Givesom

The $1.25 diet

9 mars 2015, 18:30

125diet_givesom

Jag är otroligt stolt över Givesoms senaste kampanj. Det är enkelt: ät för 10 kronor på en hel dag, precis som en miljard människor gör varje dag, och så donerar du de pengarna som blir över från den dagen till välgörenhet. Om du till exempel brukar äta för 150 kronor om dagen, donera 140 kronor efter dagens slut.

Ni kan gå in och titta på kampanjsajten här, och om ni vill donera dagens matkassa blir vi evigt tacksamma om ni gör det här.

125diet_givesom2

Jag åt ett päron till frukost och till lunch åt jag vanlig spaghetti (inte med på bild) tillsammans med några champinjoner och paprika. Den totala kostnaden för detta blev tio kronor. Jag kommer ju inte kunna hålla mig till middag utan kommer att äta en vanlig middag, men väljer ändå att donera hela dagens matkassa till välgörenhet: Cirka 15 kronor för frukost (om jag räknar ut vad min frukost hemma kostar), 80 kronor på lunch och runt 100 kronor till middag (då har jag räknat in en kaffe + sötsak efter maten). Den totala summan blir 195 kronor så 185 kronor denna dag går till välgörenhet! Det ger jag mig själv en klapp på axeln för.

Michaela Forni

Kategorier

Arkiv