Tisdagsmorgon

God morgon kära ni!

Jag har haft en lugn och skön morgon. Klockan ringde vid 08, då låg jag kvar i sängen i en halvtimme framför Nyhetsmorgon. När jag gick upp vid halv nio så gjorde jag i ordning frukost och satte mig för att jobba. Nu har jag jobbat undan morgonens första skörd och tänkte ta mig ut på en promenad innan jag fortsätter. Det ser ut att vara lite sol idag så man får passa på.

Jag såg i hälsoappen på telefonen att jag knappt gått något alls i december… jag har snittat 4600 steg och i vanliga fall brukar det ligga på det dubbla. Det är så svårt med regn, snö och slask när jag ska till möten och events så då tar jag taxi istället för att gå som jag gör när vädret är med mig. Tänk om vi hade bott i ett land med bättre klimat, då hade jag säkert gått lika mycket som jag gör under sommaren genom hela året. Även om jag yogar och tränar så blir jag ändå stressad över att inte få frisk luft och vardagsmotion. Det får bli en ordentlig promenad nu på förmiddagen.

Till frukost blev det naturell yoghurt med frysta blåbär och julgranola, tekaka med ost och gurka samt en kopp kaffe. När jag träffade släkten i söndags gav mormor mig en påse med hennes hemmagjorda tekakor, åh som jag älskar dem. Varje tugga smakar barndom. När jag var liten åt jag alltid en med leverpastej och en med nutella till frukost hos mormor och morfar. Det är häftigt vad smaker kan göra med en, det känns på riktigt som att jag transporteras tillbaka till 90-talet på landet när jag äter en tekaka. Doften av mormor och morfars hus, stolarna i köket, den behagliga sommarvärmen som stryker en över huden, shorts och linne, morgondopp, morfar när han läser tidningen på verandan, blöta badkläder som hänger för att torka på baksidan, gummistövlar. Så mycket minnen i en och samma tugga.

Sedan tänker jag att jag är så otroligt tacksam över min barndom.

Nåväl, dags att avsluta morgonens spretiga inlägg. Vi hörs om några timmar igen ♥

  1. Så häftigt och fint det där med hur en smak, doft eller ljud kan vara förknippat med så starka minnen!! Din tekaka är verkligen som Madeleinekakan och lindblomsteet i Marcel Prousts bok!

  2. jag måste fråga, var har du köpt ljusen i vänskapsknuten? Jag hittar aldrig ljus som passar till den förutom på svenskt tenn (såklart)..

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi