Frågor med Forni

Så fint skrivet, och vad härligt att du känner så! Är själv i den fasen att jobbet tar mer än vad det ger, och då är det dags att gå vidare. Hela jag känner så starkt att jag vill byta bana och gå en annan väg, men det är så svårt att veta i vilken ände man ska börja. Funderar på att gå till en livs-/karriärcoach, minns jag fel eller visst har du gjort det? Tyckte du att det gav dig någonting? Tack för bästa bloggen och för allt du delar med dig av, du inspirerar varje dag!<3 Kram!

Jag går fortfarande till en karriärcoach men mer sporadiskt nu för tiden. Hon heter Susann Solfeldt och är helt fantastisk – tips! För mig har det gett väldigt bra resultat eftersom hon hjälper mig att guida mig i mitt liv mer konkret än exempelvis en psykolog. Vi pratar om allt ifrån hur jag ska hantera en viss situation som chef till hur jag ska orka med alla tårtbitar i mitt liv eller hur jag ska hantera negativa kommentarer på bloggen. Jag kan ta upp vad som helst med henne och hon har alltid ett bra svar, en spännande övning eller en intressant frågeställning kring det jag tar upp. Med det sagt – jag rekommenderar verkligen en coach men jag tror att det viktigaste är att hitta just rätt coach för dig! Lycka till och hoppas du hittar rätt i jobbet, puss <3

Åh, hur väljer man klänning till bröllop? Är själv så rädd för att göra fel att jag valt bort alla klänningar som angränsar till vitt/cremefärgat, och hade därför valt bort din klänning, även om den är så fin! Hur tänker du med ljusa färger på bröllop?

Jag tycker att den enkla regeln är: inget svart, rött eller vitt. Alla andra färger är varmt välkomna i min värld! Pudriga eller beiga toner tycker jag fungerar utmärkt på bröllop för de är vackra, blir fina på bild och brukar passa in i bröllopsmiljön. Så länge den inte är vit är den OK! <3

En fråga – hur är det att bada där (Tulum) egentligen? Tycker inte jag sett några badbilder, och ser inte mkt folk i vattnet på dina bilder. Du nämnde heller inget om det i guiden.

Hej tjejen!

Det är väldigt strömt i Tulum så man får vara försiktig. Jag skrev om det när vi var där, att jag såg en kille som höll på att drunkna, och det var väldigt läskigt. Så folk badar men under kontroll! Det påminde ganska mycket om vattnet i Costa Rica tycker jag.

Sen är det ju generellt mindre folk på den här typen av semesterort än mer klassiska charterorter, vi var ju dessutom inte där under en ledighet utan åkte under jobbsäsong 🙂

Vad heter appen? 😘

Min hälsoapp är den vanliga hälsoappen som alla har i sin iPhone! Den är vit med ett rosa hjärta i högra hörnet, kolla bland dina appar så kommer du hitta den <3!

Tror att de kritiska kommentarerna om kostföreläsningen kommer efter ett inlägg som bloggbevakning skrev. Hon skrev att inlägget var så oansvarigt att hon saknade ord för hur upprörd hon var. Dock verkar bloggaren totalt ha missuppfattat ditt inlägg? Dagen därpå skrev hon ett inlägg där hon antydde att det var en fnurra på tråden mellan dig och Petra. Usch, får man verkligen lov att skriva den typen av inlägg där man medvetet missförstår och sprider osanningar? Går det inte att få stopp på??

Ja det är verkligen intressant att se hur miljön och stämningen här inne förändras efter att Bloggbevakning har skrivit något om mig. Jag har så sjukt fin energi här inne, något som jag är tacksam över, men ibland blir det mörkt, bittert och otrevligt när jag går in för att godkänna kommentarer. Då brukar det alltid visa sig att Bloggbevakning har skrivit något. Jag tycker att det är sorgligt och tråkigt med människor som måste sprida sin negativa energi runtom sig och förstår inte hur varken kvinnan som driver den bloggen eller de som kommenterar kan liksom leva på med vetskapen om att de skriver och uppmuntrar oschyssta kommentarer om sina medmänniskor. Vi befinner oss otroligt långt ifrån varandra rent moraliskt, jag skulle aldrig kunna leva med att vara så missunnsam som människa. Jag avskyr missunnsamhet och avundsjuka, det är oklädsamt och passar ingen. Dock har jag, efter 13 år i det offentliga rummet, förstått att det är så vissa människor är och egentligen tycker jag bara synd om dem. Människors beteenden gentemot andra människor går alltid tillbaka till dem själva i slutändan och det kan inte vara roligt att leva sitt enda liv med en så bitter eftersmak.

Med det sagt så nej, jag tror inte att det går att få stopp på, men jag har också lärt mig att acceptera det. Det jag gör här inne är att jag tar bort de mest otrevliga kommentarerna (de har ingenting här att göra) och sedan tycker jag mest synd om personerna som lurar bakom kommentarerna, både här och inne hos Bloggbevakning. Ibland får jag kommentarer som ”Alla vet att Michaela raderar all konstruktiv kritik hon får så det är ju ingen idé att ens ifrågasätta henne” men när jag söker på hens ip-adress så är det alltid någon som har skrivit x antal kommentarer innan som är rätt taskiga och råa. Troligtvis har jag och dessa personer en väldigt annorlunda syn på vad som är okej eller inte att skriva till en annan människa. Ofta är de kritiska kommentarerna i bloggen negativ kritik som är inlindat i en konstruktiv kommentar. Jag brukar säga att det är bajs som är inslaget i silkespapper. Efter 13 år känner jag igen en sån kommentar bara på lukten.

Jag tror på att sprida kärlek och respekt till sina medmänniskor samt leva ett rent och sant liv för sig själv. Blicka inåt istället för utåt skulle de flesta må bra utav. ♥

Hej! Jag har precis börjat på en ”riktig yoga studio” efter att bara ha kört hemma framför youtube tidigare. Vilken sorts yoga brukar du köra? Vad gillar du bäst? (Yin, ashtanga, vinyasa, hatha??) kan du inte göra ett inlägg om det? Har verkligen fastnat helt i yogan, så kul!

Åh vad kul med ännu en yogafrälst person, grattis till din kropp och knopp! Jag kör mest anusarayoga, det är i särklass min favorit. Annars brukar jag även köra vinyasa flow som jag också gillar och så går jag ju på min healing yoga-kurs nu som jag älskar! Men kortfattat så: Anusarayoga for life <3

  1. Hej!

    Jag undrar om du kan skriva ett inlägg om följande (eller kanske skapa som en artikel på Daily Forni?): om man vill satsa lite pengar på en dyrare cross-body bag, men anser att det är så pass stora pengar att det kanske är ett köp man bara gör en gång i livet – vilken väska ska man satsa på då?

    Kram

    1. Satsa på en klassisk väska som aldrig går ur tiden.

      Mitt tips: Chanel classic double flap, jumbo i svart caviarläder med CC-turnlock (den många tror kallas 2.55). Jumbon (30 cm bred) är tänkt som cross body, de mindre storlekarna blir tighta som cross body om du är lite längre. Jag är 175 cm lång och mediumsizen (25 cm bred) hamnar över magen snarare än på höften.

      Ett lite ”billigare” (fortf dyr) alternativ är Chanel’s Coco handle large i caviarläder. Den är också 30 cm bred och går att ha cross body. Avtagbar axelrem. Drömmer lite om denna.

      Chanel har även en modell som heter business affinity som är fin.

      Annars har Mulberry fina. Lilly t.ex.

      Beror på budget? Oavsett budget är tipset att ta ett tåligt läder. Ej lamm således. Kalv kan också vara knepigt om det inte är behandlat. Get eller behandlat kalvläder är ofta tåliga.

  2. Vet folk ens varför svart och rött inte ska bära på bröllop? Att inte bära rött på ett bröllop är egentligen ganska förlegat. Det kommer från förr i tiden då rött symboliserade att kvinnan hade legat med brudgummen. Jag tror inte att så många nuförtiden som går på bröllop skulle dra den parallellen, eller ens vet varför de ”reglerna” existerar.
    Jag har varit på flera bröllop utomlands där folk har burit både svart och rött. Helvit långklänning däremot kan ju undvikas, och så behöver man kanske inte bära ett rött fodral och rött läppstift à la femme fatale om man inte medvetet söker att dra uppmärksamhet till sig, men i övrigt så förstår jag inte ängsligheten kring detta. Jag hade inte brytt mig det minsta om någon kommit i en röd eller svart klänning till mitt bröllop. Och är man osäker så är det ju bara att plocka upp mobilen och ringa den blivande bruden vad hon tycker om den gamla sägnen 🙂

    1. Jag håller med! Det känns verkligen jättelarvigt att inte kunna bära rött. Till och med Magdalena Ribbing, som ju var känd som etikettgurun själv , uttalade sig för flera år sedan angående just det. Hon var av samma inställning som du och jag (och många fler) – det är ingen som faktiskt tror att man har legat med brudgummen idag. Jag skulle själv inte välja svart, men jag tycker inte heller att det är fel att göra det, utan vitt är det enda som är ”förbjudet” i min värld.

    2. Jag håller med om att röd klänning på bröllop är helt okej (och sjukt snyggt!!!) nu för tiden. Känns så förlegat att det inte skulle vara ok att ha röd klänning som gäst. Däremot associerar jag svart med sorgeklädsel och hade inte valt det på ett bröllop. Men hoppas att fler vågar rött på bröllop och att vi kan lägga den töntiga regeln bakom oss en gång för alla. Skulle vara intressant att höra fler tankar kring rött/svart på bröllop! Tack för fina svar Michaela!

    3. Jag har också hört att svart och rött numer är helt okej att ha på bröllop! Jag hade svart på mig på ett höstbröllop och var långtifrån den enda som hade det :)!

    4. Ja kan alla bara sluta sprida den här superlöjliga myten om att man inte får bära rött på bröllop? Trodde du Michaela som gillar mode borde ha lite mer koll på att det ligger noll sanning i det.

  3. Hur vet man vilken yoga man går på? varit på samma pass tre gånger men ingen som nämt att det är en särskild sorts yoga.

  4. Oj, vilken dålig timing… Min fråga gällande ”uttryck som man ska undvika” var helt och hållet fristående från ditt inlägg och de övriga kommenterarna. (Jag kommenterade helt enkelt bara det senaste inlägget och tänkte att det kunde bli en intressant tråd att spinna vidare på).
    Jag är 29 år gammal och läser faktiskt enbart din och Josefin Dahlbergs blogg – är med andra ord inte ett dugg intresserad av vad ”skvallerbloggar” skriver.

    P.S
    Jag reagerade inte alls på din text gällande tarmproblem. Håller med dig helt och hållet om att vi sällan uppmärksammar denna ”ocharmiga” del av kroppen (som väldigt många tycker är pinsam/jobbig/tabu att prata om!)
    Kram

  5. Åh, alltså jag vet inte…jag tycker nog att det filtreras ganska hårt här bland kommentarerna. På ditt reklaminlägg för biz buin så skev jag en svarskommentar till en person som undrade vad det var för skillnad på dessa produkter jämfört med motsvarande från exempelvis nivea. Jag skrev att det antagligen inte är någon skillnad mellan märken…min kommentar blev inte godkänd!

    Då känns det som att den inte gick igenom för att den inte var en ”hyllningskommentar” till produkten. Jag är själv en ganska kräsen konsument och tycker att det är viktigt att ifrågasätta och granska alla produkter som reklameras överallt…för det är nog ingen större skillnad på biz buin och nivea när det kommer till kritan…

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi