Poddavsnitt 7: Självförtroende vs. självkänsla

Veckans poddis handlar om självförtroende, självkänsla, självuppskattning och vår självbild. Hur sanna är vi mot oss själva? Jag berättar om saker som får mig att må dåligt och så jämför vi Donald Trump med Håkan Hellström. Lyssna där poddar finns eller här (klick!).

Vi finns även på Spotify – hör oss här!

  1. Blev nästan lite ledsen när jag lyssnade på detta avsnitt. ”Kan äta vad jag vill utan att gå upp i vikt”.
    Absolut får du tycka detta är så positivt! Men tänk på dina lyssnare. Speciellt när det handlar om vikt. Att att vara smal är så himla positivt. Det är sån vikthets och väldigt triggade för en, som mig, som sen jag var 14 år tänkt på varenda tugga jag stoppat i min mun. Vore uppfriskande med någon som inte la så mycket fokus i det, framförallt någon som har en sådan plattform som du har. Tyckte bara det var väldigt onödigt. Gjorde mig lite ledsen och gav mig lite ångest.
    Och sen all denna fokus på utseende överlag, du upprepar flera gånger att du tycker att du är så himla snygg.
    Vilket självklart är SÅ bra, underbart att du har det självförtroendet att du tycker så om dig själv. Älskar det. Men. Alltid detta fokus på utseende, utseende, utseende.

    1. och med ”alltid detta fokus på utseende” så menar jag inte att DU michaela alltid lägger fokus på utseende. Utan samhället.
      Vill också att du ska först att det är ingen arg kommentar. Utan jag tycker att du är helt fantastiskt. Har läst din blogg i 4 år och lyssnat på alla poddar du varit med. Kände bara att jag behövde dela med mig av detta. Puss

      1. Såå sant. Så bra kommentar. Jag fick tyvärr stänga av avsnittet för det blev bara för mycket negativt från din sida även om jag förstår att det inte var så menat. Vad som räddade avsnittet var Hamiltons uppbalansering vilket det känns som hon (aktivt & medvetet?) gör i varje avsnitt.
        Men men. Som sagt tråkigt!

        1. Hej tjejer,

          Ni förstod att krönikan som jag läste upp i början var skriven av mig för över tre år sedan? Och att det var just det som var poängen – mitt ”självförtroende” då som inte alls balanserade med min självkänsla eftersom jag fokuserade på fel saker! Jag tror tyvärr att ni har uppfattat avsnittet. Lyssna gärna igen så tror jag att ni förstår vad jag menar 🙂

  2. Er podd är så bra! Ni är så kloka och bjuder på er själva. Ett bra avsnitt för en med ett ganska kasst självförtroende och stundtals dålig självkänsla. Kickar alltid igång veckan med er podd påväg till jobbet.

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi