Soliga promenader, Phils Burger och brunch på Elverket

IMG_5496

Min familj har börjat reta oss för att vi äter dessa mini-pizzor typ varannan vecka… vi kan inte låta bli. Enkelt och gott = bästa receptet för när man är trött. Såhär såg i alla fall vår fredagskväll ut. Somnade i soffan direkt efter Lets Dance.

IMG_5497

Min lördag började tidigt med kaffe i sängen.

IMG_5498

Sen gick jag upp och åt frukost – äpplejuice, mackor med ost och salami, en tidning (fast den åt jag inte :))) och ett ägg.

IMG_5499

Efter frukosten tog vi oss ut på en promenad genom hela stan. Vi hamnade till slut på Kungsholmen där vi besökte min bror och hans tjejs nya lägenhet! De håller på och renoverar den nu men åååh vad fin den kommer bli när allt är klart! Efter att vi hälsat på hos dem gick vi in på Bolia och kollade på soffor, hittade ingen i vår smak dock…

IMG_5501

När vi var hungriga gick vi till Phils Burger för burgare och öl.

IMG_5500

Jag gillar nog hamburgare mer än min kille, jag är liksom alltid sugen? Den här var mycket god.

IMG_5504

Sedan, efter två avsnitt av House of Cards, var det dags för kvällens middag.

IMG_5506

D gjorde Whiskey Sours till oss! Så goda blev de! Jag satt på diskbänken och sörplade drink medan Melodifestivalen var igång och D lagade maten. Heaven!

IMG_5509

Till middag lagade han tonfisk med avokado och en asiatisk sallad. <3

Efter middagen såg vi klart tredje säsongen av House of Cards. Sen kändes allt… väldigt tomt, så som det gör när man sett klart det som finns att se av en serie. Bara ett år kvar till nästa säsong 🙂 🙁

IMG_5522

I lördags tog jag mig ut för en promenad runt Djurgården med Carro och Morris!

IMG_5513

Efter nästan två timmars promenerande gick vi in till Elverket för lunch och för att värma oss. Morris <3

IMG_5516

Jag åt fish & chips med en Pepsi till.

IMG_5523

Gick hem, duschade lääänge, jobbade en timme och kollade på en film. Till middag lagade han bönpasta med massa gott som fanns hemma.

Söndagskvällen tillbringades med The Lone Survivor – jag gillar inte krigsfilmer men den här var riktigt bra!

  1. Heej Michaela!

    Av din blogg att döma verkar du vara en som riktigt njuter av livets goda. Din helg verkar till exempel ha bestått av en hel del ”kortsiktiga” belöningar, det som får en att må bra på kort sikt (exempelvis god mat, shopping, att ligga i soffan framför tv:n och så vidare). När man läser lyckoforskning så tyder den på att långsiktigt välmående/lycka hänger på helt andra grejer såsom att skapa värdfulla relationer, att sträva efter ett långsiktigt mål, att göra det som är värdefullt för en, och att det som får en att må bra på kort sikt ibland kan motverka långsiktigt välmående. Därför är jag bara lite nyfiken på din livsfilosofi – är detta något du reflekterat över och hur har du i så fall tänkt? Sorry för lite djupare frågor såhär på måndagseftermiddagen men funderar själv mycket över vilka aktivititer man spenderar sitt liv på så det vore kul med någon annans perspektiv på det hela!

    Ha det bra!

    1. Hej Nicole,

      Jag tror att de saker man gör för att må bra just nu, enbart motverkar långsiktig lycka om man gör dem för att man inte orkar ta tag i det stora hela. Till exempel att man går ut och festar, köper onödiga grejer eller äter exakt det man är sugen på för att man vill belöna sig själv, dölja olycka för sig själv eller försöka hitta kortsiktiga lösningar på lycka. Att däremot unna sig god mat, shopping, resor, promenader eller vad det nu är man mår bra av tror jag inte alls är skadligt för välmåendet – snarare helt tvärtom. Om jag vill skapa ett långsiktigt välmående måste jag dels jobba med mina relationer, mål, drömmar etc. men också blanda ut de projekten med att göra precis det jag njuter av. För mig är att äta god mat, umgås med nära, resa och shoppa en del av mitt liv – inte belöningar. God mat ÄR värdefullt för mig, inte en kortsiktig belöning.

      Du väljer alltså att se det som kortsiktiga belöningar för att det är så du själv fungerar, medan de för mig bara är stunder i mitt liv jag ger till mig själv för att jag mår bra av dem. Samtidigt som jag jobbar efter att nå välmåendet.

      Kram!

  2. Jag är så nyfiken på en sak; era mini-pizzor, gör ni egen pizzadeg till dem varje gång eller använder ni tortillas? Det är nämligen sån där perfekt rund tortilla-form på era pizzor att jag blivit lite fundersam… Och hur smakar i sådana fall tortilla-pizza? Det känns som att tortillas är så himla tunna att det inte riktigt blir samma sak… 🙂

    1. Heje! Nej Gud, vi köper Tortilla-pizzor! De är lite tjockare än vanliga tortillabröd. Supersmidigt!

  3. Ett sofftips är att se på soffor från danska Eilersen. Massa olika modeller och tyger och grym kvalitet! 🙂

  4. Jag älskar dina helg-berättelser – de är en anledning att se fram emot måndagar :)!!!
    Ha en fin kväll!
    Julia

    1. Haha håller med Margaux så jävla mycket! Skulle följa den slaviskt då jag alltid tycker det ser ut som att ni äter SÅ gott. Blir hungrig varje gång :))))

      1. Haha, Amanda smsade också precis och frågade om han inte kunde börja matblogga! Jag ska fortsätta ligga på honom, så länge får jag börja be honom lägga upp recepten i min blogg :)))

  5. Känner du att du glidit ifrån dina vänner? Visst det var någon promenad där men annars så består dina dagar mest av din pojkvän. Vilket också är underbart, såklart. Men du är nästan aldrig ute och festar, äter middag eller brunchar med dina vänner längre? Iaf inte på samma sätt.
    Jag är helt med dig att man vill vara med mannen i sitt liv hela tiden men om några år är det barn och då kommer du inte alls ha så mycket tid för dina vänner? Du är ung än, känner du inte att du vill umgås med dina vänner mer? Som Dasha eller Petra? Ni umgicks hela tiden när ni var singlar. Men inte alls ofta längre, vilket jag tycker är lustigt. För jag har aldrig glidit ifrån mina vänner endast för dom eller jag skaffat partner. Nu vet jag inte allt men tycker det är intressant hur olika man kan se på detta! För övrigt så är du underbar och jag älskar din blogg.

    1. Håller med dig litegrann! Men samtidigt kan jag förstå att det blir automatiskt när man skaffar pojkvän att man umgås mkt med honom. Man bor ihop och man har ju ett liv ihop.

      Något som gjorde mig lite ledsen var i veckan då Dasha hade frågestund på sin blogg och en fråga var vilken bästis hon hade och inte sa Michaela. Jag var tung i hjärtat bara för att jag sett upp till deras vänskap så länge och så mycket. Samtidigt förändras tiderna, och människor med den..

    2. Hej!

      Det stämmer absolut att jag umgås mindre med mina vänner, men jag känner inte alls att jag har glidit ifrån dem. Jag är lika nära mina viktiga vänner som jag alltid har varit, vår vänskap har bara tagit ny form. När man är singel så umgås man mycket med sina vänner även fast man kanske helst av allt bara vill ligga hemma – för att man inte vill vara ensam. Nu är jag inte ensam när jag är hemma längre och därför kan jag slappna av hemma på ett annat sätt.

      När jag väl tillät mig själv att slappna av och börja minska lite på mitt sociala liv, märkte jag också hur stort behovet av det har varit hos mig. Det är lite som att man alltid blir sjuk på semester – jag kände hur nära jag var på att bli utbränd i samma veva som jag tillät mig att chilla lite. Jag är väldigt trött efter tio års konstant minglande, festande, dejtande, bli ihop, göra slut, krossa hjärtan, få hjärtat krossat, kröka, spontanfyllor, cigg, efterfester. Det är en ren och skär lyx att komma till ro och kunna börja leta efter trygghet och harmoni – utan att få det minsta dåligt samvete.

      För mig går mitt liv i olika faser. Jag har gjort singellivet bättre och mer än de flesta. Nu ser jag fram emot nya perioder i mitt liv som innehåller andra rikedomar. Jag reser mer nu, jag lagar och äter mer god mat, jag tränar regelbundet och jag tjänar mer pengar. Den här perioden är också väldigt rolig, även om den kanske inte ser lika rolig ut på bloggen.

      Jag har aldrig heller glidit ifrån mina vänner, inte heller nu, men jag har gått in i en ny fas i mitt liv där det sociala umgänget har fått ta mindre plats – och jag trivs väldigt bra med det.

      Kram!

  6. Hej!
    Gillar verkligen att läsa din blogg, tycker den är så mysig på nått vis 🙂
    Tänkte bara höra vad det är för märke på stövletterna du har på bilden i soffan? Sjukt snygga!

  7. Hej! Jag gillar din blogg väldigt mycket och eftersom du lägger ut så mycket bilder på mat vore det kul om du beskrev den mer. Vad innehåller den asiatiska salladen? Hur gör ni minipizzorna? Etc. Det behöver ju inte vara recept men det är ju kul att veta vad man tittar på

  8. Haha jag misstolkade först denna mening helt och hållet! ”Jag gillar nog hamburgare mer än min kille, jag är liksom alltid sugen” 🙂 🙂

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi