Mat

Recept: Höstgryta med kyckling och kantareller

30 september 2017, 12:00

Här kommer ett mycket smarrigt höstrecept som jag skrev om i helgen (klick!). Nämligen en höstgryta med kyckling och kantareller. Enkel och svingod. Hoppas att ni kommer gilla den!

Höstgryta med kyckling och kantareller
För fyra personer

Ca 600g ekologisk kycklingfilé
3 st schalottenlökar
5 dl matlagningsgrädde
1/2 dl kalvfond
Kantareller efter smak (snåla inte är mitt tips!)
En burk svartvinbärsgelé

Tillbehör
Råris
Sidosallad på exempelvis bladspenat, körsbärstomater, gurka, rödlök och avokado
Dressa om du har lust med olivolja, balsamvinäger, citronpeppar, salt, honung och dijonsenap

Gör såhär!
– Sätt ugnen på 175g, ställ in kycklingfilén i ca 20 minuter eller tills den är färdig helt enkelt.
– Medan kycklingen är i ugnen: hacka upp schalottenlök och fräs i en kastrull eller gryta med en generös klick smör. I med kantarellerna och rör om i någon minut. Salta och peppra.
– I med matlagningsgrädde, kalvfond och 1/3 burk svartvinbärsgelé och låt sedan puttra på låg värme i ca 10 minuter.
– Koka upp ris och hacka upp sidosalladen
– När kycklingen är klar, ta ut den ur ugnen och skär den i små strimlor (eller gör det innan du stoppar in den – som du behagar!), släng sedan ner kycklingen i grytan.
– Låt stå, addera kalvfond, salt, vitpeppar eller gelé efter smak tills den känns krämig och svingod.
– Servera din höstgryta med råris och sidesallad! Smaklig måltid!

Michaela Forni

Kategorier

Arkiv