Livets bästa middag, lunch på Nammos & Eros Ramazotti

Det är torsdag och vi är på Mykonos. Klockan är elva på förmiddagen, vi har dragit oss länge i sängen och sovit i nästan tio timmar i sträck. Några har gymmat innan frukost, andra har yogat eller promenerat. Vi ses vid vårt vanliga bord och beställer in våra frukostfavoriter: fruktsallad till hälften av gänget som sedan får sällskap av omeletter, avokadomackor, eggs benedict och små skålar med yoghurt. Malin tar en sked med nutella innan resten av frukosten har hunnit komma in, Sam beställer in en frukttallrik och doppar frukterna i den lilla nutellaskålen med ett nöjt leende på läpparna. Linn dricker cappuccino med extra mjölk vid sidan av, Kajsa och jag beställer iskaffe. Theo kommer upp direkt från havet med blött hår och ett stort leende på läpparna – de andra killarna kallar honom för bad-guden. Marcus har varit iväg på ett special-gym och tränat så han kommer direkt till frukosten med taxi, gymmet på hotellet räcker tydligen inte för ett hockeyproffs. Vi andra retas med honom, men såklart med både kärlek och respekt. Mattias och D sitter bredvid varandra med nyvakna hår och pratar om något på hörnet, gissningsvis vem som kan äta mest. Vi säger god morgon, frågar hur alla har sovit och rör vid varandra med kärlek. En hand på någons axel, en lätt kram, någon som lutar huvudet mot någon annan.

När vi ätit och badat i poolen gör vi oss i ordning för en lunch på Nammos, jag sätter på mig en shortsdress från For Love and Lemons (annonslänk!). Känner mig himla fin.

Vi sticker bort till Nammos, dricker bellinis och sittdansar till musiken. Eros Ramazotti ska spela där på kvällen så det soundcheckas mellan varven, vi vill gärna äta middag och se Eros sen på kvällen men tio tusen spänn per person kändes lite väl saftigt…

Här är vi, hela gänget! Mitt bästa gäng.

Efter flera timmar åker vi tillbaka till hotellet, killarna har poolfest och efter någon timme lägger jag mig i sängen för att sova innan middagen…

… vi hade nämligen bokat middag vid halv tolv på Sea Satin Market. Ni kanske kommer ihåg att vi var där och åt på måndagen men vid normal middagstid? I måndags, när vi skulle gå därifrån vid tolv-tiden, blev det årets fest och vi förstod att det här stället kunde vara riktigt roligt om vi bokade en senare middag. Sagt och gjort! Om vi hade kul? Bästa middagen i mitt liv. Dansade på stolarna, det kastades tallrikar i marken och alla dansade med sina vita linneservetter mot himlen. Jag åt min tonfisktartar ståendes, dansade mig igenom hela middagen och när stället stängde vid tre var vi sista sällskapet ut.

I fredags var jag inte tuff, middagen följdes nämligen av poolfest på hotellet och jag somnade inte förrän vid sex på morgonen.

Vid två-tiden lyckades jag ändå ta mig själv i kragen, bada iskallt och sedan ta mig iväg till Alemagou för en lunch med Linn, Mattias och D!

Vi drack drinkar, åt massa plockmat och såg hur stället sakta men säkert gick från en härlig beach club med lounge-stämning till superstökig klubb. Vi hade tydligen lyckats pricka in lunch på deras bästa dag på året – och det märktes. Även om vi inte var på det humöret är det väldigt härligt att följa med när ett ställe liksom börjar pirra.

Efter några timmar åkte vi tillbaka till hotellet med ny energi!

Och när kvällen kom åkte vi in till stan för veckans sista middag. Vi hade bokat bord på Familia som var en supermysig taverna.

Malin och Kajsa <3!!!

Min bästa Linn.

Vi åt massa mat, pratade om veckan och skrattade en hel del.

Och så var världens bästa semester över!

  1. Vilken underbar vecka! Din byxdress från For love and lemons är så fin, och du strålar verkligen! Du råkar inte veta varifrån Linns rödprickiga klänning är från?:) Kram!

  2. Vad härligt ni verkar haft det! Blir helt klart sugen på att boka Mykonos till nästa utlandsresa.
    Tycker det skulle vara kul om du presenterade hela resgänget! Tycker alltid du beskriver människor så fint. Och det här verkar vara ett ganska nytt gäng du rest med (förutom Linn då)? Hur träffades ni? Tycker själv det är svårt att lära känna nya människor i vuxen ålder… Puss!

  3. Åh alltså GREKLAND <3333 Blir så glad när du beskriver det så fint och andra kan läsa om världens härligaste land. Det är något speciellt med Grekland, stämningen och människorna alltså.. Så glad att jag bor här! Välkommen tillbaka

  4. Wow, wow, wow och återigen wow. Vilket pirr man fick i hela kroppen av lycka när man läste detta inlägg. Du är underbar du forni. Kram

  5. Men åh så UNDERBART du verkar ha haft det!! Blir alldeles varm i kroppen av din beskrivning av resan, du är så värd allt detta! <3

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi