SATURDAY

God morgon…

… eller nej, god eftermiddag är väl mer korrekt. Jag har varit vaken sen 09.30 och jobbat hela dagen. Vissa lördagar blir det så. Ibland är det så lyxigt att ha mitt jobb för att jag kan ligga och kolla serier en tisdagsförmiddag, men det innebär också att jag ibland måste jobba en hel lördag även fast solen skiner utanför. Nåja, det har varit en hård vecka jobbmässigt och då blir det såhär. Igår när jag la mig i sängen på kvällen var första gången på länge som jag kände att jag höll på att få en panikångestattack. Hjärtat slog riktigt hårt och jag kunde inte ligga på vänster sida för att det värkte runt hjärtat och i bröstkorgen. Det är så märkligt vilka saker det är som kan utlösa dessa panikångestattacker, igår var det min mobil som gick sönder och sedan blev fel när den skulle lagas. Jag fick total kortslutning i hjärnan, trodde jag skulle hyperventilera mig till döds ett tag. Men i morse pratade jag av mig med D, gjorde en lista på vad som måste göras i jobbet, bestämde mig för att sätta ner foten i vissa sammanhang där jag kanske varit för snäll och nu känns det bättre. Det är svårt i jobbet att veta när man är för snäll eller för hård, det är en balansgång men jag har märkt att jag blir stressad om jag inte lyckas med den balansen. När jag är för snäll och känner att jag får för mycket på mitt bord så får jag panik. Samma sak om jag har varit för hård men då får jag snarare dåligt samvete. Sen går en mobil sönder på det och då märks det så tydligt att min utbrändhet fortfarande vilar på mina axlar. Nu känns allt bättre i alla fall och mejlkorgen står bara på 14 olästa istället för det tredubbla.

Nu ska jag laga ett smarrigt lunchrecept som ni ska få ta del av på måndag eller tisdag, magen har börjat kurra. Dessutom vankas kräftskiva ikväll och jag har lite svårt för att äta kräftor (förlåt alla men det är något med allt kladd som ger mig panik) så det gäller att grunda med en rejäl lunch. Ser fram emot ikväll, längtar efter en ledig kväll med mina vänner. Ska krama sönder dom.

Puss!

Min frukost igår på Berns där jag hade ett frukostmöte om psykisk ohälsa, vi pratade om hur jag kan fortsätta hjälpa andra människor som mår dåligt även efter att min bok har släppts samt ta det hela ett steg längre. Jag fick presenterat ett väldigt spännande program för mig som jag tror kan vara otroligt hjälpfullt om man mår dåligt. Mer om det senare i höst.

  1. Älskar din bok och att du är så öppen med att livet inte alltid är på topp. Hoppas att du får en fantastisk helg ❤️

  2. Det är så fint och starkt av dig att fortsätta jobba med att hjälpa andra gällande psykisk ohälsa. Det hjälper att veta att det finns fler där ute som inte alltid mår så bra och att man inte är ensam i det. Jag ser framemot att höra mer om det programmet, det kanske kan hjälpa en upp på banan igen.
    Kram! <3

  3. Vad fint att du är öppen med din psykiska ohälsa även fast du är en sån stor offentlig person. <3 Igår jobbade jag 6-12 och ikväll jobbar jag 16-23 så blev ingen helg direkt för mej men jag har fått sova ut lite ändå så det känns okej.

  4. Hej!

    Alltså hjälp. Haft panikångest till och från i flera år, gått i KBT genom vårdcentralen för kanske 4 år sedan men hjälpte väl sisidär. Fick endast gå 10 tillfällen sen var jag ”klar”.

    Har sedan ett par veckor tillbaka haft panikångest på kvällarna. Dock med undantag från denna vecka då jag varit utomlands med min sambo. Men nu ligger jag i sängen och ska jobba igen imorgon och det känns som att någon lagt en hög av tegelstenar på mitt bröst. Bytte jobb i juni till något som inte känns helt rätt, dock känns inget jobb helt rätt just nu, orkar ingenting.

    Har du något tips på hur man får tag i en bra psykolog i Stockholm? Har gett upp vårdcentralen och att leta efter en seriös person med hjälp av Google är som en djungel. Uppskattar verkligen alla tips! <3

    Hoppas du mår bättre nu!!

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi