Nyårslooken med Estelle & Thild

INLÄGGET ÄR ETT BETALT SAMARBETE MED Estelle & Thild

Jag har spelat in en så fin sminkvideo till er tillsammans med ett så fint företag. Estelle & Thild är ett svenskt beautybrand som gör ekologiska och cruelty-free sminkprodukter där stora delar av utbudet är veganskt – till och med deras sminkborstar (vilket är väldigt ovanligt!).

För ett tag sedan skrev jag ett inlägg om minimalism (läs här) och Estelle & Thild delar samma filosofi – att man ska satsa på hållbart inom alla områden. Kvalitet före kvantitet i så stor mån som möjligt. Jag gillar företag som vill inspirera, inte som sätter upp förbud, eftersom det är så jag själv fungerar. Estelle & Thild har jobbat stenhårt med att ta fram veganska, ekologiska produkter till toppkvalitet trots att det inte är en enkel match. Varning för lite obehaglig information nu, men visste ni att nästan alla skuggor innehåller skalbaggar? Deras pigment används till färgerna. Estelle & Thild håller sig till veganskt innehåll men lyckas ändå skapa skuggor som sitter stenhårt och finns i en rad olika nyanser. 16 olika färger, för att vara exakt.

Deras skuggor är verkligen favoriter hos mig då de flesta går i de bruna nyanserna. Jag sminkar mig nästan bara i bruna nyanser och i videon ser ni mina favoriter från Estelle & Thild som jag har använt mig av! Och nedan följer en bild med exakta produktnamn. ”Peony Pink” lipbalm går inte heller av för hackor alltså, älskar det och använde det varje kväll i Marrakech!

Vi har ordnat en rabattkod till er som vill shoppa nyårssmink – ange koden FORNI25 när ni handlar på deras webshop (klick!) så får ni 25% rabatt på hela ert köp! Erbjudandet gäller till och med den 15:e december.

  1. Hej Michaela.
    Jag blir lite fundersam när du skriver att ögonskuggor innehåller kackerlackor som en schockerande sak. Är det för att du tycker kackerlackor är äckliga? Eller är det etiskt fel att använda kackerlackor till vår fördel?
    Du äter ju själv kött, vilket du verkar tycka är moraliskt ok så därför undrar jag. Man kan ju mäta medvetenhet och gränser av smärta för exempel, och en ko har betydligt mycket högre sådana gränser än kackerlackor. Men, det kan ju vara att du helt enkelt bara tycker att du bara instinktivt tycker kackerlackor är äckliga och därför inte vill ha dom i ditt smink.
    Ur miljösynpunkt är det också mycket bättre för oss att konsumera insekter än större djur som är vanliga inom kött/mjölk industrin. Jag förstår att man kan argumentera att kackerlackor är onödiga att använda i ögonskuggor, det fyller inte samma funktion som att en ko används till en biff. Men på många håll i världen äter man ju insekter, och mycket forskning föreslår att vi borde byta dagens boskapsdjur till mindre djur, så som insekter. Men om folk enbart baserar sina åsikter på att dom tycker något är instinktivt äckligt så är det ju svårt.

    1. Jag har foundationen från Estelle & Thild! Nr 113 kör jag och jag är ganska ljus. Den är superbra om man vill ha en foundation som ger fin glow och som täcker utan att man ser spacklad ut. Den är ganska skir men jag har rätt flammig hud så jag har märkt att den täcker mer om jag applicerar med foundationpenseln. Har även deras solpuder, vilket jag fått många positiva kommentarer om när jag använt det!

  2. Så många fina produkter de har! Har nu klickat hem ögonskugga i färgen plum och ser mycket fram emot att använda den!

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi