Diabetesgalan

Vad viktigt det kändes igår att sitta i publiken på Diabetesgalan! Tittade ni? Jag visste inte att fem personer varje dag dör (!) i Sverige av just diabetes. Jag har haft hyfsad koll på typ 2 diabetes och när jag var liten hade jag en kille i min klass som hade typ 1 så då fick vi en lektion i hur vi skulle agera om han blev dålig. Men jag har nog inte förstått allvaret förrän igår kväll. Vad glad jag är över att jag lärde mig om diabetes och hur jag ska agera om något händer en diabetiker.

Vi gick hem direkt efter galan men jag somnade inte förrän efter midnatt, mycket tankar i huvudet just nu. På galan hade jag svårt att hålla tårarna inne, både över de inslagen vi fick se i samband med den vackra musiken som spelades men också över allt som händer i min närhet just nu.

Idag har det varit fullt upp med jobb prick hela dagen. Nu sitter mamma bredvid mig här på kontoret, om prick sex minuter ska vi träffa upp resten av familjen för en fördrink innan det vankas middag. Jag längtar till fredag som blir en lite lugnare dag, men ska bli mysigt med familjemiddag ikväll. Ta hand om er, puss!

  1. Vad fina ni var! Vart är dina kläder ifrån? Och har du någon aning om vart Isabellas jumpsuit är ifrån? <3

  2. Ville bara säga att jag är SÅ glad att du börjat podda igen! Lyssnade slaviskt för några år sen, och tycker det är mycket vassare nu dessutom! Älskar er båda.

    Det där du sa i senaste avsnittet om att man inte fattar att den där killen som krossade ens hjärta inte är ens drömkille, att drömkillen inte har kommit och gått utan att han finns där ute någonstans – OJ vad det grep tag i mig. Precis vad jag behövde höra! <3 För han är ju inte the one, uppenbarligen, vilket har tagit lång tid att inse för jag tyckte verkligen att han var allt jag någonsin drömt om. Så ville han inte ha mig. Men nu fattar jag! Och blir pirrig av tanken att det någon dag kommer komma någon ännu bättre.

  3. Vad bra att du uppmärksammar diabetes och vilken svår och allvarlig sjukdom det är. Har själv en dotter med diabetes typ 1 och livet förändrades från en dag till en annan. Kris. Sorg.
    Heja du!

  4. Hello Forni!

    Stort tack för att du var på plats och stöttade galan. Betydde så mycket att se dig i rutan och att du uppdaterade dina kanaler om galan. Lever med typ 1 själv och kan bara säga att varje dag är en kamp.. Så tack för att du använder ditt inflytande till att stötta diabetesfonden och diabetesgalan! <3

  5. Är väldigt olycklig i kärlek just nu. Har insett att jag är precis som du (varit?) när det gäller svartsjuka. Har läst i dina böcker om det och hört dig prata om det i olika poddar lite grann, och jag kan verkligen relatera till det till hundra procent, det är helt sjukt. Det är skönt att veta att jag inte är ensam om mitt beteende. Skulle vara intressant och nyttigt om du och Hamilton gjorde ett poddavsnitt om det, och om hur du jobbat för att det ska bli bättre, skulle uppskattas väldigt mycket <3

  6. Jag har, precis som dig, inte riktigt förstått allvaret med diabetes. Man måste ta lite sprutor, kanske blir lite ”låg” och måste tutas i socker etc. Min mamma gick bort för 2 veckor sen i just diabetesrelaterade sjukdomar. Hon hade haft diabetes i 60 år, sen hon var 3 år gammal. Det är galet att tänka hur mycket hennes kropp ändå klarade av innan den till slut inte orkade mer. 15 hjärtinfarkter, två tåinfektioner (där tårna rök) etc. Det är den största motivationen för mig att leva ett hälsosamt liv, just för att undvika diabetes.

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi