Stå emot jetlag – och frågepodd!

Hej från Miami!

Flygningen gick smidigt, inga missade plan och bara liiite stress. Men landade utvilad på eftermiddagen igår och fick hela fem timmars sömn på planet (det vill säga halva flygningen).

Vi ligger ju sex timmar bak från er men ska försöka hålla uppdateringarna både i realtid för att det är mysigt men också anpassat till era tider så att vi håller bra kontakt, haha.

Just nu sitter jag på hotellet med en stor kaffe bredvid mig, klockan är 10.00 här (16.00 hos er) och jag har varit vaken sen 08. Det viktigaste med att resa är att inte låta jet lagen styra själva resan, vilket den lätt kan göra, så jag har utvecklat lite knep genom åren. Igår kväll körde vi på att promenera fem kilometer, sedan spela biljard innan middagen och slutligen äta en riktigt trevlig middag (med en god flaska rött). Klockan tio lämnade vi restaurangen och elva sov jag. Vaknade sedan vid åtta imorse – pigg, utvilad och fri från jetlag. Hurra!

NOG OM DETTA.

Denna vecka blir det frågepodd igen! Vi har bestämt att vi, ungefär en gång i månaden eller en gång varannan månad, ska ha ett avsnitt där vi låter er ställa frågor som vi sedan svarar på. Om att bli dumpad, hur man raggar upp den där drömkillen man brukar stöta in i, separationer, tankar om att skaffa barn, karriärsfunderingar eller vad det nu må vara. Ni kan skriva till oss på Instastories, ni hittar mig här (klick!) och Hamilton här (klick!) så plockar vi ut några frågor. Det spelas in imorgon kl 18 svensk tid så skicka innan dess! Självklart är ni anonyma ♥

  1. Härligt att resan gick så bra.Jag vill inte vara en glädjedödare, men tyvärr är det ju så att jetlagen åt det hållet brukar knappast kännas, det blir värre när ni skall resa hem igen. Pendlade en tid varje vecka till östkusten och till slut blev jag tvungen att fortsätta leva i USA-tid även hemma för att det blev för jobbigt, oavsett om jag sov på planet eller ej. Men vi är alla olika. Hoppas att du får en jättetrevlig semester!

  2. Hej tjejer! Jag vill vara anonym.
    Min fråga till er är hur man hanterar makt mellan kollegor på jobbet? Jag är 23 år och har jobbat på sjukhus, i butik och just nu på förskola. ALLTID har jag varit med om att äldre kollegor utnyttjat att jag är ung. Styrt och ställt, gett mig sämst pass, inte hjälpt till. Har ju lärt mig se vilka dessa personer är men hur hanterar man dom?

    Ni är bäst!
    Kram

  3. Hej! Tycker ni ska köra varannan månad. Ofta tycker jag att folk ställer frågor med för lite info, och då blir ändå svaren så ogrundade på något sätt, om du förstår? Tycker det är roligare när ni själva väljer ämne. Då finns det alltid mer substans att hitta bakom. Blev så rädd av ert spökavsnitt! Men tycker ni är väldigt uppfinningsrika än så länge med ämnen på er podd, finns ingen poäng med att köra frågor varje månad tycker jag. Hoppas du förstår vad jag menar!

  4. Hej!

    Jag undrar om ni bara umgås med folk som är ”kända” eller har ni några ”vanliga” kompisar om du fattar vad jag menar?

  5. Hejsan! Tyvärr har jag inte någon instagram just nu så hoppas jag kanske har en chans ändå här 💕
    Hur överlever man ett riktigt dåligt brakeup? Jag och min första kärlek gjorde nyligen slut efter fyra år. Vi avslutade saker som kompisar men ungefär en månad efter får jag reda på att han både ljugit och manipulerat mig extremt mycket. Jag har ingen aning hur jag kunnat älskat och bott ihopp med en främling som skadat mig så djupt. Ena sekunden känns det som att jag är bäst och vill aldrig se honom igen. Den andra sekunden villl jag be om ursäkt för kanske om jag vore en bättre flickvän kunde han älskat mig, då kanske han aldrig hade behövt ljuga eller manipulera mig.. Hur överlever man ett riktigt dåligt brakeup? Hur slutar man älska någon som förstört en totalt?

    Vet att ni pratat om liknande förr, har gråtit igenom flera avsnitt på promenader efter vi gjorde slut. Men den här känslan, när man inte kan andas och inte ens förstå varför den man älskar mest i hela världen gör en så illa samtidigt som de säger att den älskar en.. jag vet inte hur man tar sig igenom det och skulle verkligen älska om ni tog upp detta ❤️
    Kram

  6. Hej.

    Jag undrar om ni båda är 100% säkra på att ni vill ha barn? Om inte. Hur går era tankar om det?

  7. Hej! Skrev till dig på insta men provar här med
    :)))
    Jag har en liten fråga till podden! HUR kräsen får man va i stadiet när man träffar/lär känna ngn ny? Jag tycker att man ska va det så man ej stör sig på personen senare men mina vänner tycker att jag ser för mkt fel. Det kan va sättet personen pratar på, ngn oskön kommentar här och där, inte riktigt har samma humor, har andra politiska åsikter, är för klängig, tar i en för hårt osv. Måste man kunna se över sånt för att faktiskt hitta någon eller finns den *perfekta* personen för en?? (hoppas) Hur tänker ni?? Fanns det saker ni störde er på med era partners som ni lyckats acceptera? Har alltid i tanken att jag vill träffa ngn 100%-ig men kanske ej går? Känns jobbigt att va med nån man stör sig på?? Ska man ändå lägga ner tid och se om det kan bli ngt?

    Kramis

  8. Tack för världens bästa podd. Älskar hur ärliga ni är och att ni lyfter ämnen som är otroligt viktiga och så många gånger ni gett råd till mig och andra. Ni får mig alltid att se saker från helt nya perspektiv. Creed till er och eran podd<33 Har en fråga till er frågepodd den är dock lite luddig men hoppas ni kan hjälpa mig.
    Jag har träffat en kille några gånger och fastnade för honom ganska så fort. Vi kan prata mellan allt till himmel och jord och ”djupa saker” och ser mig för den jag är. Själva problemet är att han träffade en annan tjej samtidigt och dom är i nuläget ihop. Jag är ledsen över honom och vill verkligen ha honom, tror jag. Men tänk om jag inte gillar honom och bara är kär i tanken av honom? kär i kärleken?Hur vet man det? Och hur ska man göra för att inte hamna där.

    När vi väl har kontakt igen vill jag inte träffa honom för är livrädd för att han ska avisa mig. Han har sagt att han gillar mig men sen nästa vecka så är han ihop med den andra tjejen igen?

    Är det för att han vill ha uppmärksamhet? Och bara få känna sig synlig för ett tag och leker han med mina känslor? Det är så svårt att släppa taget om honom och ignorera honom så hur fan gör man? Känns som att jag har fastnat i att jag ska vara olycklig och att jag gillar känslan av att vara olycklig.
    (Jag är arton år gammal)

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi