WEEKLY PLANS

Hej

Det är måndag och alldeles snart åker jag hem. Redan imorgon faktiskt. Om jag är redo? Jag vet inte. Det är inte härligt i januari i Sverige. Det är rått, grått och ganska så trist. Sedan är det någonting med den bittra energin som ibland kan ligga över vissa människor hemma som gör mig alldeles matt… jag orkar inte alltid med den. Att leva i solljus och positiv energi gör så mycket för mig och då bävar jag alltid lite för att komma hem. Men det kommer bli bra, att sova i min älskade säng och äta vanlig frukost. Träffa mina kompisar och sånt. Till exempel har en av mina vänner fått bebis medan jag varit borta (!) och så vankas det bröllop redan nästa helg för en av D’s närmsta vänner.

Sen vänder det ju, redan i mars, i alla fall solljuset.

På torsdag är jag tillbaka på jobbet som vanligt igen, så jobbveckan blir kort men effektiv. Jag ska ha flera möten, planera några stora samarbeten, gå på ett litet event och sätta igång några planer. Det bästa med semester är hungern och inspirationen rent jobbmässigt. Jag kanske inte är helt redo för Sverige, men jag är 100% redo för mitt älskade jobb.

  1. Hej! Välkomna hem även om det ser väldigt härligt ut i Mexico<3 Tänkte bara skicka lite pepp och tala om att Stockholm har varit MAGISKT i helgen. Krispigt (visserligen svinkallt) men vitt, glittrande och blå himmel med strålande sol. Så även om det fortfarande är mörkt hoppas jag på att vi kan få fler fina vinterdagar. Kram

  2. Vet inte om det här kommer hjälpa men det har varit helt fantastiskt vacker i Stockholm hela helgen! Vit snö på backen, strålande sol och såndär frisk härlig luft!

    Kram

  3. Håller med föregående kommentarer. Just nu är det MAGISKT i Stockholm. Hoppas verkligen att det håller i sig. Det är vitt, ganska ljust och kallt! 😀

  4. Hmm känner igen det där med att jag själv också stör mig på svenskarnas lite bittra stil. En av anledningarna till att jag ibland inte riktigt trivs här… samt svenskarnas rädsla för förändring.

    Men samtidigt när man är utomlands så saknar man ju alla dem man håller kära. Man ska bo halvtid typ. Halvtid i ett varmt land och halvtid i Sverige. Det hade varit drömmen!

  5. Jag håller med dig, jag är halvsvensk och halv italiensk och bor utomlands, jag har alltid jämfört länderna och folket med varandra och kan verkligen inte förstå varför svenskarna har sådan ’platt’ energi. Det finns liksom inget där om du förstår hur jag menar. Ibland saknar jag sverige otroligt mycket men så fort jag kommer hit inser jag att jag aldrig skulle trivas att bo här permanent (vilket jag aldrig trivdes med innan heller).
    Är det verkligen bara solen som påverkar eller kan det vara något mer? Jag menar vi lever i ett utav de mest utvecklade länderna i världen och har mycket att tacka för men det finns liksom ingen passion för varken vår kultur, historia eller landet i helhet.

  6. Håller med ovanstående, Sthlm har varit helt underbart de senaste dagarna! Vit snö och sol som glittrar i snön! Välkommen hem 🙂

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi