Restaurangtips: Rutabaga

Igår var jag, D, Markus, Malin och SamRutabaga för att äta middag! Rutabaga är Mathias Dahlgrens nya, helt vegetariska restaurang. Det känns otroligt modernt och rätt i tiden med helvegetariskt.

Vi bestämde oss för att ta deras avsmakningsmeny.

Innan maten bjöd de på munsbitar i form av bröd, tomat, vispat smör, hummus och nötter. Det är så häftigt med matlagning, för något så enkelt som dessa grejer kan smaka som fullständig magi. Det är matkonst och inte matlagning. Tomaterna var så syrliga och smakfulla, smöret smälte i munnen och brödet var perfekt.

Rätterna varken låter eller ser så avancerade ut, men återigen så handlar det om att servera perfektion. En riven morot som är godare än vad du någonsin hade kunnat föreställa dig att en riven morot ska vara. Perfekt tillagade grönsaker i alla färger och former, mums så vi njöt.

När vi var i Chicago för ett par år sedan så åt vi på en restaurang där som heter Momotaro. De är kända för deras vegetariska råbiff helt gjort på tomat som har vunnit pris som den bästa vegetariska rätten i hela USA. (Läs om när vi var där här!)

I alla fall, så på menyn igår såg vi en rätt som hette ”Råbiff på oxhjärta” och vi började prata om vad det kan tänkas vara. Så kom vi att tänka på tomat-råbiffen i Chicago och att Rutabaga kanske inspirerats av den rätten… vilket jag tror att de hade! För denna rätt var en råbiff på oxhjärta-tomater toppad med riven tryffel. Den var så god så god att munnen hade fest under varje tugga. En ljuvlig upplevelse. Bra jobbat.

Sista rätten innan dessert var kantareller och ett 63-grader bakat ägg i en sojasmörsås. Även denna rätt var mycket god.

Ni måste testa Rutabaga, oavsett om ni bara är sugna på att äta vegetariskt i toppklass eller om ni vill visa någon som är skeptisk till vegetarisk mat hur gott det kan vara.

  1. Är det verkligen en helvegetarisk restaurang om det är råbiff på menyn? Dock ser allt väldigt gott ut!

  2. Alltså oxhjärta är knappast vegetariskt du borde ändra texten….. Fy så äckligt att äta en Annan varelses mest levande del, ett hjärta, så fylld av energier och dålig karma att äta det 😱😱😱

    1. Men snälla du. Så uppenbart att du bara vill klaga på Forni. Har du kansle provat LÄÄÄÄSA texten? 🙂

  3. Blir också lite förvirrad. Helvegetarisk? Oxhjärta, ägg, grädde? Låter mer som en vanlig restaurang, möjligtvis med inriktning på mer grönsaker i rätterna.

    1. Men läser folk inte längre.

      –> Michaela sa ju VEGETARISK restaurang, inte vegansk
      –> Michaela sa ju att ’oxjärta’ var oxhjärta-TOMATER

      1. Helvegetarisk är faktiskt ”vegansk mat”. Om det är lakto-ovo-vegetariskt så är det inte helvegetariskt, då är det lakto-ovo-vegetariskt. Veganism är en livsstil och vegetarisk mat är ”vegansk mat”.

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi