Morgon

Trots att jag har bloggat i snart 14 år så slutar jag inte bli överraskad här inne. Wow vilka varma kommentarer som ramlade in igår. Kärleksfulla och skrivna med omsorg. Det är häftigt när man liksom kan känna kärlek genom en dator eller mobil. Igår kväll när jag läste igenom era kommentarer så kände jag er kärlek. Ingen som ifrågasatte, ville trycka ner, ville förminska.

Dessutom blev jag helt överrumplad över alla kloka och kärleksfulla kommentarer till Kim som skrev om hur tufft hon har det just nu. Många bra tips och kloka tankar kring förlossningsdepression, att våga fråga om hjälp och var man ska vända sig. Min bror smsade mig i morse och sa att han läst igenom kommentarerna och tyckte det var så fint med all kärlek till Kim. Dessutom tipsade han om att ladda ner Doktor.se-appen för psykologhjälp/remiss. Timmy jobbar där och skrev att där kan man få prata med en psykolog direkt eller så blir man hänvisad till en mottagning. Så bra!

Efter att jag skrivit här igår så satte jag mig och körde ett jobbrace på några timmar. Lagade en god middag, kollade på ett avsnitt av Bron och sen satt jag med datorn fram till midnatt. Jag har fortfarande en stressklump i magen men det känns i alla fall bättre än igår.

Ha en härlig dag så hörs vi senare ♥


Tisdagsfrukost

  1. Skickar massa cyber kärlek till dig! Du är fantastisk Forni. Känns så knäppt att säga men din blogg är verkligen viktig för mig, du får mig alltid att må bättre med dina fina inlägg och åsikter.
    Gör nu det som du mår bra av <3 Många kramar!

  2. ”Ingen som ifrågasatte, ville trycka ner, ville förminska.”
    Nej, den som vill vara det minsta ifrågasättande när det gäller dig, Michaela, vet ju att det inte lönar sig att kommentera eftersom du inte tillåter någon kritik alls i de kommentarer som du släpper igenom.
    Och att du blir stressad av att du haft för lång semester och kommit efter med jobbet tycker jag inte är något som gör att du får min sympati i alla fall. Tack och hej!

  3. Ja det måste vara superjobbigt att gå på events, åka på semester efter semester, träna yoga och färga håret! Stressen är total.

    1. Märkligt att du aldrig hört talas om att yttre faktorer INTE har med lycka att göra. Men det är klart, om du tror att framgång leder till lycka så förstår jag om du tänker att Michaela inte får vara ledsen, men det stämmer ju inte. Titta på världens framgångsrika personer genom tiderna. De flesta medger att framgång inte gör någon lycklig, det hänger inte ihop.
      I michaelas blogg framgår tydligt att hon är tacksam för det hon får uppleva (obs, hon har också JOBBAT för att nå dit hon är). Att vara tacksam och vad man känner för känslor, är två helt olika saker. Känslor kommer och går. Som andra personer nedan kommenterat, har du dessutom ingen aning om vad Michaela hanterar utanför det som syns på bloggen.

  4. Agnes & Lennie,

    Vilka taskiga, missunnsamma och onödiga kommentarer. För det första är det skillnad på att rikta kritik emot hur någon och att vara rent upp och ner taskig. Din kommentar agnes, var inte konstruktiv eller kritisk – utan bara, just det, taskig.

    Till er båda, hur kan ni underkänna en annans dåliga mående som löjligt bara för att ni tror att ni själva inte hade upplevt samma saker som stressiga?

    En annan sak jag tänker på är att det här är en blogg. Michaela publicerar utvalda delar av allt hon gör på dagarna (bland annat då att gå på events och yoga), men knappast allt. Hon väljer att publicera en del av allt hon går igenom, av allt hon känner och av vissa saker som hon funderar på – men inte allt! Ni har ingen aning om vad hon går igenom på ett privat plan. Men egentligen tycker jag inte att det spelar någon roll – för att om sakerna som ni ovan avfärdar som löjliga (min tolkning av era kommentarer) ibland blir för mycket för Michaela, ja då VAR det för mycket för just henne just då. Det kanske inte hade varit det för er. Eller så hade ni inte stått ut en sekund av att leva med den pressen som Michaela lever under.

    Och för det tredje, med ert resonemang – vem har det tillräckligt jobbigt för att ’få’ må dåligt?

    1. WORD! Tänkte exakt samma när jag läste de onödiga kommentarerna. Förstår inte hur man som person ens orkar lägga sin energi på att
      1. Bli irriterad på inlägg man läser. Sluta läsa istället.
      2. Bli så pass irriterad att man ens skriver en kommentar.

      Mår man bra/bättre genom att skriva såna kommentarer.? Förstår inte, lägg energin på annat 🙂

  5. Fruktansvärt onödiga kommentarer Agnes & Lennie.

    Ni har då ingen aning om vad Michaela går igenom eller varför hon mår som hon mår. Hennes blogg innebär inte att hon delar ALLT med oss läsare. Och precis som Alexandra skrev, hur i hela friden kan ni bestämma vem som ”får” må dåligt?

    Lär er vara snälla.

  6. Tänk om vi människor alltid valde att stötta och hjälpa personer som går igenom svåra perioder eller stunder istället för att ifrågasätta eller trycka ner. Man får faktiskt må dåligt och ventilera det även om resten av ens liv är ”perfekt”. Om alla skulle inse det och sätta sig själv i samma sits innan man vräker ur sig nåt onödigt så hade världen vart mkt bättre. Och jag tycker uppriktigt sagt synd om er som måste kommentera något nedsättande när en person öppnar upp sig och ”gnäller” lite, det kan inte vara helt lätt att vara i er omgivning och känna att ni inte har nåt stöttande att säga!

    Micki, jag känner igen mig så mkt i dina känslor och tankar, det är som om de kommer från mig själv, känslan när droppen rinner över och man vet att det kanske inte är rimligt att den rinner över för just ”den där” grejen. Men man måste helt enkelt acceptera det och låta det gå över <3

  7. Usch vad trött jag blir på folk som måste sprida negativ energi. Gå inte in på en blogg om ni bara ska lämna onödiga, elaka kommentarer. Det är ingen som tvingar er att läsa?! Kanske om ni la den tiden på något ni brinner för (som Michaela brinner för sin blogg och sitt nya Daily Forni-forum och uppenbarligen lägger väldigt mycket energi på), kanske ni också skulle kunna få ”bli stressad av att gå på events, resa och färga håret”.

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi