frågestund.

Det var över ett halvår sedan vi körde en frågestund… så vad säger ni, ska vi köra en liten jävel? Hit me with questions!

  1. *Vad gör du när du är 25? (karriär, boende, pojkvän typ)
    * Dina bästa sommar-stockholms pärlor? Häng, shopping, fest eller bara något ställe som är fint och bör ses! Kram!!

  2. Hej finaste du!

    Detta är nog första gången jag kommenterar hos dig, men har följt din blogg från starten. Jag vill egentligen inte fråga något utan bara säga tack, för att du är så satans härlig och sprider glädje genom datorskärmar runt om i landet. Men okej, en fråga då; Hur mår du idag? 🙂

  3. Du är så himlahimla bra, jag älskar dina texter. Men hur gör du egentligen för att få fram dem? Kommer de bara eller får du sitta ett tag och fundera?

  4. Det här passar kanske inte i en frågestund men jag skriver ändå. Jag vänder mig till dig för att du är så otroligt bra på att uttrycka dig. Min älskade kärlek, mitt livs glädje och min allra bästa vän sen fyra år och jag har gått skilda vägar. Inte för att vi vill, vi är båda otroligt kära och känner att vi inte kan eller vill leva utan varandra. Men han har genomgått mycket svårt i sitt liv och det är många saker som gör att han just nu känner att han har ingenting att ge. Vilket jag kan förstå eftersom jag känner han så otroligt väl, jag vet precis hur han känner men jag kan inte förstå att han känner det. Det har gått två veckor nu och vi pratar fortfarande varje dag, vi bor i olika städer men vi ska träffas nästa vecka. Mina vänner säger att jag borde sluta prata med honom, och den logiska delen av mig håller med. Men mitt hjärta, min själ och allt som är jag vill vara med honom och få honom att förstå att jag kan hjälpa honom med allt. Men det gör ont, och jag tror att jag förnekar att vi inte längre är tillsammans. Det gör så ont, den personen som vet ALLT om mig. Inga murar så långt ögat kan nå har dumpat mig. Hur ska jag kunna gå vidare från det? Jag vill vara med honom, jag behöver vara med honom, men borde jag? Min fråga är alltså om du tycker att jag borde fortsätta så som vi gör, eller borde jag följa mina vänners råd?

  5. * hur mycket tjänar du i månaden?

    * vad är det dyraste du har köpt?

    * va är din dröm i livet? 😀

  6. alla dina kärlekar, berätta om dom. kände du olika för varje? varför gick du skilda vägar med dom? vi vill veta. allt. nåja, nästan allt. tack för en mkt fin blogg.

  7. du nämnde något för ett tag sedan om att du insett saker om dig själv, som du inte var helt nöjd med. i samband med glamourama tror jag. jag är nyfiken på det var?:) älskar din blogg iaf!

  8. Hej Michaela!
    följer din blogg slaviskt, haha;). Du är bra, toppen!

    Vilket är ditt favoritplagg för tillfället?

    Ska du göra något speciellt i sommar, eller bara jobba?

  9. Hej Michaela, jag vet inte om du någonsin känt såhär, men iallafall. Jag är 18 år och har varit tillsammans med min första pojkvän i ca 8 månader. Jag älskar honom och tycker han är den finaste som finns och är imponerad över att han har stått ut så länge som han faktiskt har med mig. Men ändå kan jag inte sluta tänka på slutet. Hur vi ska göra slut? NÄR vi ska göra slut? Kommer jag ens kunna göra slut med honom? Det är skitjobbigt och jag vet inte vad jag ska göra. Vi har ett distansförhållande på 10 mil om det gör någon skillnad?

  10. vilka olika jobb har du haft? typ från när du va 16 år haha! är du en person som gillar att vara själv eller är du beroende av att ha folk omkring dig? finns det nån period i ditt liv som du ser tillbaka på som den bästa? eller är den nu? : )

  11. Måste först bara säga att jag beundrar dig otroligt mycket, du verkar vara en så genuint fin person! Vad har du för tips för att öka sitt självförtroende när det nått botten, speciellt i sociala sammanhang?

  12. – visste du när du var yngre, tonåring vad du ville bli som ”stor”?
    – vad vill du bli när du blir ”stor”?
    – är pengar allt?
    – vad gör du när du vill få kontakt med en kille du gillar?
    – hur ser ditt drömboende ut?

  13. Tror du på Gud?
    Vad är enligt dig meningen med livet?
    Vad har du för tips till en nu arbetslös människa (tog studenten i år och har ingen aning om vad jag ska göra i höst?!)
    Tycker du om Veronica Maggio? Och hennes nya låt Satan i Gatan? Jag tycker den är så himla fin♥
    Tack också för att du är en sådan stor inspirationskälla till mig 🙂 Läser dina ofta texter och drömmer mig bort till en fantasivärld/bättre plats 🙂

  14. Varför röstar du för att cancersjuka ska tvingas ut i arbetslivet trots att de genomgår behandling? Varför tycker du att det är värt så stora skattesänkningar när det är arbetslösa och pensionärer som drabbas hårdast av det? Varför röstar du på ett parti vars politik gynnar männen men drabbar kvinnorna?

  15. Åh. Känns som att det finns mycket frågor jag skulle vilja ställa – men kommer självklart inte på några för tillfället. Snälla, ha den öppen imorgon också? 🙂

  16. Äntligen en frågestund! Älskar din blogg. Jag har tre frågor som jag hoppas att du kan svara på, vill inte riva upp gamla sår men jag själv känner en del hjärtesorg just nu och har så mycket kärlekstvivel.

    1. Hur kommer det sig att det inte höll mellan dig och cimon? Menar absolut inte att du ska säga mer än du vill men för mig känns det så konstigt att två människor som älskat varandra så mycket och båda två gick med krossat hjärta ur förhållandet inte kunde hålla ihop…

    2. Har du någonsin skrivit något i bloggen hopp om att han ska läsa det?

    3. Har du kunnat dejta och gå vidare på så sätt sen dess?

  17. Det tog slut mellan mig och min pojkvän för mer än 1 månad sen, vi var tillsammans i 1 år. Jag försöker med allt, men jag kan inte komma över honom, varje morgon jag vaknar försöker jag somna om för jag orkar inte vara ledsen och tänka på honom. Hur gör man för att komma vidare? Det är även så att han är väldigt bra vän med en gemensam kompis och jag är så orolig för att de ska göra något för det känns som de alltid funnits lite i luften. Jag vill inte vara svartsjuk mot henne. Min fråga är alltså, har du några tips på hur man går vidare?

    Tack för en bra och inspirerande blogg!!!

  18. 5 saker som man måste göra i sommar

    Hur flirtar du?

    Vad har man på sig på första dejten ? 🙂

  19. Har du någon gång varit med om att en tjejkompis till dig har utnyttjat dig för din status skull? Velat se ut som dig och bara glida med? Hur har du hanterat det?

  20. Tänkte säga att du är helt fantastisk och en helt underbar kvinna! Jag har följt dig sen du blogga på tjejsajten. Tänkte fråga om dina bästa tips till att verkligen glömma sitt ex på bästa sätt! Puss ♥

  21. hej michaela!
    kan inte du visa bilder på din garderob och dina kläder? hade varit jätte spännande 🙂 Kram.

  22. Snälla snälla Michaela, förklara hur jag kan göra för att hitta mig själv och vad som är jag. Du är en så stark förebild för mig och hjälper mig redan så mycket, men jag tänkte om du har några konkreta råd?

    Kärlek ♥ !

  23. Jag minns så väl din kommentar i första säs av Glamorama där du sa ”Jag är en bitch, jag behöver någon som säger ’Michaela, nu skärper du dig'”.
    Detta känns så långt ifrån dig idag. Eller hur känner du, är du en ”bitch”? 😉

    Kram fina du.

  24. Hejsan.. Såg på Petras blogg att ni skulle på lägenhetevisning, & då är min fråga varför du vill flytta eller va det bara för nöjets skull?

    Kram

  25. gjorde du slut med cimon via telefon?
    vad handlar du mest kläder?
    vilka är dina budget favoriter för kläder alltså butiker?
    vilka är dina allra allra bästa vänner?
    kan du berätta allt för dem?
    kan du göra allt inför dem? ex. fisa, visa dig utan smink
    Michaela Forni du är bäst!!!!!

  26. Förra veckan skrev Petra (tungården) att du o hon skulle gå på en lägenhetsvisning…vad gällde det? Ska nån av er flytta?

  27. Jag älskar att resa och se världen och kan sitta i flera timmar här hemma och kolla på fotografier och bara drömma mig bort. Min fråga är då vilka länder du varit i och om det finns något ställe som ligger sig extra varmt om hjärtat?

    Vill också passa på att säga att du är väldigt söt, otroligt inspirerande och verkar vara en sådan härlig person! Kramar till dig

  28. Sjunger någon för dig på morgonen när du fyller år? Jag fyller år idag, 20, och vi är så noga med det i vår familj. Frukost på sängen med paket och så.

  29. Berätta vad du gjorde efter gymnasiet (utbildningar, praktiker osv) tills du kom dit du är idag! Tips?
    Tack!!

  30. favoritbok?
    bästa tips när man provat sig igenom hela garderoben och verkligen inte hittar något att ta på sig?
    vad gör du när du känner dig ensam?
    känner du dig ofta stressad (med tanke på att du verkar jobba mycket) bästa tips för att hantera det?
    vad använder du för hudprodukter, foundation m.m.?
    Gillar din blogg jättemycket!!

  31. Hur ska man vara som vän om man vill vara en riktigt bra vän? Hur ska man få vänner, att de stannar, hör av sig och vill vara med en? Vad ska man förvänta sig tillbaka och hur mycket ska man ge för att få?

    Sedan undrar jag lite vad dina kariärrs planer är, om du ska utbilda dig osv eller fortsätta inom samma bransch.

    Tack för frågestunden! =)

  32. i nåt avsnitt av glamourama (i första sesången tror jag) så snackade du om att du höll på att designa egna skor, gick försäljningen bra? designar du något annat nu? något du vill designa som du kanske ska börja med? 😀

  33. Hur känner du inför Jeffrey Campbell-skorna och hysterin kring dem? Vad hoppas du blir nästa stora steg i ditt liv, personligt som karriärsmässigt? Som kommentar till Glamourama 2 skrev du att du upptäckt en del saker om dig själv, som du ville förbättra. Vad, varför och hur har det gått? PUSS, ta hand om dig Michaela.

  34. -Vilket är ditt favoritplagg och vilka är dina favoritskor,och varför?
    -Känner du att det är lättare att öppna upp dig i bloggen för oss okända människor än det är för en människa du träffar?Så är det ju ofta,varför tror du det är så?
    -Vad är den viktigaste egenskapen hos en människa?
    -Känner du någonsinn att du skulle vilja byta ut mellanmjölks-regn-Sverige mot kärlekens och solens Italien?

    -Var ser du dig själv om 10 år? Bloggar du fortfarande? Har du haft ett stort pampigt bröllop och fyra vackra (för ja,dina barn kommer vara drop dead vackra!) barn springandes runt dina fötter? Bor du kvar i stan och bär du fortfarande lika vackra skor? Kommer du fortfarande vara lika underbart vacker innifrån och ut?

  35. du skriver så fina texter om kärlek! Hur kom du över cimon. Jag och min pojkvän sedan tre år har precis gjort slut, och det känns som jag alldrig kommer vilja ha någon annan.

  36. I ditt tidigare inlägg nämnde du att din mage var helt förstörd. Hur har du fått problem med magen?

    Har själv en problemmage, hoppas att frågan inte är alldeles för intim. Din blogg gör mig lite lyckligare, hur knasigt det än kan låta:)

    Många kramar

  37. snälla dra en kortis om vad som egentligen hände mellan dig och cimon? Förstår att det är privat men jag hejjade alltid på er två!! Kram älskar dina texter ♥

  38. Vad menade du med det du skrev i ditt förra inlägg när du skrev om att du har en förstörd mage?

  39. Hur gör du för att få allt du skriver så vackert? Jag blir rörd varenda gång jag läser och ett par tårar har jag även fällt. Det är magiskt. Du är magisk.

  40. michaela, du är så fantastisk och så otroligt vacker,
    vad motiverar dig och hur gör du för att alltid vara så oklanderligt snygg?
    sen funderar jag på vilka som är dina favoritdanslåtar just nu? 🙂

  41. Hur kom du in på den karriären som du har nu? Om jag minns rätt så har du pluggat modevetenskap på SU? Men började du jobba i och med utbildningen eller hade du hållit på ett tag innan?

    Jag kan bara se mig själv jobba med det som jag verkligen utbildar mig till (jurist) just för att jag inte kan se hur man annars skapar en karriär från scratch, utan utbildning. Hur gjorde du?

  42. Hur vet man när ska man lämna ett förhållande? Om man älskar personen så hjärtat värker men samtidigt inte kan sluta bråka, vad gör man då? Jag vill ha en garanti för att det ska hålla men jag vet att ingen sådan finns. Är livrädd för att lätta från marken och verkligen satsa på oss samtidigt som jag inte kan tänka mig mitt liv utan honom.

    Har följt dig sen rar tiden, dina texter är underbara 🙂

  43. Inspireras du av flickböcker från 60- och 70-talen när du skriver? Kanske lite märklig fråga om det nu inte är så, men jag har alltid tyckt att du skriver så… rart. Med ett ordval och klang som påminner om just den typen av böcker.

  44. Jag är kär. Väldigt, väldigt kär. I en kille som inte längre vill ha mig. I en kille som jag för bara för ett par månader sen somnade nära på nätterna, delade vattenglas med, pussade på och som sa att han älskade mig. Nu älskar inte han mig längre, men jag älskar honom. Jag älskar honom så mycket att det värker i varje fiber av kroppen. Min fråga till dig är, är det normalt att fortfarande älska så hårt två månader efter ett halvårsförhållande tagit slut? Borde det inte gått över nu? När går det isåfall över? Hur gör jag för att det ska gå över snabbare?

  45. vart köper du alla kläder?
    hur mycket tjänar du? skulle du kunna leva på endast bloggen?
    BLOGGA MER!

  46. Hej Fina Michaela!

    I vilket situationer är du oftast osäker i? Och vilka är du säker och framåt inom? Om du tex. hamnnar på en seg efterfest, massa killar, du känner dig ful..och i hörnet sitter han som du skulle dö för, snyggast, men du känner honom inte…Hur beter du dig oftast i liknande situationer denna då?

    Bästa bloggen!

  47. Hur ser du på ”vänner med förmåner”? Har du någon gång haft en? Gick det bra / dåligt? Är det din stil så du har en nu till och med? Eller är det alldeles för privata frågor?

  48. Hej! Jag undrar om du har några modetips till någon som aldrig klär sig i annat än jeans och tröja? 🙂

  49. vad gör man när man är så förstörd och sårad och känner att man aldrig kommer kunna älska någon igen, jag kommer aldrig kunna låta en kille röra mig efter vad jag har gått igenom. Jag brukade vara kär i kärleken, nu hatar jag allt som har med kärlek att göra. Jag vill kunna älska men vet inte vad jag ska göra för att det ska gå?
    har du några tips vad man ska göra när man är längst ner på botten och kommer inte upp? vad ska man göra så man kan kunna älska igen?

  50. var det cimon som bröt mellan er? Ungefär samtidigt bröt min karl med mig å jag dog. Känner du inte hopplöshet? Panik över att du å han aldrig ska vara? Hur ser du på barn? Om du skulle bli gravid nu, skulle du behålla det? Hur klarade du av att ha skinnbrallor på summerburst? 😉 du är bäst.

  51. Kan du inte visa lite bilder från din lägenhet? Jag älskar ditt matbord!! Varför var du och Petra på lägenhetsvisning för någon vecka sen?

  52. jag tycker det är synd att du inte bloggar lika mycket som innan, men bäst blogg ändå förstår om du har mkt annat och tänka på med det nya jobbet och sådära, men jag vill veta vad du tycker om ”typiska tjejer” inte kan stå upp för sig själv, inte äter och väger 49 kg när dom är 170 långa, och sånt dära 🙂

  53. e du å hibbs ”riktiga” kompisar eller blev ni bara ihop satta för glamorama? du verkar mest hänga med petra, dasha å co

  54. Vad är det bästa du vet?
    Hur ofta är du hemma och gör exakt ingenting i veckan?
    Är du någonsin rädd för att dö ensam? Jag vet att jag är.
    Hur botar du ångesten?

  55. Hej, jag ska börja gymnasiet till hösten, och är så nervös och rädd att jag inte vet vad jag ska ta mig till. Jag har många vänner, men är väldigt blyg och har svårt att ”ta plats” när det kommer till att träffa och socialisera sig med nya människor. Har du några tips? Kram kram

  56. i glamourama är du alltid jättetrevlig mot nytt folk, är du så som person eller ”överdriver” du? du framstår iaf som väldigt trevlig (inget dåligt) 😀

  57. vad hos cimon föll du för? Vilka var/är hans bästa sidor? Vad var det som fick dig att bli sådär dödligt förälskad?

  58. Hur vet man att man älskar någon? Vad är kärlek för dig? Jag kan känna att man ibland tror att man ”ska” älska en vän,en kille eller så,men egentligen kanske man bara gör det för att ”man borde”…Jag är en människa som inte vill missbruka ”jag älskar dig”,jag vill inte att orden ska tappa sin mening och det gör lite att jag inte vet när det är kärlek…

    Tack för att du är så himla fin,inspirerande och underbar!Stay true! ♥

  59. Hej! För att fråga något eget, haha så titttade du på big brother? Om du gjorde det, vem var snyggast, verkade trevligast , mest patetisk media kåt osv? 😉 kram

  60. jag har ångest över min vikt. Jag är 1.60 lång och väger 52 kg.
    Jag själv ser det som mycket för att jag var smalare innan.
    Men det är kanske normalt att kroppen blir lite ”kurvigare” ju äldre man blir. Jag är 16 år.
    Vad kan man göra för att inte ha ångest över allt man stoppar i sig, har du något bra tips?
    Förresten. Du är så otroligt fin! En riktigtriktigt bra förebild. Tack för allt du ger !
    Kram ♥

  61. Antar att du är trött på alla dessa frågor om kärlek, men så som jag har förstått det efter mer än 2 års slaviskt läsande av din blogg så är det ditt expertområde. Det jag undrar över är vad man ska ta sig till när man gett upp hoppet om att tiden ska läka ens sår. När det har gått tre är sedan man fått sitt hjärta krossat och det fortfarande inte går en dag utan att man tänker på vad det var och vad det hade kunnat bli och vad det aldrig blev. Vad ska man göra då?

  62. Hej vackra du!
    Du verkar vara en tjej med båda fötterna på jorden. Det sättet du skriver om kärlek är helt magiskt! Så jag har en fråga eller egentligen ganska många.. För drygt 2 månader sedan tog det slut mellan mig och min pojkvän. Det var mest han som ville att det skulle ta slut. Han hade inga känslor kvar även fast han vill ha det enligt han själv. Innan vi blev tillsammans var vi riktigt bra vänner men nu pratar vi knappt. Hur ska jag göra för att få tillbaka kontakten igen? Vi sa att vi skulle försöka vara bra vänner igen men det kanske bara var ord? Jag saknar han så himla mycket..

  63. Jag är 11 år. En kille har sårat mig massa gånger men jag kan ändå inte släppa honom. Jag är fortfarande kär i honom men en annan del av mig säger att jag måste släppa honom. Men det går inte. Hans ögon , hela han är helt underbar, men han är inte så bra för mig. Han har vart otrogen och sånt. Det känns inte alls bra! Men när jag ser honom så blir jag helt varm.
    Några tips?

  64. Jag är 11 år. En kille har sårat mig massa gånger men jag kan ändå inte släppa honom. Jag är fortfarande kär i honom men en annan del av mig säger att jag måste släppa honom. Men det går inte. Hans ögon , hela han är helt underbar, men han är inte så bra för mig. Han har vart otrogen och sånt. Det känns inte alls bra! Men när jag ser honom så blir jag helt varm.
    Några tips?

  65. Vill först bara börja med att säga att du är bäst, helt fantastisk. Love!
    Sen har jag en fråga… Jag har träffat en kille nu fram och tillbaka från dec 2010. Haft tidsperioder som varit helt underbara, vissa mindre bra. Har brytit kontakten helt, träffat andra, men sen tagit upp den igen. Varför? För vi har kommit på att vi tycker om varandra för mycket. Har aldrig riktigt gått in i ett förhållande for real, och detta beror på mig. Jag är så jävla osäker, och tror inte jag klarar av ett förhållande. Har inte tilliten till mig själv att mina känslor för honom kommer räcka till. Jag har alltid varit rädd för känslor och aldrig trott på kärlek. Men nu är jag kär. På riktigt. Vi har sagt att vi älskar varandra. Och jag har gråtit, för jag har sagt till honom nu att vi måste skiljas åt – för sista gången. Det är för mycket inom mig som säger nej.

    Jag mår dåligt nu. Vet inte vad jag ska göra. Jag älskar ju honom. Borde jag gå in i ett förhållande med honom? Eller ska jag skita totalt i han och försöka gå vidare? Halva delen av mig vill ha honom mest av allt i hela världen, men andra halvan skriker bara nej…

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi