Frågor med Forni

Gud så intressant ! Har du tagit del av food pharmacy något? De förspråkar en del med att lägga till goda vanor snarare än att utesluta , tips ! <3

Jag har stenkoll på Food Pharmacy! Har läst deras båda böcker, lyssnar på podden och följer bloggen. Tar in och tror på mycket av deras filosofi kring kost.

Jag såg att några kommenterade och blev arga för att jag påstod att rätt kost botar cancer – det är självklart inte så jag menar. Cancer drabbar alla, jag om någon vet väl om det som har en älskade liten unge på 2,5 år i min kompiskrets som går igenom cancerhelvetet just nu. Men även på sjukhusen pratas det om vikten av rätt kost för barnen som går igenom cancer, om att utesluta sånt som är dåligt för kroppen (t.ex. socker) och istället addera sånt som är bra (t.ex. gurkmeja). Min kompis ger hennes dotter vitaminshots och andra bra grejer via sondmatningen efter rekommendationer och försöker baka rawfika istället för vanliga bullar osv. Om någon inte tror på att i alla fall försöka hålla cancern borta med hjälp av en viss kost så får denne person självklart bara äta som hen vill, men jag tror på att kost kan påverka och försöker därför att få i mig sånt som jag tror är bra för kroppen, även om jag är fullt medveten om att jag såklart kan få cancer ändå. Puss och #fuckcancer

Vart kommer din fantastiska jacka ifrån? Snyggaste jag sett!

Den är från Acne Studios 🙂 Puss!

Vart kommer den snygga kjolen som du har på inspelningen ifrån? 😍 Sedan ett litet tips, du borde fixa en funktion så att ens uppgifter memoreras automatiskt när man kommenterat, så man slipper fylla i allt om man vill kommentera ofta. Kram!

Den är från NA-KD (annonslänk). Smart, har mejlat och bett teknik att fixa det nu. Puss!

Kan inte ni snälla göra några avsnitt om ångest, prestation, ideal och karriärshets? Hade vart extremt uppskattat

Lovar! Det står på listan över kommande poddavsnitt. Puss!

Jag såg på din story på instagram och bröllopet såg helt magiskt ut! Jag såg också att du hade på dig en svart fuskpälsjacka (tror jag att det var) och den var så fin!! Jag har letat efter en sådan och undrar var den kommer ifrån? 🙂

H&M <3!

Hej Michaela, vart fixade du dina fransar som du har på dessa bilder? så fina 🙂

Jag fixar dem hos Stephanie på Studio Paavola. Tack <3! Får alltid så mycket komplimanger för mina fransar och är verkligen hur nöjd som helst.

Har du provat Yinyoga? Jag upptäckte den för två och ett halvt år sedan. Det är väldigt lugn Yoga där man stannar i varje position i tre till fem minuter! Man kommer verkligen ner i varv och landar i sig själv. Är otroligt skönt! Rekommenderas!

Jag går på yinyoga med jämna mellanrum men det är lite för lugnt för mig, jag älskar lugnet i min yoga men jag kommer in i lugnet genom att röra mig i positioner som är mer aktiva än dem i yinyogan. Min favvoyoga är anusarayoga, där landar jag i varje position men det är ändå ett ständigt flöde där man jobbar upp värme. Puss!

Vem är kalle??? SÅ SNYGG VEM ÄR HAN? 😍😋

Haha! Kalle är en gammal kompis till mig och D, vi har känt varandra i ungefär sju år nu och bor faktiskt i samma hus! Vi har massa gemensamma vänner och ses på allt ifrån middagar hemma hos oss till aw’s på stan eller diverse fester. Han är världens bästa kille. Puss!

  1. Tråkigt och farligt att kost och hälsa har blivit en nisch där lekmän anser sig kunna TRO vad som är bäst och använda denna halvkunskap till att sälja böcker och ge diverse ovetenskapliga råd. Dessutom orsakar det bara mer diethets. Att kurkumin (som f.ö. har väldigt dålig biotillgänglighet) har visat antiinflammatoriska egenskaper in vitro betyder inte att en tesked gurkmeja i en svindyr ”shot” (aldrig varit med om ett sånt slöseri på pengar och plast som dessa shots innebär) från något hippt café har någon som helst inverkan på kroppen. Men ”vetenskaplig” ”hälsa” säljer bra både i bokform och på sociala medier och nu äter vi gurkmeja, matchapulver och andra ”superfoods” importerade från Kina och Sydamerika istället för super foods från vår del av jordklotet (svenska bär, kål, gröna grönsaker). Ännu en diethets förklädd i ett månande om den egna hälsan.

  2. Gick tillbaka och läste kommentarerna du fått om cancer-grejen. Vill bara säga: herregud vad tröttsamt att du ska behöva försvara en så oskyldig kommentar som att kosten påverkar vårt mående. Och vilken överreaktion av de som kommenterade. Visst, det finns genetiska faktorer. Men epigenetiken då? Alla våra vardagliga val påverkar risken/chansen att få eller få slippa cancer. Ben Lynch har skrivit en bok som jag tror du skulle gilla – Dirty Genes. Hoppas du har en fin dag och skit i arga kommentarer <3

  3. Sa läkarna uttryckligen att de rekommenderade gurkmeja eller bara god kosthållning? Fryst broccoli från eldorado har ungefär samma inverkan som den hippa gurkmejan, men skillnaden är att broccolin inte går att tjäna pengar på i samma utsträckning. Hälsohetsindustrin tjänar fruktansvärt mycket pengar på människor som tror att de kan motverka diverse livsfarliga sjukdomar med dyra ”hälsosamma” livsmedel.

    I historieätarna tog det upp en väldigt intressant sak i ett avsnitt från 00-talet där de problematiserade huruvida vi människor har gått i generationer från att ha varit rädda för att bli UTAN mat till att vara rädda FÖR mat. I detta avsnitt tog de också upp begrepp såsom ”superbär”, ”sockerfritt” osv, såklart med en glimt i ögat vilket också fick allting att låta så dumt. Rekommenderar detta avsnitt för att få lite perspektiv.

    ”Om någon inte tror på att iallafall försöka hålla cancern borta med rätt kost…..” – Jag låtsas som att jag inte precis läste det där. Jag tror att ingen försöker få cancer.

    (I övrigt, du är en toppentjej och jag älskar din blogg.)

  4. Fast rätt kost när man går igenom cancer handlar ju om något annat, om att klara själva behandlingen som är väldigt påfrestande. Inte om att kosten skulle påverka själva sjukdomen.

  5. Hej!
    Jag älskar podden. Idag blev jag dock lite besviken på dig. När du berättade att du blivit utbjuden på dejt av en kille som tog dig till ett mysigt, genuint, perfekt(?) dejtställe som dina kompisar råkade jobba på. Du sa att han blev obekväm, och att det var synd om honom för att dina kompisar ”höll på” (hur gamla var ni? 16 eller?). Varför sa du inte ifrån istället för att utsätta den här killen för något som uppenbart gjorde honom obekväm? Han hade gjort en ansträngning för att bjuda ut dig på dejt, och du kunde inte vara en vettig människa och stå upp för dig själv när dina kompisar gjorde honom obekväm? Det hade väl bara varit att säga högt och tydligt ”jag är här på en dejt med, *piiip* – det ska bli jättetrevligt att lära känna honom bättre” så hare väl dina kompisar (om det nu är
    Normala människor) respekterat det? Tyckte otroligt synd om killen som hade lagt tid åt att bjuda dig på dejt och du lyckades göra honom så obekväm?

    1. Fast nu var det här för flera år sedan, när hon var mycket yngre. Visst, det var kanske inte så trevligt, men det är väl inget som hon måste stå till svars för idag?

    2. Med all respekt, men jag tycker det är onödigt att ställa en 28-årig kvinna till svars för något hon gjorde i tonåren, som faktiskt inte var särskilt illa om än inte supertrevligt. Tror vi alla har gjort val som yngre som vi idag, med mer ödmjukhet och livserfarenhet, inte skulle ha gjort. Det är väldigt mänskligt att göra fel ibland, särskilt som ung person. Tycker att vi ska tillåta oss själva, och människorna runtom oss, att växa, mogna och utvecklas utan att behöva ha ångest över tonårsmisstag. 💖

      1. Haha, missuppfattade, förstod när jag lyssnade om på podden att det här hände i tidiga 20-årsåldern. Håller fast vid min poäng dock, att det är onödigt att ställa någon i sina 20s till svars för något som hände för flera år sedan. Rent krasst är ens hjärna (och konsekvenstänkande) inte helt utvecklad förrän man är 25 🙂

  6. Tror att de kritiska kommentarerna om kostföreläsningen kommer efter ett inlägg som bloggbevakning skrev. Hon skrev att inlägget var så oansvarigt att hon saknade ord för hur upprörd hon var. Dock verkar bloggaren totalt ha missuppfattat ditt inlägg? Dagen därpå skrev hon ett inlägg där hon antydde att det var en fnurra på tråden mellan dig och Petra. Usch, får man verkligen lov att skriva den typen av inlägg där man medvetet missförstår och sprider osanningar? Går det inte att få stopp på??

  7. Vad roligt att du tog med min kommentar! Tråkigt dock att så många väljer att missuppfatta dig..
    Alla människor skulle på bättre av att dra ned på sockret samt öka intaget av grönsaker, ”hälsotrenden” och som någon skrev tidigare var en förklädnad för ny diet som företag tjänar pengar på har kanske inte i åtanke att de inte enbart förespråkar superfood utan även morötter och baljväxter exempelvis som de flesta skulle kategorisera som relativt billiga kostalternativ

  8. Jag tror inte riktigt att bra kosthållning botar cancer, det kanske hjälper till så att den inte sprids ytterliggare och så att man orkar med all behandling. Men annars tror jag mer att bra kost kan hålla sjukdomar borta från första början, självklart kan man bli drabbad ändå för det är ju inte bara av mat man kan bli sjuk. Men man kan nog minska risken för sjukdomar genom bra mat och det gäller inte bara cancer utan t ex hjärt- och kärlsjukdomar också. Och genom bra mat menar jag inte vissa kryddor utan självklart mycket grönt men sedan också så mycket naturligt som möjligt. Problemet idag är ju att det är svårt att få det så. Alla har ju inte gårdar med djur och odlingar som dom kan få sin middag ifrån. Sen kan man ju t ex byta ut pasta mot andra kolhydrater som hirs, quinoa och liknande som har bättre bakterier i sig. Det finns ju säkert hur många olika teorier som helst om detta men det jag tror dom flesta är överens om är att socker inte är bra, inte i stora mängder iaf, och att all friterad och fet snabbmat är dåligt för kroppen.

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi