Något jag avskyr… och fem saker jag tycker om!

Jag vet inte varför men jag har funderat mycket senaste tiden på varför jag känner som jag gör i vissa situationer. Det är ingenting nytt förresten, det där med funderandet, utan det är en del av min personlighet. Det analyserande som aldrig slutar. Jag har i alla fall funderat på varför jag har så lätt att förlåta i vissa lägen medan jag i andra lägen inte kan förlåta över huvud taget. Det har känts så märkligt att jag kan vara så kortsiktig i vissa argumentationer eller situationer och så långsiktig i andra. Det händer saker i mitt liv, eller runtom det, som jag kan se rationellt på och sedan lägga bakom mig. Men så finns det saker jag inte kan släppa och har svårt att se rationellt på.

Jag har kommit på vad det är som jag har svårt att förlåta. Otacksamhet. Jag har otroligt svårt för otacksamma människor. Som bara går genom livet, tar vad de vill ha och sedan struntar i att ge. Som bara tackar sig själva i livets stora tacktal och glömmer att tacka de som så självklart står där bakom. Människor som inte ens ser det som andra gör för dem, eller som bara struntar i att vara tacksamma. Som säger tack i stunden och sedan kastar handlingen till det förflutna. Som glömmer bort vad andra människor har gjort för dem.

Jag inser också att människor som i filmer, böcker och tv-serier inte uppskattar saker andra gör för dem, tar andra karaktärer för givet eller bara är jävligt otacksamma – avskyr dem. De blir alltid mina minst omtyckta karaktärer.

Vilket personlighetsdrag har ni svårt för?

Det här var egentligen inte alls det jag skulle blogga om, för på kvällens blogglista stod nämligen något annat. Dagens fem bra saker-listan! Jag tänkte att jag skulle försöka få upp en sådan lista ungefär en gång i veckan för att påminna mig själv och er om att skriva ner eller tänka på fem bra saker med varje dag. Nu blev det förvissa en negativ start i detta inlägg, men vi avslutar med positivitet trots allt. I vissa inlägg kan man väl få plats med båda 🙂

Fem bra saker med idag:

1. Jag har träffat Cilla, som beräknas föda sin son om prick en vecka! Vi åt avokadomackor på Pom & Flora och så fick jag prata av mig om en grej som tyngt mig. Fina vän.
2. När vi skulle gå från Pom & Flora så gick vi in i Annika Leone som är en bekant till mig. Hon hade överhört vårt samtal om att föda barn och erbjöd Cilla råd om hon behövde. Hon sa ”Om du vill så kan Michaela koppla ihop oss, så kan du höra av dig till mig om du behöver tips och råd eller så? Jag skriver mycket om graviditet, förlossning och föräldraliv så jag hjälper gärna till!”. Det var så en otroligt fin och osjälvisk gest gentemot mig och Cilla, att Annika ville hjälpa Cilla med eventuella oroligheter inför hennes första barn. Så jävla snällt.
3. Jag har jobbat hemifrån och unnade mig själv två avsnitt av Mad Men på eftermiddagen, med en stor kaffe och ett paket Ballerina-kakor. Lyx!
4. Det här är egentligen en punkt från igår, men känslan sitter i även idag så den får följa med på dagens lista. Jag har börjat jobba med en skrivmentor och fick mina första texter rättade denna vecka. Det gav mig nytändning på skrivandet, något som jag har saknat, men också självförtroende. Jag vet vad jag håller på med, jag älskar det jag gör, nu ska jag bara finslipa mina kunskaper inom det. Tack Laura för dessa känslor!
5. Klockan är 18.11 när jag skriver det här. Jag är nyduschad, hemmet är nystädat och inkorgen står på 4 (istället för 54). Det betyder att jag kan vara ledig ikväll, äta middag med D och titta på en film tillsammans. MYSIGT!!!

En bild från förra veckans Maria Nila-fest!

      1. Hehe tittar också på mad men och tänkte direkt du menade honom, också reflekterat kring hans personlighet 😅

  1. Har, precis som du, svårt för otacksamma människor. Jobbar just nu med att kalla folk till intervjuer och man märker på vissa hur de bara inte bryr sig. Typ ”måste jag ta mig dit, jag bor ju här?”, här ringer jag och erbjuder en arbetsintervju liksom..
    Okej, fem bra saker med idag:
    1. Trivs så bra på mitt nya jobb! Alla är snälla och supertrevliga!
    2. Kursboken som jag väntat på kom idag
    3. Sprang på en vän som jag inte sett på ett tag
    4. Sitter i myskläder och har hela kvällen ledig eftersom jag hade mat kvar från igår!
    5. Det är bara en och en halv vecka kvar tills jag åker till Stockholm för att träffa pojkvännen

  2. Hej underbara du! Jag måste bara säga det att din blogg är en så stor inspiration för mig och jag bokstavligt älskar hur du bjuder in till din vardag i din blogg och även nya forum, allt är inte så uppstyrt med bara massa outfit bilder på gatan (även om sånt också är härligt). Jag gillar hur du pratar om känslor, tankar du har och din vardag.
    Det gör att min egen vardag och mitt eget liv känns härligare när jag till exempel kan relatera till hur du känner o.s.v.
    Jag ville helt enkelt bara säga fortsätt med det du gör och kul att du har hittat ditt självförtroende i ditt skrivande igen, har läst alla din böcker och tokälskar de! Kram på dig!

  3. Ditt första stycke var verkligen mitt i prick! <3 Otacksamma människor är det värsta som finns och jag har precis som du så himla svårt för att förlåta personer med detta personlighetsdrag. Antagligen för att jag inte överhuvudtaget kan relatera till eller förstå detta otroligt själviska beteende. Mycket tankeverksamhet som gått åt till detta, hehe.. skönt att läsa att man inte är ensam!

  4. Eftersom denna dagen precis börjat tar jag fem saker från igår:
    1. Fick ett spännande projekt från ett kul företag att arbeta med fram till jul!!
    2. Hade en lugn förmiddag och hann städa hela lägenheten.
    3. Tände ljus och gjorde huvudvärksyoga på golvet bland massa filtar.
    4. Umgicks med mina bästisar hela kvällen.
    5. Fick massage superlänge av en av kompisarna <3
    6. Fick somna bredvid världens bästa människa.

    Blev visst en för mycket. Finns mycket att vara tacksam för.

  5. 1. Hade avslutningssamtal med min chef idag, jag slutar imorgon för nya utmaningar. Det var ett fint samtal och vi gav varandra många råd och komplimanger.
    2. Jag och min sambo åt middag hos svärföräldrarna vilket i var supermysigt – glad att jag alltid fått känna mig naturligt som ”en i familjen” där.
    3. Väl där hjälpte min sambos mamma mig med lite yogapositioner, då jag blivit ordinerad det av min läkare då jag har fått inflammation i bröstbenet. Bokade också in att gå på hennes yoga-klass på Nirvana, Södermalm på lördag morgon. Yoga helar både kropp och sinne!
    4. Min bästa vän har högsta budet på en lägenhet och skriver med största sannolikhet kontrakt imorgon. Det gör mig dels glad för hennes skull och dels för att vi kommer närmre varandra. 10 minuter med cykel – det har vi redan kollat 🙂
    5. Hade en fantastiskt rolig lunch med en kollega 🙂 En sån där lunch när man bara sitter skrattar och inte alls vill att den ska ta slut. Gav energi resten av dagen!

  6. Hej Michaela,
    Är en tjej med HSP och jag känner igen mig mycket i dig på många sätt.
    Jag behöver bara svar på en fundering då jag nu för tiden (de senaste åren) är väldigt deprimerad/orkelös/ledsen/nedstämd/mörk.
    Antidepressiva – vad tycker du om det? Tror du på det?
    Har alltid varit mycket emot det själv men vill veta om du har testat eller vet någon som testat och vad resultatet blev? Är ovanligt nere ovanligt ofta och min omgivning (mest jag) drabbas hårt av detta. Vad ska jag göra?Hjälp?
    Kram till dig!

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi