Fem bra saker med idag

Jag har insett att jag måste jobba mer aktivt med min mentala styrka när det kommer till positiva vs. negativa energier. Jag är väldigt mottaglig för alla sorters känslor, bra som dåliga, vilket är en egenskap jag trots allt uppskattar och vill värna om. Jag tror att det är bra att vara öppen för de känslor som vill omfamna en, inte bara stöta bort de som är obehagliga eller jobbiga. Jag tar mig an dem också. MEN, bara för att jag tar emot jobbiga känslor betyder inte det att jag måste lägga så mycket fokus vid dem jämt. Mitt problem är att jag lätt brusar upp när jobbiga saker når mig och så tar det tid för mig att skaka av mig det, medan positiva saker i mitt liv lättare tas med en klackspark eller för givet. Jag vill jobba mot att det snarare ska vara tvärtom – att det positiva stannar längre och att det negativa kan skakas av snabbare. Ingen människa mår bra av att grotta ner sig i negativa energier för mycket och jag tror att om jag fokuserar mer på det positiva kommer min hjärna vänja sig vid att lägga sitt fokus där. Det går ju att vänja hjärnan. Jag har jobbat mycket med min mentala styrka när det kommer till t.ex. svartsjuka och det är häftigt att se vilka resultat det ger. Efter mycket övning så reagerar hjärnan på nya sätt i samma situationer som den tidigare har sänt ut en jobbig känsla/dålig energi i.

En del i  min övning är att skriva ner fem bra saker med varje dag innan den är slut. Ibland kan jag komma hem från jobbet och känna att något skaver – så lägger jag all min fokus på det som har skavt under dagen. Varje dag stöter jag på problem, negativitet eller konflikter men jag vill inte att de ska vara det som sätter humöret eller känslan för min dag, utan istället den glädjen, positiviteten och lyckan som jag också stöter på varje dag.

Här är fem bra saker med idag:

– Jag unnade mig frukost ute och det var en fantastiskt fin morgon
– Min inspelning gick väldigt bra, Jonas verkade vara väldigt nöjd över min insats och jag kände mig stolt när jag gick därifrån
– Jag valde att gå och träffa Margaux & Arnold mitt på dagen istället för att gå hem och hetsjobba. Vilket resulterade i att jag både gav och tog emot en massa kärlek. Kände mig så glad och tacksam över min fina kompis när vi sa hejdå.
– Den energin som jag fick av alla tre sakerna ovan använde jag till att gå och träna istället för att gå hem efter jobbet. Det var jävligt jobbigt men också skönt att gå hem svettig efter träningen med en podd i öronen och sol i ögonen.
– Jag ska äta tacos till middag ♥

Vad för fem bra saker har du varit med om idag? Berätta!

  1. 1. Jag fick beröm på jobbet, är tydligen en väldigt bra person att jobba med, heja mig!
    2. Jag orkade cykla till och från jobbet idag igen
    3. Jag har träningsvärk och har planerat att träna på onsdag igen
    4. Jag är så härligt att en kille vill ha mig på besök en hel helg
    5. Jag gjorde god mat till mig själv!

    Tack för att du alltid delar med dig så himla fint Michaela. Kram <3

  2. jag har egentligen inte gjort sådär jättemycket, ledig idag från jobbet pga jobbade sent igår på söndagskvällen. Dock så vågade jag ringa mvc och skriva in mej, nu känns det liksom verkligt på riktigt!

  3. Vad inspirerad jag blev att reflektera över detta! Här är dagens 5 positiva:
    1) Jag mediterade imorse. Tacksam för att jag tar hand om min fysiska kropp men även mitt mentala.
    2) Jag tog tag i en utmaning min chef har gett mig och det känns pirrigt och läskigt men bra på samma gång
    3) Jag köpte en ny kaffekopp till mig och min närmsta kollega. Det kändes härligt att göra honom glad
    4) broccoligratängen jag lagade igår var minst
    Lika god idag. Är glad att jag lagar nyttig och bra vegetariskt till mig och min sambo
    5)jag är duschad och har förberett för morgondagen och kan nu bara slappa i soffan resten av kvällen ❤️

  4. Tack för ännu ett bra inlägg. Har själv lätt för att låta de negativa känslorna ta över de positiva, kände igen mig så i det du skrev!
    Började även fundera över mina 5 positiva upplevelser idag:
    1. Rivstartade dagen med ett jobbigt träningspass…
    2. … vilket resulterade i duktigt med energi hela förmiddagen på jobb = jag fick mycket gjort
    3. Ringde ett samtal som jag varit nervös över och som kan ha betydelse för framtiden
    4. Gick en härlig kvällspromenad i solen med pappa och valpis
    5. Nu lagar jag mat (snart) som jag ska mumsa i mig tillsammans med min sambo

    Hade det inte varit för ditt inlägg hade jag inte reflekterat så mycket över dessa saker som till stor del tillhör vardagen men som faktiskt också sätter guldkant på tillvaron.
    Så tack för att du får mig att bli lite klokare!

  5. 1. Jag träffade två kompisar jag inte hängt med sen i juni
    2. Jag köpte en jättefin matta på IKEA till min lägenhet
    3. Jag fick träffa pappa
    4. Mitt nya doftljus luktar björnbär
    5. Jag kände tacksamhet och lycka när jag kom hem.

  6. Detta låter som en bra vana som jag ska försöka ta efter! Fem bra idag:
    1. Packade upp min resväska dagen efter hemkomst istället för att låta den ligga ouppackad en vecka.
    2. På träningspasset såg jag mig själv i spegeln och tyckte på riktigt jag var jävligt snygg.
    3. Fick ett väldigt fint sms out fo nowhere från en nära vän.
    4. Min katt har bara velat vara nära mig hela dagen och legat i mitt knä konstant. Sån fin närhet.
    5. När jag var och handlade i min närbutik kom det in en jättegammal man med rollator som alla i butiken verkade känna. Flera i butiken både de som jobbar där och de som handlade sa ”Men hej Bertil, det var längesen!” Det var så himla fint på något sätt att jag blev alldeles varm inombords.
    Wow trodde inte jag skulle komma på fem saker men det gick ju!

  7. 1. Du har varit en väldigt fin medmänniska och hjälpt mig idag! Det är det mest positiva som hänt mig idag.
    2. Jag har träffat min underbara klass idag efter ett långt sommarlov (jag är lärare)
    3. Jag tog mig ut på en promenad tillsammans med min sambo, fast att det regna
    4. Jag pratade länge i telefon med min faster och både skrattade och grät, mest skrattade vi men vi pratade om att det är okej att gråta!
    5. Det bjöds på tre olika tårtor på jobbet idag!

  8. Varje kväll när jag & min storebror var små & vår pappa nattade oss, skulle vi säga så många saker som varit bra, som vi var antal år! Så när jag var 9
    år sa jag 9 saker osv. Mysigt minne & håller med dig om att det är en bra vana att reflektera över det positiva 🙂

  9. Hej, en fråga till frågor med forni! Jag har varit tillsammans med min kille i 10 år, alltså sen vi var 15. Nu börjar jag tvivla och jag har börjat intressera mig av andra killar, samt gått lite över gränsen med en, vilket jag aldrig ens varit i närheten av förr. Nu har jag sagt de till honom och att jag tvekar på vad jag vill och vad jag känner. Jag känner liksom att jag inte vet vem jag är egentligen och att jag inte gjort allt jag vill. Men så är jag såååå rädd för att ångra mig om jag gör slut med honom.. vi har köpt lägenhet och bil och allt tillsammans så de blir en stor process. Hjäääälp!

  10. 1. Kände mig trött imorse och unnade mig en timmes extra sömn.
    2. Fick flera timmars bra pluggtid.
    3. Känner mig sådär löjligt tacksam över alla fina människor runt omkring mig som gett mig sån energi och kärlek de senaste dagarna, då gör det inget att det är måndag och man är trött.
    4. Överträffade alla förväntningar på gymmet idag.
    5. Fick oplanerad och spontan egentid.

    Vad livet kan vara härligt ibland va, tack för påminnelsen <3

  11. Wow. Tack! Det där behövde jag. Tack för att du är så ärlig och klok. Jag går igenom en utmattningsdepression och har det tufft mentalt just nu. Men idag har varit en bra dag! En himla härlig känsla. Skrev precis ner mina fem bästa saker med dagen och ska ta med mig det framöver. Otroligt vad man kan göra med att ändra sitt tankesätt. När jag mår bättre väntar din bok ”Jag är inte perfekt, tyvärr” i bokhyllan. Ser fram emot mer tips! Stor kram

  12. Härligt inlägg 👏🏻 Gillar dessa långa insiktsfulla inlägg på senste.

    Har en fråga till Frågor med forni.. vad har du för tips på att förlåta och glömma en person som sårat en? Nyss vart med om ett break up med en kärlek som sårade mig rätt medvetet. Eller han ville väl inte göra mig ledsen men han visste konsekvenserna o detta har jag så svårt att förstå, respektera, acceptera.. vi har gjort slut men pendlar ena dan mellan otrolig saknad till att jag nästan känner hat, vilket skrämmer mig mest. Saknad kan jag ta men vill inte bli bitter liksom, vill bara glömma denna person nu men det är så svårt. Ja.. tacksam för svar. Ha en fin vecka!

  13. 1. Kramen jag fick av min kille imorse som var så full av kärlek. Han jobbar borta i veckorna vilket är jobbigt men den kramen kan jag leva på i några dagar. <3
    2. Var i skogen och plockade kantareller med mamma, en mysig promenad.
    3. Kom på att jag ska börja högskolan nästa vecka. På drömutbildningen, så pirrig!
    4. Solen lyste lite idag <3
    5. Jag åt gifflar till lunch

  14. Bloggen levererar verkligen, heja! Så fint att få ta del av dina tankar så här. Känner igen mig. Brukar varje kväll tänka ut 5 bra saker (ibland 10!) från dagen innan jag somnar. Till och med när jag haft en riktig skitdag lyckas jag alltid komma på småsaker. Som t ex att jag tog mig ut på en promenad, solen sken, fick kramar av mina föräldrar, mötte en gullig katt, var snäll mot mig själv idag. Blir alltid lättare att somna sen <3

  15. Åh! Jag vill också prova att komma på 5 saker:
    1. På jobbet kom det in en man som jag hjälpte att välja kläder inför att han imorgon ska sitta i rättssal för att överklaga och försöka få uppehållstillstånd. Det berörde mig.
    2. På kvällen sprang jag över 5 km och det gick förvånansvärt lätt idag. Luften var så frisk.
    3. Jag har tänkt att jag skulle vilja springa ett lopp som är 1 mil och efter kvällens löptur tog jag tag i saken och anmälde mig till Tjejmilen.
    4. Min pojkvän lagade en väldigt god middag.
    5. Kvällen slutade i soffan framför Idol. Det är ett hösttecken för mig, och det känns mysigt.

  16. Kan tipsa om boken ”Min dag på 3 minuter” där meningen är att man ska skriva upp precis sådana här saker! 3 saker man är tacksam för, 3 saker man ser fram emot, 3 minnesvärda händelser, en unik fråga för varje dag plus lite utrymme för reflektioner. 🙂

    Mina 5 tacksam för idag:
    1. Att min sambo och jag åt middag jättelänge och pratade engagerat och närvarande med varandra igår.
    2. Att jag kände mig riktigt harmonisk i kroppen igår kväll.
    3. Promenaden hem från jobbet i solen.
    4. Berömmet som jag fick på jobbet.
    5. Att det kändes bättre att vakna imorse, än vad det gjorde igår!

  17. Inte fem saker att vara tacksam för, mest två funderingar. 1) Träffade min gamla mentor från gymnasiet och hon hade din bok hemma, hon sa att väldigt många av hennes nuvarande elever hade lånat den och att den var så bra. Det var fint för jag sträckläste den själv och mailade dig ett långt mail om den för att den är så viktig <3
    2) Kan du aldrig störa dig på/bli irriterad över att så många bloggare "härmar dig"? Du var typ först med min helg i bilder och veckoplaner etc, nu är det överallt. Nu senast var du definitivt först med Daily Forni (älsk på det) och nu ska alla "uppdatera sina bloggar och göra det här till sitt magasin på nätet". Coolt att du inspirerar så mycket men jag hade typ blivit lack hehe.
    Tack för att du har bästa plattformen!

  18. Vill prova så tar händelser från igår då 🙂
    1. Vågade spela in en filmsnutt på jobbet som ska visas över hela företaget, och klarade det på första tagningen!
    2. Pratade med 2 nära vänner som bor långt borta
    3. Tog mig till yogan efter jobbet även om jag ville vara soffpotatis
    4. Lagade både middag och dagens lunch och är stolt över det (längtar till lunchrast nu!)
    5. Kollade på 2 avsnitt av GoT med min kille som varit bortrest några dagar <3

  19. Jag brukar aldrig kommentera annars, men nu star jag har i London pa mitt jobb och har en riktigt tung angest dag. Det skaver sadar otroligt och trycket gar upp mot halsen. JAG VET JU ATT JAG MAR BRA och egentligen har ALLT att vara glad over. Sa tack vare det har inlagget vander jag nu pa dagen. jag ska inte heller lata det negativa dra ner mig sa mycket, nar jag har sa mycket positivt i mitt liv som jag bara tar forgivet. Tusen tack. Nu fangar jag den har underbara londondagen i min nya stad. Puss!

  20. Mysigt inlägg!
    Är så himla intresserad över hur du arbetat med din svartsjuka, något jag också kämpar med i mitt ganska nya förhållande. Förstår att det kan kännas privat, men det hade garanterat hjält många <33

  21. 1. Jag har varit på min praktik och det var en rolig och lärorik dag! Blir glad av den miljön och av mina kollegor som ser och hör mig, och lär mig saker hela tiden <3
    2. Fick härliga sms av min pojkvän och vi planerade en resa <3
    3. Träffade min bästa barndomskompis över en fika och en snabbis på stan <3
    4. Tog mig till gymmet
    5. Har ätit nyttigt idag och det mår jag bra av

  22. 1. Jag ringde en av mina närmsta vänner, som mår dåligt då hennes mamma gått bort, för att prata om… mig, jobbet och mitt. Hon ville ha kontakt, men ville inte sätta ord på sitt, inte just nu, utan bara få lyssna och ge råd. Det var ett fint samtal. Jag log när vi la på.

    2. En annan vän sjukskrev sig idag efter en panikångestattack inför sin chef. När hon berättat vad som hänt, så grät jag först. Sen gav jag henne beröm och stöttning. Sen beställde jag en bukett med solrosor och choklad som levereras hem till henne imorgon. En gest jag känner mig glad över.

    3. Inser mer och mer hur jag tappat nästan all sorts kontrollbehov och svartsjuka inför min sambo. Idag var ytterligare ett bevis. Jag är så otroligt stolt över hur långt jag kommit. Relationen kan andas!

    4. Hjälpte min lillebror att ta kloka beslut ekonomiskt. Det slutade med att han klippte sitt kreditkort. Jag är stolt över honom och hur långt han kommit. Det gör mig glad och får den lilla orosbubblan i magen att bli mindre.

    5. Höll presentation för två avdelningar på jobbet och för varje presentation jag håller där jag inte känner mig nervös alls utan har full kontroll till den punkt att jag är så bekväm att jag kan vara mig själv och till och med få folk att skratta. Då lyfter jag – då är jag stark och då gillar jag mig själv.

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi