Champagneresan dag ett: Veuve Clicquot, Krug, Bollinger

I inlägget förekommer det reklam för Richard Juhlin

För prick en vecka sen, alltså förra tisdagen, klev vi klockan 12.30 ut ur en buss och in här – hos Veuve Clicquot, resans första champagnehus som vi skulle besöka.

Inredningen var helt otroligt: först kom man in i ett bibliotek i guld, sedan serverades första glaset champagne i ett helt vitt rum som ni ser ovan och slutligen blev vi förda till matsalen som var mörk och mäktig. Häftigt när varumärken leker med alla ens sinnen.

Vi fick en genomgång i hur man provsmakar champagne (vilket alla såklart hade koll på förutom jag och Petra, haha). Sen blev vi serverade en trerätters-lunch med fyra olika sorters champagne.

I det här rummet har det varit massa presidenter på besök och ätit lunch, en sån ära att få sitta där i samma sal som de vistats i. Det var i alla fall en ljuvligt god och lärorik lunch där jag och Petra även förstod att wow – den här resan verkar vara extra allt.

Pirrig tjej.

Efter vårt besök hos Veuve Clicquot (även kallad Gula Änkan) så tog vi oss bort till Champagnehuset Krug.

Där fick vi en rundtur, hej hej soon to be delicious champagne!

I deras vinkällare fanns ett citat av Richard Juhlin inristat. Då förstår man att man är i Champagne med någon som har koll på bubbel haha.

Petra, jag, Bertrand som jobbar på Veuve Clicquot, Mehmet och Rosanna!

Vi var ju på denna resa med Richard Juhlin himself och hans privata sällskap, totalt var vi 15 personer. Jag var medbjuden av MRG Wines som tar fram Richard Juhlins alkoholfria mousserande så förutom Richards privata vänner var det jag, Petra, Rosanna som jobbar på Tourn och har varit min kontaktperson i detta samarbete samt Mehmet, vars mamma är grundare av MRG Wines. Hängde ni med?

Några få flaskor kvar från 1880, undrar när de ska öppnas? Och hur de smakar? Så spännande att det finns så gammal champagne kvar.

Efter rundturen var det dags att prova tre olika sorters champagne från fyra olika årgångar. 2008, 2004 och 2002. De var såklart ljuvliga men för oss rookies var det väl kanske lite svårt att kunna säga ”Mmm, tydliga toner av citrus i eftersmaken” som de andra gjorde, haha. Men måste säga att efter varje provning lärde vi oss lite mer och det var stor skillnad på hur mycket man kände sista provningen jämfört med dessa under första dagen. Smaksinnet och doftsinnet är rätt häftigt alltså.

Dagens sista destination var Champagnehuset Bollinger. Hur pampigt? Tappade andan för en sekund när jag såg det.

Även där väntade en rundtur i deras vinkällare och en genomgång i hur de gör deras champagne.

Följt av en middag i deras privata hus där Madame Bollinger bodde en gång i tiden. Vi pratade om James Bond (där Bollinger finns med i varje film!) och hur man jobbar med marknadsföring för ett så stort varumärke som Bollinger. Mannen bredvid Petra är marknadsansvarig i huset och det var intressant att prata med någon på marknadssidan. En mycket trevlig middag.

Kvällen avslutades med att vi checkade in på Assiette Champenoise och klev in i våra jätterum med våra jättetäcken. Har ni sett ett fluffigare täcke? Sov som en prinsessa!

  1. Hej! Du verkar vara ju vara experten på svarta byxor, så det känns självklart att vända sig till dig med detta! Har länge letat efter ett de perfekta svarta kostymbyxorna, utan lycka. Har du några tips? Mina krav är att de inte ska vara för croppade, inte högmidjade, inte för tajta men inte för lösa heller samt bra tjocklek (dvs. inte för tunna och flygiga men inte för tjocka heller)… Har du råkat trilla förbi det här perfekta paret?;)

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi