En magisk morgon

Jag hade någon typ av spirituell upplevelse i morse. Det var ingenting speciell som hände, det var bara helt sjukt? Slutar aldrig att förvånas över hur man som människa fungerar.

Gick till jobbet i solen längst med Riddargatan och kände mig oövervinnerlig. Det var samma känsla som kom till mig när jag stod på min yogamatta i Costa Rica för 1 1/2 år sen och nu kom den till mig igen, lika stark och oväntad som sist.

Man skojar inte bort oövervinnerlighet.

Självklart kan jag som människa känna en massa starka saker varje dag. Lycka när jag vilar blicken på någon jag håller kär, irritation när någon inte förstår eller trötthet när kroppen har slut på bränsle. Jag kan för en sekund, en timme eller en hel dag känna lycka, rikedom, hat, frustration, besvikelse – you name it. Men det är något med att känna äkta oövervinnerlighet som är nästan omänskligt. Jag känner det och tänker att det måste vara kroppens naturliga heroin, den här känslan.

Sist jag kände den hade jag yogat timmar och åter timmar på en matta i en djungel på andra sidan jorden. Mediterat, dansat i soluppgången och låtit vågorna skölja över mig i solnedgången. Mitt inre befann sig på jordens renaste plats och jag åkte därifrån som pånyttfödd. Efter den resan har jag varit en bättre människa.

Men att samma känsla kom till mig idag, en helt vanlig tisdag på Riddargatan, det var fan en välsignelse. Jag har gått och grubblat på saker länge nu, en del av mig har liksom skavt. Det har känts som att något i mig har möglat och istället för att kasta det i papperskorgen så har jag inte kunnat rensa ut det. Och så i morse var det bara borta.

Det är skillnad på att försöka lura till sig bra känslor och att faktiskt vara i äkta sinnestillstånd. Jag skriver ju mycket om det här i min bok. Om hur jag har levt många år i mitt liv med att tro att jag har känt saker som kanske inte har varit äkta. Jag har stått på ett dansgolv med mina vänner och tänkt att ”Jag är lyckligast i världen”. Men egentligen är det bara min hjärna som lurar mig till att få känna så – för att palla med det där som annars skaver mer än vad en människa klarar av. Man lurar sig själv för att orka fortsätta framåt. Det är skillnad på det och på den känslan som kom till mig i morse. Jag tror att det var mitt undermedvetna som har jobbat stenhårt de senaste veckorna, utan att jag har förstått exakt hur hårt det har jobbat. Hela jag har varit på en mental yogamatta i Costa Rica utan att jag har förstått det själv.

Det känns som att jag har ordnat en överraskningsfest till mig själv? En extremt märklig känsla.

Men så sitter jag här i loungen på kontoret, lyssnar på Svart bil med Miriam Bryant och överhör Bianca och Carro som pratar om möbler.

Plötsligt oövervinnerlig.

Wow alltså, det ska bli så kul och häftigt att åka på yogaresa om två veckor. Jag undrar vad jag kommer att hitta i mig själv under den veckan. Spännande. Jag känner att jag är på rätt väg i alla fall. Mot en ny plats i livet.

    1. Vore superhärligt om Forni var gravid, men med tanke på att hon drack vin förra helgen så tror jag inte det. Hur som helst är din blogg min bästa blogg och jag tycker att du gör ett fantastiskt jobb! Fortsätt med det Michaela!

  1. Vad underbart det har var att lasa, det gav MIG positiv energi bara att uppleva din kansla via dina ord. Sitter har pa kontoret mitt i London och just idag kande jag nagot liknande panik minuten jag satte mig vid datorn. Kanslan att jag har for mycket att gora pa for lite tid, men inget kan skippas. Sa tog ett djupt andetag, fixade mig en kopp kamomillte i koket och klickade in mig pa din blogg bara for att koppla bort i fem minuter. Och da dyker just det har positiva, energigivande inlagget upp. Ni vill jag liksom bara satta igang med mina uppgifter och kanna mig som superwoman. Tack Michaela!

    1. Vad underbart det var att få den här kommentaren av dig. TACK för det. Ibland behöver man lite pepp för att ändra riktning i sin energi. <3!

  2. Blev så oväntat glad av detta inlägg. Coolt ändå att glädje kan smitta så mycket! Något man ibland glömmer i detta klagiga land.

  3. Det känns som om du har mött din essens, ditt jag, den som du egentligen är.
    Vilken transformerande känsla och ingenting kommer att vara som förr. För att nu VET Du.
    Känslan är alltid tillgänglig, vart du än är:)
    Vilken resa du har gjort, varmt lycka till med din fortsatta….
    Du är en sann förbild för unga kvinnor.

  4. Hej! tack för fin blogg.
    En liten fråga, svara om du kan svara hehe fattar att det är lite hur långt är ett snöre-fråga.
    Vet du någon kul lokal i Stockholm man kan hyra för en sittning på 35 personer ? vi kommer även ha live gig, fotoutställning och presentationer. Letar efter något som inte är en riktig festlokal liksom, utan mer en atelje, lägenhet, cafe, studio, hidden gem…. Kram! Någon annan som vet kanske?

    1. Om restaurang är ett alternativ vet jag att Gute Grill, som dessutom har väldigt god mat, tar bokningar för stora sällskap! Ett tips 🙂

  5. Åååh vilket härligt power-inlägg!!
    Fick faktiskt själv den känslan för några dagar sen och den sitter kvar. Från att ett tag ha varit så osäker på så mycket känner jag nu plötsligt att jag är bäst och ingen/inget kan stå i väg. BÄST 🙂 haha

  6. Gud vad kul att du upplevde så med din Costa Rica resa! Jag var nämligen där exakt samtidigt som dig fast i en hel månad och jag känner också att jag blev som en ny och bättre människa efter det. Vi yogade massor och surfade och de är två aktiviteter som verkligen utmanar både ens inre och yttre. Så häftigt! Jag började fundera mycket på mitt liv och hur jag ser på människor och vad som har format mig.

  7. Så fint, bästa känslan! Även om den bara varar för en millisekund är det ju så viktigt att uppskatta när den väl kommer, yo go girl som uppmärksammar sådana saker och för dem vidare till oss! <3

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi