Rånäs Slott med Richard Juhlin

Igår kl 12.00 blev vi upphämtade utanför kontoret för att åka iväg till Rånäs Slott dit vi hade blivit bjudna tillsammans med Richard Juhlin på ett event med övernattning!

Jag, Linn och Alexia åkte med en Porsche Panamera Turbo med full utrustning… vad är det med bilar alltså? Blev så sugen på att damma av det där körkortet, bli bekväm i trafiken och skaffa mig en riktigt snabb bil.

När vi kom fram till slottet väntade lite spa nere vid vattnet. Se så vackert med solen som sken över sjön.

Vi badade bubbelbad!

Och jag badade i sjön också! Det är ju riktigt bra för kroppens blodcirkulation att köra kallbad/varmbad så det blev två dopp. Uppfriskande! Kanske därför jag är så pigg idag, fastän jag bara sovit i fyra timmar, medan de andra tjejerna är svintrötta? Hehe…

När skymningen föll bjöds det på afternoon tea med massa gott.

Och när klockan slog sju var det fördrink i baren där vi drack magiskt goda, alkoholfria drinkar med Richard Juhlins bubbel.

Slottet har massa olika salar/rum och vi var HELT ENSAMMA på slottet! Därför bytte vi rum utefter aktivitet och testade oss runt på hela stället.

Sidospår: Först hade jag och Linn fått ett tornrum som låg högst upp i det högra tornet, flera små trappor upp från resten av rummen och slottet. När vi efter massa trappsteg kommer upp till vår våning ser vi att vi har rummet bredvid rum 1844. Utanför rum 1844 står det en liten skylt; ”Stig in i pigkammaren om du törs”. När vi öppnar rummet är det en råvind där det står en jättegammal liten säng, soffa, uppstoppade djur, gamla möbler etc. Det är alltså prick inrett som att det bor ett litet spöke från 1844 där inne.
PANIK!
Vi bytte som ni förstår rum direkt och flyttade ner till de andra, långt bort från det läskiga tornet. Haha. Kommer ta mig många år att glömma bort det där pigrummet.

Vid åtta var det dags för middag i den stora salen där de hade dukat upp för oss. Så pampigt och lyxigt. När jag gick in i salen för att titta en timme innan middagen så spelades ”Time to say goodbye” på hög volym där inne. Först blev jag rädd, men sen tänkte jag på morfars begravning där den låten spelades som första låt när alla hade satt sig ner i kyrkan. Var han där med mig mån tro? Kanske det.

Vi åt en ljuvligt god fyrarätters middag och blandade allvar med skratt och humor. En otroligt trevlig kväll med mina älskade vänner tillika branschkollegor.

På morgonen nästan sprang jag ner till frukosten. Frukost ♥

En underbar start på dagen att äta frukost i den här miljön med den här utsikten. Kände mig tacksam.

Och vid nio blev vi upphämtade med våra Porsche-bilar! Linn körde oss tillbaka och det var ett perfekt avslut på ett mycket generöst, välarrangerat, mysigt och läskigt event. Tack Richard Juhlin och Mira som bjöd in oss!

  1. Hej Michaela! Vill börja med att säga TACK för den otroligt fina podden du och Hamilton startat och hur fint ni sätter ord på och beskriver känslor. Man känner sig så delaktig på något sätt.
    Men jag tänkte också fråga dig om låten ni har i introt, den pianomelodin som spelas. Är den något ni skapat i samband med podden eller finns den melodin och vart hittar jag den? Eller vad heter den? Kram på dig!

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi