Spanjorskan, invigning av Tako och 30-års fest

Min fredag började med yoga och te hemma i lägenheten. Vid sju kom D hem och sa att han hade bokat bord på nyöppnade Spanjorskan. Jag var egentligen helt slut men det var länge sen vi gick ut och åt spontant en fredag så jag kände att ”Varför inte?”. Sminkade mig snabbt och satte på mig ett par klackskor innan jag var redo för kvällens äventyr!

Spanjorskan är en spansk restaurang på Nybrogatan som öppnade för ett par månader sen. De har tapasrätter samt ett par lite större rätter som typ paella som beställs för flera personer. Vi körde tapasrätter och tog in sju stycken olika (det rekommenderades sex stycken för två personer om man ville bli mätt).

Godast var den här rätten längst ner på bilden – tunna skivor bläckfisk med en fräsch salsa på tomater, selleri, gurka, pimientos och grön paprika. Även korven var en favorit. Minst poppis i min mun var mjölkkon som var sådär. Hoppas att de utökar sin meny, det var ganska få mellanrätter att välja på tycker jag. Sedan var det kanske lite väl saftiga priser för vad man fick, men jag kommer nog att ge det en till chans i framtiden. Jag har läst att de har fått dålig kritik hittills, framför allt för servicen, men det var ingenting vi märkte av. Trevlig service och god mat – men ingenting extraordinärt kanske!

Efter middagen mötte vi upp Amanda och Shoan på invigningen av nya restaurangen Tako. Det blev en väldigt trevlig kväll men kanske lite senare än vad jag hade tänkt mig när jag låg i soffan med en kopp te vid sextiden. Gick vidare till Bardot och sen en supersnabbis på nattklubb också…

Jahopp och såhär bra mådde man dagen efter då. Kylmask i ansiktet prick hela dagen, långpromenad i regnet för att skaka av bakfyllan innan jag sakta men säkert blev människa igen. Ni som har läst min senaste bok vet att jag flertal gånger skriver om att man ska hålla sig borta från fyllan när man har ångest. I fredags levde jag inte som jag lär utan gjorde precis tvärtom. Inte bra att bli full samma vecka som en nära anhörig lämnar en. Lärde mig helt klart en läxa. Alla gör misstag, så även jag, och kanske behövs de ibland som påminnelser.

Tur att vi hade lösgodis, varandra och massa bra tv-serier att plöja.

När kvällen kom kändes allt bättre, jag tog en lång dusch och åt en ordentlig middag. Vid åtta-tiden tog vi en taxi bort till Camilla och Stoffe för att fira att denna UNDERBARA människa fyllt 30 år!!! Som jag älskar henne!

Det blev en riktig pratfest, så otroligt trevlig, och vid elva åkte vi hem med stora leenden på läpparna.

Sen blev det söndag och klockan slog frukost.

Som vi åt medan vi tittade på en intervju med den här skönheten.

Till lunch blev det rester i form av kyckling och lite sallad. Skönt att slippa tänka på lunch ibland.

Vi var hemma hela dagen igår eftersom det ösregnade. Så skönt att bara bestämma sig för att vara hemma och sen släppa all prestation. Kollade på tv-serier, läste tidningar, fixade lite och åt godis.

När kvällen kom tände jag massa ljus, hällde upp varsitt glas vin till oss och dukade bordet.

D lagade en pasta med tomatsås, hans tomatsås är BÄST.

Sen la vi oss i soffan, kollade på en krigsfilm och var nära nära.

  1. Hej Michaela!
    Var kommer din kylande ögonmask ifrån? Skulle också vilja ha en sådan.
    Tack för en fin blogg!

  2. Halloj! Har du funderat på att inte dricka alkohol överhuvudtaget eller ta en längre paus utan? Kramis

  3. Hej Forni! Tack för en superfin och inspirerande blogg. Jag undrar varifrån linnet och kjolen som du har på dig på bilden med Amanda kommer ifrån! Tack på förhand! Trevlig helg!!

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi