Kort hår är sexigt.

Jag rådfrågade mina kollegor på jobbet om att klippa av håret. Sabina har redan kort hår. Jag nämnde att jag är rädd för att känna mig mindre feminin och då ryckte hon på axlarna och sa att hon helt enkelt får mindre ragg som korthårig än vad hon fick när hon hade längre hår.

Stämmer detta? Ni med erfarenhet? Är killar fortfarande så att de förväxlar långt hår med kvinnlighet och i sådana fall, finns det något inpräntat från långt tillbaka i mäns hjärnor att långt hår förväxlas med sexighet? Känner man sig mindre feminin i kort hår eller har det bara med inställning att göra?

Jag älskar i alla fall tjejer i en riktigt snygg kort frisyr. Så därför! Nu vill jag ha inspiration på alla mina snygga läsare i korta frisyrer! Mejla mig en bild på din korta frisyr – michaela@devote.se

DO IT DO IT DO IT! Puss!

  1. ta detta rätt nu för det är verkligen inte för att vara elak på nåt sätt, jag tycker du är jättevacker men du har sagt själv att du har ett ganska runt ansikte och jag tror därför att du passar bättre i längre. Men det är bara vad jag tror.

    Puss snygging!

  2. Min kille säger, att de är mycket snyggare med tjejer som har långt hår. Kort är för killar säger han 🙂 Kan stämma att man är mer fenimin med långt hår 🙂

  3. Nu förstår jag inte riktigt varför man ska behöva väga in vad det motsatta könet tycker.. Men hur som helst.. Min kille/sambo/pojkvän/fästman tyckte att jag blev tusen gånger finare när jag klippte av mitt hår för en kort frisyr.

    Jag tror att du ska:
    våga,
    gå på magkänslan,
    lita på dig själv.

  4. finns inget snyggare än tjejer som rockar kort hår. tycker du ska göra en sån kvinnlig frisyr så man kan ha håret bakåt med lite längre lugg du vet. gud jag har ingen bild men massa tjejer som är så fina i det. perfekt om man som du trivs i uppsatt. Våga och vinn, håret växer ut och du behöver knappt spara ut till en page för att du ska kunna få det längre med hjälp av löshår. och det här med att killar inte skulle gilla det… det viktigaste är ju att du trivs med dig själv. vad är skillnaden på ständigt uppsatt än kort anyways…

  5. kvinnlighet sitter väl snarare i personligheten.. kläderna, sättet att röra sig osv. fast det är ju såklart min åsikt och inte en killes.. men när paris hilton klippte håret till öronhöjd var kanske inte direkt min instinktiva tanke ”okvinnlig”.. 🙂

  6. som ”becca” och ”Rumlan” säger; kvinnlighet sitter väl mer i personligheten och att väga in vad det motsatta könet tycker är väl inte nödvändigt? huvudsaken är ju att DU tycker att du är snygg. oavsett vilken frisyr du har.

  7. Min kille och många av mina killkompisar tycker det ær skit snyggt med tjejer i kort hår! Hade själv velat ha kort men tyvärr passar det inte bra med min ansikts form

  8. Min f.d. pojkvän hatade mitt korta hår, men jag gillar det – och flera andra med mig – så jag håller kvar vid det korta 🙂 Även om löshår lockar ibland, eftersom det är rätt segt att spara ut det, speciellt på mig som inte passar i mellanlångt hår…

  9. Jag har vid två tillfällen klippt riktigt kort hår, en sisådär 2-3cm. Första gången för att det helt enkelt var något jag ville testa och jag hade en killkompis som var på mig då riktigt kort hår var något han tyckte var snyggt. Enligt honom var det inte enbart håret i sig, utan likväl att det signalerade att personen som hade frisyren hade någon form av självförtroende han fann attraktivt.

    Jag fick många komplimanger för den frisyren, och har den faktiskt fortfarande på mitt körkort, men vantrivdes så in i bänken då inte bra man faktiskt känner sig aningen ofeminin, du är också betydligt mer begränsad för vad du kan göra med håret. Lite spretigt ena dagen och mer slickat andra, that’s about it. Lägg då även till att en bad hair day inte går att rädda, har du gnuggat håret på ett konstigt sätt när du sov är det praktiskt taget omöjligt att rätta till, ens om du tvättar håret. Jag vet att du tänker att man inte gör så mycket med håret när det är långt, man går med samma frisyr var dag, men det är inte vad man gör, det är möjligheten att kunna förändra sig det ligger i. Att inte kunna snurra lite hår runt fingret när du sitter och tänker, den där gesten då du drar luggen ur ansiktet för att få en paus i tangentknapprandet. Att det faktiskt är skönt att borsta håret. Alla dessa känslor försvinner i ett svep och du kan plötsligt inte ens dra fingrarna genom dina tesar. Jag lät håret växa ut snart där efter.

    Det gick ett par år och tittade på foton från korthårstiden och insåg att det var nog rätt snyggt det där. Då gjorde jag tabben att klippa av håret och överraska min dåvarande pojkvän. Inte att rekommendera. Återigen kände jag mig ofeminin och naken.

    Jag vill fortfarande hävda att jag tycker att det är snyggt med kort hår på tjejer. Gärna riktigt kort. Att prata huvudform är för många ett sätt att fega men att ha riktigt kort hår handlar mer om attityd än formen på din skalle. Trivs du inte så syns det och för mig var det mest positiva med frisyren är att håret blev väldigt fint när det växte ut. Och då ska jag har en bra skallform.

    Lycka till, det är bara hår, det växer ut!

  10. vet du va fornis. jag har en liten teori om detta förstår du. har inga bevis men jag tror stenhårt på den. den lyder kort och gott som så att kort hår drar till sig najsare män. det verkar rätt praktiskt med kort frilla faktiskt, det blir lite som en sil liksom. killar som skulle tycka man är okvinnlig pga en kort frisyr är väl egentligen sällan värda att spilla tid på ändå, u with me? tror du skulle bli plågsamt sexig i kort kaluffs. kör påt!!!!!

  11. Jag röstar nej, jag tycker du ska behålla din page eller låta det växa ut. Du verkar osäker så dont do it, när det är klippt är det klippt! Visst det växer ut och det är ”bara hår” men hur kul är det att vänta på det och ha den där mellanlängden?

  12. Det stämmer att man får mer killar med långt hår, men killarna som raggar på dig än fasst du har kort hår är garanterat bättre ;p Du är skitsnygg i ditt korta hår!!

  13. precis som någon ovan tycker även min kille att kort hår på tjejer signalerar självförtroende och attityd, och att det kan vara oerhört kvinnligt. jag håller med honom! jag har själv haft kort till halvkort hår hela min tonår, nu är jag 25 och det är långt som fasiken, mest för att jag är lat och tycker det är skönt när det bara hänger. borsta och klart. jag tycker du ska köra! man lever bara en gång och vad är det värsta som kan hända? det växer ju ut igen. blev själv lite sugen nu:)

  14. Det stämmer att man får mer killar med långt hår, men killarna som raggar på dig än fasst du har kort hår är garanterat bättre ;p Du är skitsnygg i ditt korta hår!

  15. glömde tillägga att de killar som så starkt förknippar långt hår med kvinnlighet att de faktiskt inte skulle ragga på en tjej i en kort frisyr vill man nog ändå inte bli uppragad av;)

  16. Jag kände mig fruktansvärt okvinnlig i kort hår. Dessutom var det fult när det växte ut. Klipp INTE!

  17. googla jessica stroup short hair, ni är lite lika på ngt vänster och hon är fett snygg i kort hår, vilket jag tror du också skulle vara! tänk så här; det är ju för tusan bara hår, det växer ju ut! gör bara inte en britney;)

  18. Självklart är det kvinnligt med långt hår, det är ju uppenbart. Men min upplevelse av kort hår (riktigt pojkkort) var att jag fick lika mycket uppmärksamhet av andra killar. Det handlar ju om VEM det sitter på också, och vilken attityd/inställning man har. Jag har mött lika många killar som säger att de föredrar långt svall som jag mött killar som säger att kort hår är sexigt. För det är det … Tydligen så tror killar att tjejer med kortklippt hår är vilda/galna/bra i sänger, för att de vågar ta för sig och prova nya, annorlunda saker … Vilket jag tror är sant! Om du klipper håret utan att tänka på vad ANDRA tycker dvs. Men om du inte är säker, gör det inte. För du kommer defenitivt inte trivas längre än ett halvår, och på så kort tid hinner det inte växa ut. Klipp bara håret kort om du själv vet att du VERKLIGEN vill utan tvekan. Inte för att andra ska tycka att det var en cool grej du gjorde o.s.v. Annars så kan du skita i det tycker jag 🙂 det är mitt personliga råd!

    Btw: du kommer defenitivt ha stunder då du känner dig sjukt okvinnlig. Men fördelarna är att du kan vara VÄLDIGT kvinnlig (mkt smink, höga klackar, sexiga kläder) utan att det blir för mycket ;D hihihi.

  19. Kort hår är tufft, kort hår är superkvinnligt, en kvinna i en tuff kort frisyr, gärna lite rufsigt kaxig, äger.

    En äkta man bryr sig om personen inte håret. Varför ska en kvinna/tjej ha en frisyr baserat på vad männen tycker?

    Absolut inte, vi kvinnor äger, precis som vi vill vara!

    Jag har knallkort hår (inte rakat, mer Robyn) ibland lite jobbigt att styla men väl värt tiden det tar att tuffa till håret.

    Alltid uppskattat och jag får bara så mkt beröm för håret.

  20. Det ÄR snyggt med kort hår, det är inte bara för killar! Jag har haft kort hår i två år och trivs hur bra som helst. Jag tror att killar blir lite skrämda av tjejer med kort hår men samtidigt intresserade. Kort hår ser självsäkert och kaxigt ut. Kör på Michaela!

  21. Jag tror säkert att du hade passat jättebra i ännu kortare hår än vad du redan har. Det enda jag tänker på är att du kanske inte kan komma åt det där strama som du får när det är uppsatt och för övrigt är SKITSNYGG i. Sen är du hur vacker som helst i din page när den inte är uppsatt också för den delen! Vilket som blir säkert skitfint, men just när du har det sådär uppsatt så vet jag att jag alltid tycker att du är så sjukt snygg i det!

  22. Hej! Jag klippte av mitt hår för ca 1 år sedan. Hade det alltid uppsatt som du.
    Jag blev jättenöjd, fick många komplimanger. Och håret var lättfixat!
    Tycker inte att jag fick mindre ragg, träffade min sambo när jag var korthårig:)
    Nu låter jag mitt hår växa ut igen, men kanske blir korthårig igen om jag ledsnar, jag har iaf provat.

    Jag tror du skulle bli skitsnygg i kort! Prova! Go for it!

  23. Det viktigaste är ju heller inte hur många ragg man får med olika frisyrer? Och du har ju inte alls runt ansikte? Du ska ha den frisyr du trivs bäst i. Tycker du är skitsnygg i din page, men du skulle säkert vara skitsnygg i en kortare frisyr också. En av mina bästa kompisar hade haft långt hår hela sitt liv, och såklart varit jättefin, men hon klippte sig riktigt kort för några månader sen och det gav henne verkligen ett lyft!

    Allt klär en skönhet, och hår växer ut. 😉

  24. Jag klippte kort när jag var 19 och ville se äldre ut. Även om jag har stora tuttar så kände jag mig okvinnlig och sparade fort ut håret igen. Kommer aldrig mer klippa kort. Det var bara inte jag. Jag har kollegor som trivs svinbra i kort hår, men visst – de killar jag känner säger att de ser tjejer som mindre kvinnliga i kort hår också.

  25. ja självklart ska vi leva våra liv efter vad MÄNNEN TYCKER! För alla män tycker likadant!!!
    Haha du är ett skämt. Har alltid tagit dig som en smart person och så kommer något sånt här.
    Och jag tror inte du ska klippa dig jättekort, ditt ansikte klarar nog inte av det. Det krävs mycket ganska personlighet om man ska klara av att bära upp kort hår.

  26. Åh, vackra du. För det första vill jag bara säga att du är vacker, precis som du är. Tycker att den frisyren du har nu klär dig jätte bra. Du ser sofistikerad och proffsig ut 😉 Sen vill jag bara säga att, gah, skönt att jag inte är den enda som känner så. Har aldrig varit nöjd med min frisyr, kanske en vecka, max sen är jag tillbaka på ruta ett igen. Ska vi klippa av våra hår tillsammans? Girlpower?

    Ps jag älskar älskar ditt sätt att skriva. Önskar jag hade det i mig. Skrev jätte mycket dikter för när jag var yngre (är 23 nu).
    Sommarpuss till dig ♥

  27. Jag har haft kort hår i olika frisyrer (kort page, lång lugg, kort lugg, pojksnagg, spretigt, utåtställt i topparna, snagg i nacken och som just nu… Lite Septemberliknande frisyr med snagg på sidorna och bakåtlugg…) i stort sett hela mitt liv och jag ÄLSKAR det! Jag vantrivs i långt hår! Det får mig att känna mig barnslig och det passar inte mig alls.

    Jag har nog aldrig känt mig mindre feminin för det. Visst… Jag har kanske tänkt på det någon gång, men alltid kommit fram till att jag inte hade trivts lika bra med mig själv om jag hade haft långt hår. Jag har försökt med långt hår en gång, men när det kom ner till axlarna klippte jag av det. Det funkade inte!

    Men… Om man ska klippa en kort frisyr tycker jag att det ska vara en cool frisyr och att man ska ta sig tiden att styla det snyggt. Jag vet en del som har klippt kort och sen inte orkat styla det och då ser det inte roligt ut. Sen tycker jag att färgen är otroligt viktig när det kommer till kort hår! Det måste sticka ut! Min frisyr hade inte varit lika snygg om det inte vore för att jag är väldigt blond. Så kombon kort frisyr och snygg färg är otroligt viktigt!

    Gå efter vad du tycker känns bäst! Det allra viktigaste är att du själv trivs i det! Känner du att du är mindre feminin i kort hår kommer du säkert att framstå så. Känner du att du är lika feminin i kort hår… Ja då är du bannemej det!

  28. Hej. Min erfarenhet är Ja: du får kanske inte lika många ragg, men framförallt så gallras idioterna bort och istället är de killar som kommer fram snygga och faktiskt intresserade av dig och vill inte bara ligga med dig för att du ser lätt ut. På något sätt så verkar det som att kort hår är lika med smart och medveten om vad man vill. En viktig skillnad och en skön skillnad tycker jag. Skulle aldrig gå tillbaka till långt hår nu. Kram

  29. michaela, du är så fantastiskt vacker och har en personlighet som lyser upp ett rum, så klipp dig! Din nya frisyr kommer att komplettera din personlighet perfekt, så kör!

    Kärlek.

  30. Har haft både snagg och midjelångt hår i mitt liv. Erfarenheten av det är precis som din vän. Man får helt enkelt mindre ragg som korthårig. Det är bara att konstatera! 🙁 Tråkigt eftersom att kort hår är snyggt!

  31. Jag älskar din längre page och tycker absolut att du ska behålla den. Men känner du för en förändring så go ahead och testa! Man lever ju bara en gång 🙂 Men detta med att killar tycker långt hår är kvinnligt tror jag faktiskt stämmer. Tror att de flesta föredrar ett långt svall att dra händerna igenom framför ett som är lika kort som deras eget hår.

  32. michaela, du är så fantastiskt vacker och har en personlighet som lyser upp ett rum, så klipp dig! Din nya frisyr kommer att komplettera din personlighet perfekt, så kör!

    Kärlek.

  33. Jag tror helt klart på att inställningen man har till sig själv avgör kvinnligheten och sexigheten! Om du själv känner dig mindre kvinnlig i kort hår, då kommer du även att uppfattas som mindre kvinnlig. Det är jag helt övertygad om. Däremot om du själv känner dig kvinnlig och sexig i ditt hår så tror jag inte det spelar någon större roll vilken längd du har. Själv måste jag säga att kort hår kan vara sexigare till och med. Kvinnligare om du är vacker i ansiktet! Du har ju alltid uppsatt hår, så varför skulle det vara mindre kvinnligt med kort hår? Det är ingen skillnad förutom att det är snyggare o häftigare att vara kortklippt! Jag tycker du ska våga prova! I värsta fall växer håret ut igen!

  34. Ja absolut ska du prova kort hår! Killarna som eventuellt blir avtända är med säkerhet inga du vill ha i vilket fall… Besides, jag är helt övertygad om att ifall du känner dig snygg och sexig själv så kommer det attrahera killar snarare än om ditt hår är kort eller långt!

    Frisyren på fröken nicole här nedan är ju grym! gå till någon du litar på, frisör allltså och se var de kan göra. Håret kan ju vara väldigt kort utan att ”se” alltför kort ut, if that makes sense. En snygg lätthanterlig frisyr men ändå feminin.

    Funkar det inte finns ju extensions och håret växer ju faktiskt ut. Våga!

  35. jag tror du skulle passa super i kort hår. Har själv kort och det är väldigt skönt att inte ha nåt hår som är i vägen hela tiden 🙂

  36. Jag känner mig mindre och mindre kvinnlig ju längre mitt hår blir… Som nu, ska boka klipptid asap, kort hår for life 🙂

  37. jag klippte riiiiktit kort första gången när ja var 13 år gammal..trivdes jätte bra..då brydde ja mj inte så mkt..men så lät ja d växa ut t ungefär axellångt..sen en sommar fick ja nån snille idé att ja sku va me som hårmodell å dom fick klippa hur dom ville..sagt å gjort dom klippte mj kort igen..sen dess ha d vari kort.tycker d e skiiiit snyggt me korta busiga frisyrer..å alla säger att ja passar i d..men nu för ett par månader sen började ja längta efter långt hår å känner mj mer å mer obekväm i det korta håret…ja vill å kunna göra uppsättningar,locka håret eller bara ha det i vanlig svans..nu e d precis som någon ovan skrev: spretigt eller slickat..that´s it. men d me bad hair day håller jai nt me om..utan då e d bara å blöta helt å hållet å torka å fixa om. å jo d e rätt skönt spec sommar tid att ha kort hår..ruffsa till å man e klar att åka..men det där måste man känna efter själv..lyssna int så mkt på andra.
    gå på din magkänsla å va din frisör säger..dom vet oftast bäst..

  38. måste säga att jag tror att självsäkerhet är den viktigaste faktorn, bär man inte upp sitt korta hår och känner sig ofemenin ´blir det självklart att man förmedlar den bilden över till andra, i detta fall killar. jag tycker att det är riktigt snyggt, och om killar skulle avskräckas så är det bra för då vet du att det är en ytlig tönt.

    en bild på en frilla som jag älskar http://www.beautyundercover.com/wp-content/uploads/2011/01/Clipboard0114.jpg

  39. Hej! Om du vill träffa en kille så skall du ha långt hår. Om du vill vara singel ha kort. Skrev redan tidigare att du passar så bra i långt. :)!

  40. Nästan alla av mina killkompisar säger att kort hår på tjejer är skitsnyggt och sexigt! Och för det mesta bär du ju ganska så feminina kläder så jag tror att det skulle väga upp bra mot en kort frisyr! Klipp klipp klipp!

  41. Jag tycker definitivt du ska klippa dig.
    Som flera här har noterat har du ett så fint ansikte så det skulle klä dig så väl. Sedan har du en väldigt feminin stil, så om det är en feminin känsla du vill åt så tror jag att kort hår bara kommer förstärka det ännu mer.
    Det blir ju mer och mer vanligt med långt hår på killar och det gör dem ju verkligen inte mindre maskulina, snarare tvärtom. Och det är lite samma med kort hår på tjejer om man kan, som du absolut kan, bära upp det.
    Jag tycker du ska köra något i stil med Victoria Beckhams korta frisyr.

  42. Det är as coolt att du ens tänker tanken..
    Men snälla tänk igenom det en gång till. Du har redan en
    gorgeous frissa. Gör hellre då en ”rihanna” page med långt fram
    kortare bak. Det är inte snyggt med kort hår på tjejer, page, fine.
    Men inte snaggat/kortkort. Inte för det är något fel på det, men
    vill du utstråla en feminim sida och inte en lesbisk aspekt.
    Klipp inte. :*

    Även om jag tror att du är gorgeous i allt!

  43. Hej Mikaela!
    Jag tror garanterat att du skulle vara mycket fin i kort hår! Du har ett jättevackert ansikte som skulle framhävas ännu mer i en kort frisyr. Jag har haft halvlångt rakt hår hela livet, och så fick jag ett spontanryck och klippte det i en kort lite pojkaktig frisyr och ALLA sa att det framhävde min kvinnlighet så mycket mer än när det bara hängde rakt. Sen så tycker jag att det ger mer attityd med lite kortare hår! 🙂 Se också på te.x Emma watson (eller vad hon heter) från HP filmerna, hon ser ju tusen gånger kvinnligare ut med sitt korta hår än sitt långa!

    Jag tycker du ska våga! För vacker är du oavsett!! Kram Elin

  44. Hej! Har aldrig kommenterat här förut, men kan inte låta bli nu när jag såg det här inlägget. Kort hår behöver definitivt inte betyda att man blir mindre feminin. Det kan ibland blir tvärtom att tjejer blir mer kvinnliga med kort hår, tycker jag i alla fall. Har två tips på kvinnor som har grym klädstil och kort hår, och som ser sjukt bra ut i sina korta frisyrer.

    1) karlascloset.blogspot.com (varje gång jag kollar på hennes blogg, vill jag bara kapa av mitt hår!)

    2) theglamourai.com

    Ha det bra! =)

  45. Jag klippte september/robynfrillan och har aldrig tidigare fått så mycket komplimanger. Jag känner mig skitsnygg.

  46. Forni!

    Har själv provat på en riktigt kort frisyr och under den perioden var det inte speciellt många som vände sig om på gatan. Jag tyckte själv att jag såg maskulin ut,speciellt när jag var osminkad och ofixad. Men det ändrades betydligt när jag fick långt hår.
    Om du själv tycker om frisyren och känner dig snygg så kommer du utstråla självsäkerhet och pondus vilket i sin tur ger uppmärksamhet.

    Även om du klipper det kort så växer det ut förr eller senare 🙂

  47. Kolla in September! Visst vill man väl ligga med henne?

    Det hänger inte på håret… Sexigheten sitter i personligheten.

    Yo can pull it off!

  48. En kvinna som kan bära upp en kort frisyr är det vackraste som finns! Och jag garanterar att du kan det. Kvinnlighet sitter inte i frisyren, man lever bara en gång, och hår växer ut igen! Visst att man kanske inte kan sätta upp håret i en toffs vid bad hair days MEN man ser alltid välvårdad och fräsch ut! 🙂

    Jag själv har en kort frisyr och jag älskar den! Vill aldrig ha långt hår igen, mina ögon och de finare dragen i mitt ansikte (tex kindbenen) framhävdes betydligt mer i kort hår! Till större delen får jag bara positiva kommentarer från alla håll men har mötts av killar som sagt ”ska du inte skaffa långt hår?” . Ska man göra saker för sin egen skull, jag skulle aldrig ändra mitt hår eller min stil för en kille. Vill man ha mig så får man allt dras med allt som är jag;) Skickar en bild imorgon. Kram på dig

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi