatt och drack drinkar på stranden till klockan slog halv tre. I söndags däremot, då stod klassisk italiensk söndagslunch på schemat!

Vi åkte upp till en liten restaurang i bergen, med utsikt över hela Rimini.

Här är hela gänget! Min kusin Jessica, nonna och nonno, min faster Desy, mina svärisar, Sam och D!

Vi åt en fyra-rätters lunch med klassiska rätter från trakten.

Kallskuret först, små tortellini i buljong sen, tagliatelle con ragu efter det och slutligen olika sorters kött med potatis och grönsaker. Lite kaffe, kaka och sorbetto på det. Rullade därifrån :)))

Jag och Jessica

Det här är ett av mina farföräldrars favvoställen och jag förstår dem. Det är något speciellt med det enkla, speciellt i kontrast till alla ”lyx”restauranger vi brukar uppleva världen över. Hur lyxigt någon än blir så slår det aldrig detta: tagliatelle med köttfärssås en söndag i Italien, med pappersduk under, spillt rödvin överallt och givetvis bara ett glas som man får dricka varannan vatten/varannan vin ur. Stora fat med pasta som rullar in, där man bara väller över en rejäl portion på sin egen tallrik. Parmesan i små skålar, gamla tanter som skriker på italienska runtom och så viktigast av allt: omgiven av sin familj.

Efter lunchen ville jag ha en bild med utsikten, men blev mer parkering haha.

Jag hade på mig klänning från Dry Lake (gammal), sandaler från Hermes, korgväska från Filippa K och solisar från Prada.

Inte helt fel utsikt!

I söndags kväll kom resten av min familj så då gick vi ut och åt piadina i stan. Mycket mysigt.

I måndags åkte vi till Santarcangelo, som är min och D’s favvoby i området, för att äta middag och dricka drinkar. Sånna här mysiga vinbarer finns i varje hörn där – älskare.

Hej alla ungdomar!

Vi gick till en gammal favorit, La Sangiovesa, som är en sjukt mäktig och fantastisk restaurang med svingod mat och härlig atmosfär. Tror alla gav kvällen tio poäng.

Avslutade kvällen med promenad och glass, som sig bör när man semestrar i glassens land!

NU börjar jag komma in i semesterlunket och fy fasiken så härligt det är. NJUTER verkligen. Puss, hoppas ni mår bäst!

  1. Tjenixen!

    Ska till Italien med bilen nästa vecka, vad heter restaurangen uppe i bergen? Såg såååå fint ut!

    Och sen en annan sak, jag drömde att du fött en liten Lio! Saken var den att du hade döljt det för dina läsare under hela graviditeten!

    Ha en fin semester! 🎉

  2. Hej 🙂

    Jag undrar hur du gör med rökning på en sådan här semester? Jag är som du, röker lite ibland (eller nu vet jag ju inte hur mycket du röker) men jag hade skämts för att röka bland mina svärföräldrar och mormor osv. Men sen kan jag ändå sitta där och vara sugen på semesterciggen. Hur tänker du kring det?

    KRAM!

  3. Forni!! Såg att någon heter flestskorvinner på instagram, det är väl vad din blogg hette innan? Är det din privata instagram? Blev nyfiken hehe

  4. Hej fina Michaela!
    Kan du inte snälla skriva lite om dina tankar kring att äta kött?
    Känner att jag fastnat i ett i-ledigt tänk som gör spontan tacokvällar å hamburgare hos vänner bara jobbigt för jag måste lösa vad jag ska äta.
    Hur tänker du kring att äta rött kött?

  5. AH det ser helt underbart ut!!! Vi håller på att boka semester nu o har inte spikat vart vi ska ännu, blir ju sjukt sugen på italien nu….

  6. Hej! Vilken härlig semester du verkar ha 🙂 funderade på hur ni löser restaurangbesöken rent ekonomiskt när ni är ett så stort gäng. Splittar ni notan eller turas ni om att betala? Tycker alltid att det är trixig när alla har olika stor budget. Kram!

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi