Återvinn kläder i Mall of Scandinavia

INLÄGGET ÄR ETT BETALT SAMARBETE MED Mall of Scandinavia

Äntligen kan jag visa upp och berätta om min hållbara kampanj med Mall of Scandinavia! Det är nämligen så att för en tid sedan började jag och Mall of Scandinavia att prata om hela hållbarhetsperspektivet utifrån vår business och hur man kan jobba med ett hållbart fokus som en influencer eller ett köpcenter. Det hela slutade med att Mall of Scandinavia bestämde sig för att skapa en hållbarhetskampanj där de fokuserar ännu mer än tidigare på hållbarhet under kommande veckor.

Hur gör dem det då, kanske ni undrar?

Jo, från och med den 23:e februari fram till den 4:e mars kommer det att finnas en insamlingsbox på Water Plaza i Mall of Scandinavia där du kan återvinna dina kläder. Kanske har du ett gäng plagg där hemma som inte längre kommer till användning, är trasiga eller för små/för stora. Istället för att bara låta de samla damm kan du lämna in dem i klädåtervinningen på Mall of Scandinavia så kommer välgörenhetsorganisationen Human Bridge att återvinna dessa!

Insamlingsboxen som tar emot dina kläder är dessutom interaktiv och varje gång någon lämnar in sina kläder i boxen så kommer en hälsning från mig – det kan vara allt ifrån ett tack till en återvinningsdans (jag var väldigt kreativ i mina hälsningar, haha!).

Sist men inte minns så har jag plockat ut mina hållbara favoritplagg i Mall of Scandinavia som finns att se i installationer runt om i varuhuset. För mig är hållbara plagg sådana som lever kvar i garderoben länge, till exempel skinnjackan av bra kvalitet eller en skjorta med perfekt passform.

Hur gör ni för att ha en hållbar garderob? Jag älskar ju att shoppa och gillar trender men vill fortfarande hålla en balans mellan mitt intresse och även ta något typ av ansvar för miljön. Som jag förklarar i filmen så gör jag det exempelvis genom att donera kläder till återvinning eller välgörenhet, sälja sådant som har ett högt andrahandsvärde samt aldrig någonsin slänga kläder. Om ni har fler tips – dela med er!

Human Bridge är en svensk biståndsorganisation som arbetar för människa och miljö. Genom insamling och leverans av utrangerad sjukvårdsutrustning, begagnade textilier samt förnödenheter skapas bättre förutsättningar för människor i utsatta länder och en rättvisare resursfördelning. Projektinsatser i form av leveranser av sjukvårdsmaterial, kläder och förnödenheter sker till ett 20-, 30-tal länder årligen. De flesta av dessa länder ligger i Afrika, Östeuropa eller Mellanöstern, men även destinationer i Asien finns med på mottagarlistan. Samtliga insatser sker i samarbete med lokala samarbetspartners, som ansvarar för distribution och rapportering av projekten.

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi