Frågor med Forni

Hej Michaela! Jag tänkte önska mig solpudret i present och undrar vilket nummer du har? 🙂

Världens bästa puder! Jag har 04. Kram!

Hej underbara Forni! Kan du snälla snälla snälla ta med denna på frågor med forni. Jag ska gifta mig nästa år i maj och jag har sådan ångest över gästlistan. Ska man bjuda vänner som alltid varit nära men som man inte ens pratar med längre och som inte ens har träffat min fästman.. hur hade du gjort? Hur kommer du välja bland dina vänner när du ska gifta dig i framtiden? ge mig något tips snälla:) p.s det ska vara ett bröllop med de som är mina närmsta vänner.

Hej fina!

Du vet svaret på din egen fråga <3! Du ska bjuda de du vill. Känn efter med de personer som är ”gränsfall” var ni står i er relation och bjud dem om det känns rätt och bra att bjuda in dem, annars inte. Att gifta sig ska vara roligt och på plats ska människor som förgyller er dag att finnas!

Stor kram!

Hur övervinner jag min dåliga självkänsla. Jag har lite dålig hy i ansiktet (finnar). Den lilla grejen drar ner mig fullständigt. Du har ju skrivit om att din hy inte är perfekt, hur ignorerar du det? Jag vill inte gå utanför dörren när jag har några finnar i ansiktet. Jag vet att det är fånigt.

Det handlar bara om att jobba på sin egen självkänsla. Den kan ingen ”laga” åt en utan man får jobba upp den själv genom olika små metoder! Jag har aldrig haft perfekt hy, och har det inte nu heller. På Mykonos hade jag t.ex. en finne större än halva Mykonos på min ena kind… inte superkul när man är på solsemester med massa kompisar och ska gå osminkad på beach clubs. Men antingen så går jag runt och mår dåligt över den, lägger massa tid på att sminka över den etc… eller så litar jag på att alla vet vilken härlig person jag är oavsett om jag har vääärldens största finne på min kind. Såklart blir jag riktigt irriterad på mina finnar ibland, men de ska verkligen inte hindra mig från att leva det liv jag vill leva! Det ska inte din hy heller. Testa att gå osminkad en dag i veckan, du kommer att märka efter några veckor att ingen reagerar på att du är osminkad. Jag går osminkad till jobbet, på fest, ut på krogen, på modeveckan eller events – trots att jag har rätt kass hy – och har märkt att den enda som bryr sig om min hy är ju jag själv. Alla andra bryr sig om min personlighet.

Stor kram kära du!

Hej forni!
Jag har en fråga. Jag, liksom du, är en person av högkänslig karaktär. I mitt fall har jag precis insett det och det är så befriande att förstå varför jag är som jag är. Däremot är det så satans svårt att förstå alla känslor. Kan du också känna så? Att vissa dagar känner du känslor som du inte alls vet vad dom innebär? Hur tacklar du dom? Ibland vet jag inte om jag bara ska acceptera dom utan att reflektera, eller om jag ska gå på djupet med vad de kommer ifrån… Så svår grej.
Stor kram till dig!

Hej tjejen!

Hehe ja, så känner jag ofta. Jag jobbar mycket med att försöka hitta grundkänslan i min ångest (som jag pratar mycket om i ”Jag är inte perfekt, tyvärr”). Men det är inte alltid det går – för ibland bara skaver det så in åt helvete mycket innanför huden.

Jag brukar försöka att bara skaka av mig en ångestpuck om jag känner mig för svag för att orka ta tag i den. Som härom dagen när jag var heeelt slut men samtidigt fylld av ångest inombords, då orkade jag inte grotta i den, utan hällde upp ett glas rött och slängde mig i soffan. Bara sket i den där ångesten. Andra gånger så försöker jag att känna in den för att helt enkelt lära känna mig själv men också lära mig vad/om jag behöver förändra något i mitt liv, hur befogad ångesten är, vad jag kan göra åt den etc.

Ofta hamnar jag i en ganska ond spiral när det kommer till min ångest, oavsett vad som har kickat igång den så är det alltid saker som kommer inifrån – jag skyller aldrig saker på andra utan mår oftast bara dåligt över saker som jag har gjort, sagt eller känt. Vilket är ganska hårt, jag ger liksom aldrig mig själv ett break. Hela tiden kräver jag 100% leverans av mig själv. Så jag försöker vara lite snällare mot mig själv i min ångest. Förlåta mig själv, krama om mig själv och behandla mig själv så som jag skulle behandla en vän när hen har ångest. Försök göra detsamma för dig.

Massa kärlek <3

Vart kan jag få tag på dina snygga champagneglas??? SÅ himla fina <3

De är från Cervera om jag inte minns helt fel, jag fick dem i ett pressutskick för ett år sedan!

  1. Hej Michaela,
    En fråga till nästa ”frågor med Forni” eller om någon annan har bra tips så tar jag tacksamt emot dem.

    Jag har fått frågan om att vara maid of honnor på ett bröllop om några månader. Ett oerhört ärofyllt uppdrag!
    Som person vill jag aldrig göra något halvdant utan det ska vara 100% engagemang från start.
    Saken är den att tjejen som frågat är ingen nära vän. Vi umgås knappt, känner inte varandra, och är mer tidigare bekanta än bekanta enligt mig… har inte träffat hennes kille, deras familjer och vänner… min partner känner inte heller dem.
    När frågan kom blev jag så överrumplad att jag sa ja. Nu i efterhand känner jag bara neeej… det var inte så jag föreställt mig det.
    Jag vet att jag borde säga nej och förklara hur jag känner inför detta men jag vill inte såra tjejen, vi är dessutom bjudna på bröllopet (ganska givet nu kanske men inget jag räknade med när jag fick reda på att de skulle gifta sig).
    Visst, jag kan göra det för hennes skull… men jag vill ju göra ett bra jobb! Vet inte ens vad de gillar för musik, hur de träffades, har inte varit hemma hos dem… men jag skulle vilja ta mig ur det på ett snyggt sätt utan att såra hennes känslor eftersom jag uppenbarligen har en viss betydelse för henne. Någon som varit med om något liknande som kan ge tips på hur man på ett vänligt men bestämt sätt tar sig ur detta?
    Gör det förmodligen till ett större problem än vad det är men den hör typen av situationer är jag inte van vid ..
    Tack för världens bästa Blogg Michaela!!

  2. Hej till du som ska gifta dig! Jag gifte mig nu i juli och mitt korta svar är: nej. Det är din och din partners dag och ni bestämmer vilka ni vill bjuda. Ni ska inte bjuda för bjudandets skull, utan bjud enbart dom ni vill ska fira en av era viktigaste och finaste dagar tillsammans med er<3 Vi valde även att inte bjuda allas partners, för att vi inte har lika bra kontakt med allas partners (men folk tycker lite olika kring detta).
    Och, kom ihåg att många kommer vilja ha åsikter, komma med "goda råd" och lägga sig i – påminn er själva och dom som vill lägga sig i att det är er dag. Stort lycka till, ni har så mycket mysigt och fint att se fram emot <3

    1. Till dig som ska gifta dig!

      Min pappa gav mig ett råd som jag följde när jag planerade mitt bröllop. ”Det är viktigare att tänka på vilka du vill ha i ditt liv de nästa tio åren än vilka du delat de första 30 med”. För mig var det skönt att inte bjuda in gäster av nostalgi utan acceptera att vår relation förändrats under åren och istället fokusera på de vänner som är en aktiv del av mitt liv nu. (däremot kan det vara ett fint sätt att visa att du vill återuppväcka en vänskap om du skulle vilja). Nu tre år senare är jag tacksam att de som var relativt nya vänner vid bröllopet kunde få vara med, för där finns mina nya bästisar.

      Men jag delar inte Caros åsikt, utan tycker att alla ska bjudas med respektive. Du får välja dina vänner, men de får själv välja sina partners och en del av den rättigheten är också att få ta med sin partner på fester (ja, de tråkiga också).

  3. Hej fina du!! Jag behöver tips o hjälp på vad jag kan ge min kille i 27års-present? Nåt trendigt eller populärt bland killar nu? Eller nåt helt annat förslag, du kanske tom vill fråga vad D skulle önskat sig:) kram

  4. Vad komiskt! 🙂 I lördags kom jag hem från 14 dagar på Mykonos. I flera dagar hade jag världens största myggbett precis på kindknotan…lagom kul med en bultande röd knöl 🙂 Först trodde jag det var en finne i flera dagar 🙂

    instagram: martinitrip

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi