En magisk middag, babyshower och glöggmingel

Den här helgen har inte varit tråkig kan jag tala om. Snarare tvärtom faktiskt. I fredags skålade jag in helgen med apelsinjuice på Nybrogatan 38.

Det var Tess som var mitt frukostsällskap. Bästa starten på helgen!

Efter jobbdagen gick jag hem och förberedde lägenheten. Det vankades middag med Linn och Mattias! Vi har försökt få ihop den här middagen i flera månader men det har inte varit lätt hehe. Så glad att vi fick till den.

D stod för maten och jag för myset. Till förrätt lagade han en grön ärtsoppa med pilgrimsmusslor – den var helt sjukt god.

Sen serverades en asiatisk biffsallad på D’s vis. Fasiken vad duktig han är i köket ändå, köttet var perfekt tillagat och som ni ser snålades det inte med den asiatiska dressingen. MYCKET BRA.

Det hela slutade med en sex timmar lång middag, eller om det blev sju, innan vi till slut gick ut för att dansa bort natten. Jag och D kom hem vid halv fyra men var vakna ett tag till, hade en så fantastisk kväll. Tacksam över mina vänskapsrelationer.

I lördags var jag lite bakis men mest glad. Började dagen med att ta mig bort till Diplomat där jag hade möte med min skrivcoach Laura! Bästa människan. Vi gick igenom mina texter och hon tipsade om vad jag kan tänka på i framtiden för att förbättra mitt skrivande. Har lärt mig så mycket av henne <3

Därefter sprang jag upp till Steffi där det vankades babyshower! Här är min fantastiska vän med lilla Lykke i magen. Ser fram emot att träffa henne.

Jag hade inte träffat Chloé på nästan tre veckor så jag smsade Amanda och frågade om vi skulle gå dit tillsammans. Amanda skulle vara där och hjälpa till innan, eftersom hon är gudmor åt Lykke, men hon sa att jag kunde plocka upp Chloé hemma och ta med mig henne till kalaset. När jag kom dit strax innan två stod jag och Shoan och pratade i dörröppningen ett tag. Jag vinkar mot Chloé som står längre in i lägenheten och jag ser hur hon tittar på mig med en blick som undrar varför jag inte springer fram och kramar om henne när vi inte har setts på så länge. Jag och Shoan är dock mitt uppe i ett samtal så det kom liksom före. Men så ser jag hur hon går fram till mig och när jag tittar ner känner jag hennes små händer som kramar runt mitt ena ben. När jag böjer mig ner för att hälsa ordentligt lutar hon hela hennes kroppsvikt in i min famn och när jag stryker undan hennes hår för att pussa henne i pannan så skrattar hon sitt bästa skratt. Det var första gången jag märkte på henne att hon hade saknat mig.

När vi kom till babyshowern satt vi ihop – lekte massor och kramades. Bästa lilla människan.

Babyshowern var så fin, generös och mysigt uppstyrd. Var helt varm i hjärtat när jag gick därifrån. Jag är så glad för Steffi och Jonas, för att de ska få en liten flicka, och jag ser så mycket fram emot att få följa hennes uppväxt.

Efter några timmar hemma var det dags att springa vidare ner till The Strand vid Nybroviken där jag och D skulle äta middag med hans familj.

Jag började med lax och någon smarrig drink för att släcka törsten.

Följt av renfilé med lingon, selleripuré och kantareller. Jag gillade att de hade mycket svenska klassiker på menyn, alltid uppskattat när det är ett hotell (restaurangen ligger inne på Radisson) som har mycket internationella gäster.

Efter den här chokladbomben kunde jag inte stå upp så vid halv tolv kröp vi hemåt… tur att vi bor nära för herregud så mätt jag var haha!

Helt plötsligt var det söndag och då åt jag avokadomackor till frukost.

Sen julpyntade jag lägenheten! Jag gillar inte att överdriva men några ljusstakar, adventsstjärnor, juleljus och en liten tomte får alltid komma fram om julen.

OBS är det inte vuxenpoäng att ha en låda för julsakerna som man tar fram på första advent? Känner mig så jäkla vuxen, som mamma när jag var liten.

Efter julpyntet åt jag en lussebulle till lunch :)))

På eftermiddagen var vi bortbjudna på glöggmingel hos David och Kattis!

Vi var säkert 70 personer som åt juliga saker, drack glögg och snackade skit hela eftermiddagen. Mycket trevligt initiativ måste jag säga.

När vi kom hem ställde jag mig vid spisen direkt för att laga en lyxig söndagsmiddag till min älskling.

Voila! Den blev sååå himla god. Jag använde mig av detta recept (klick!) men bytte ut svampen och körde kantareller istället. Plus massa vittryffelolja. MUMS.

Så åt vi söndagsmiddag och tittade på ”Skönheten i allt”. JO TACK det kom både en och två tårar.

Ville inte somna när klockan blev efter elva sen, har haft en så härlig helg och var inte redo att lägga den bakom mig. Men nu är det måndag och så är det med det. Puss <3!

  1. Skulle man kunna få receptet på D:s biffsallad? Den ser helt helt fantastisk ut! Skulle så gärna vilja bjuda min kära på den i helgen! 🙂 tack för en fin och genomtänkt blogg!

  2. Tips för ljusstaken, om du inte är överförtjust i pråligt och krimskrams, men kanske ändå vill pynta den lite mer; linda eucalyptuskvistar/blad rund ljusen på staken 🙂
    Annars, så fin som den är förstås!
    Älskar din blogg, fortfarande en av mina favoriter efter över 10 år! Tack för ständigt värdefullt innehåll.

  3. Hej Michaela! Kan inte du sätta ihop något fint inlägg om outfits till jul/nyår? Har ett par favoritbyxor som är svarta och vida, så jag är på jakt efter någon fin blus att ha till! Vore så roligt att få tips från dig 🙂 Kram!

  4. Åh, skulle man kunna få recept på D’s asiatiska biffsallad, den såg helg gudomlig ut! Älskar dessa inlägg!

    Kram fina!

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi