Mitt senaste dygn i fyra bilder

IMG_6159-0.JPG

Igår lagade jag middag som vi åt framför minikockarna (så synd att Mattis åkte förresten :(). Det blev Mexican chilisandwich med chipotle, koriander och hjärtsallad. Inte jääättegott men helt okej gott.

IMG_6160-0.JPG

Dagens blåmärken…

IMG_6163-0.PNG

På lunchen såg jag det här på Instagram och DOG av coolhet. GO KENZA!!! Blev verkligen omåttligt stolt över bloggvärlden och över Kenza, som verkligen är en superstjärna. Jag tänker mycket på hur den skit vi bloggare har fått ta emot genom åren, ingenting vi gör är någonsin rätt för alla, men vi kör på och gör vår grej. Kenza är en sann inspiration i mina ögon – som jobbar hårt och är värd varenda krona, varenda uppmärksamhet, varenda peppig kommentar. Hatten av för allt hon har åstadkommit.

IMG_6164-0.JPG

Efter jobbet sprang jag till Givesom-kontoret för styrelsemöte, Henrik fyller år idag så jag överraskade med en flaska bubbel!

Nu ska jag jobba i någon timme till innan min kära pojkvän kommer hem och jag kan njuta av en lugn torsdagskväll. Det har varit en del mindre roliga kommentarer i mina kommentarsfält senaste tiden och det är ganska tröttsamt att behöva lägga så mycket tid på att läsa och besvara dem. Jag vet att ni säger att man måste kunna ta det om man driver en blogg, men det gör det inte mindre tröttsamt. Det har liksom inte varit så roligt att gå in och läsa kommentarer senaste tiden – befogad kritik eller inte. Det är ju som att gå till jobbet och varje dag behöva höra varenda grej man gör fel, när man försöker göra rätt. Man förstår, men kan ändå behöva gå hem och andas ut i en varm famn efter sådana dagar.

Puss och ha en underbar torsdag!

  1. Usch vad tråkigt med negativa kommentarer. Här kommer en roligare: tack för att du driver en fantastisk blogg och sprider så mycket positiv energi i både mitt (och många andras liv). Blir alltid så glad när du medverkar i nånting! Kram, ha en underbar torsdagskväll 🙂

    1. Hej Nina

      Åh vad fin du är, det tar jag åt mig av. Tack snälla du.

      Önskar dig en underbar torsdag!
      Massa kärlek

      1. Hej Michaela!
        Detta är första och förmodligen även sista gången jag kommenterar ett blogginlägg, men jag måste bara säga att jag tycker du är helt fantastisk!

        Dina texter och böcker har plåstrat om mitt brustna lilla hjärta många gånger, och helt enkelt gjort det lite lättare på vägen.

        Du vekar vara en vacker, varm och en helt underbart klok person och jag önskar dig all lycka!
        Kram
        Emmy

    2. Jag hade gärna blivit bemött av en bild på dig med på Arlanda, så bra tycker jag att du är!

  2. Åh usch vad tråkigt med de negativa kommentarerna…
    Jag läser din blogg dagligen Michaela och jag tycker att du är en fantastisk, jordnära och otroligt inspirerande människa. Jag vet att jag inte är ensam om att tycka det. Heja dig!! Ta inte åt dig av de negativa kommentarerna, vad dem än gäller så är personerna bakom dem bara avundsjuka och osäkra i sig själva.
    YOU GO GIRL!!!!
    Stor torsdagskram

  3. Komenterar allt for sallan egentligen men ville bara saga att jag tycker verkligen om att lasa din blogg! Stark och fin precis som du 🙂 Stor kram fran London

  4. I mina ögon är du så jäkla cool och häftigt! Du är inspirerande och bara så jävla awesome! Jag läser din blogg varje dag och blir alltid lika peppad. Vet inte hur många gånger jag önskat att jag vore i dina kläder. Fokusera på allt det bra, vi är otroligt många som uppskattar det du gör. Fortsätt att göra din grej, det är du grym på!

  5. Läser din blogg varje dag och tycker att Du är otroligt inspirerande. Både i det du gör,hur du tänker,hur du klär dig och ditt sinne för stil.
    Håll huvet högt och fortsätt på ditt sätt!
    Kram!

  6. Michaela,
    Jag har följt dig och din blogg sedan jag var fjorton och du arton och jag ville bara vara som du. Bo i en lägenhet utan föräldrar och dricka vin och dansa och skriva och känna att livet är högt och lågt och jobbigt men härligt. Jag har följt dig sedan dess. Och på något vis har du varit med mig genom alla mina tonårsår utan att veta om det. Genom första riktiga hånglet, festivalsomrar, vänskaper och gymnasiearbeten (jag baserade ett helt nationellt prov i svenska på en text som du skrev en gång – om att trippa över ett knarrande parkettgolv och lägga sig på honom med all sin kraft). Och nu bor jag i Stockholm med min kärlek och gör och kan göra och har gjort allt det där som fjortonåriga jag beundrade hos artonåriga du.

    Tjugotvååriga jag beundrar dock fortfarande tjugofemåriga du. Och jag vill så gärna att du ska veta det – att du är fruktansvärt beundransvärd.

    Hoppas du får en varm och härlig torsdagskväll långt ifrån allt det negativa. Tack och puss och kärlek!

  7. Då ska du få en peppig kommentar! Jag tycker att du är fantastisk, ödmjuk och inspirerande. Jag älskar dina böcker, båda är fulla av hundöron för det finns så mycket fint där i. Det spelar ingen roll hur jag mår, för det finns alltid en eller några texter som sätter ord på mina känslor så det blir lättare att hantera dem. Hela du utstrålar styrka och positivitet. Kram!

  8. Digitala bamsekramar!!! Usch så jobbigt att behöva förklara och försvara sig kring varje mening man skriver. Det går aldrig att göra alla nöjda! Jag blir trött bara av att läsa de kommentarerna så all cred till dig som orkar det dagligen<3

  9. Oavsett vilket humör jag är på tycker jag alltid att din blogg lyfter mig och inspirerar mig VARJE dag. Beundrar din förmåga att vara så jäkla bra och ändå så mänsklig. Hatten av och kram!

  10. Fast nej, du ska INTE behöva ta skit för att du är bloggare. Man kan inte vara medvetet taskig och sen säga att du måste kunna ta kritik. Har man inget bra att säga kan man låta bli. Bloggen ska ju spegla dig och ditt liv, och man klagar och kritiserar inte någons liv! Sen behöver man inte alltid hålla med, men det är en annan sak. Ha en bra kväll nu fina du!

    1. Verkligen vettig kommentar Josefine! Fan vad glad jag vart över: man klagar och kritiserar inte någons liv.
      Men på något sätt är det ”okej” eller ”lättare” att göra det bakom en skärm och genom text. Inte gör man så över en fika? Nä, fy för kommentarer som bygger på att kritisera någon annan. Vi kvinnor måste ta hand om varandra.

  11. Jag läser din blogg varje dag men kommenterar alldeeeeles för sällan så nu tänkte jag passa på att säga att jag gillar din blogg supermycket! Du verkar verkligen som en varm person! Kram <3

  12. Jag läser din blogg och håller med dig om massvis med saker, men jag är tyvärr skyldig till att inte kommentera så ofta, och säkert många med mig.
    Jag älskar dina inlägg om inredning, mode och annat vackert och din blogg blir ännu bättre av att man ser att det är en människa bakom den! Jag ska försöka kommentera glada saker lite oftare så att det glada och positiva kan vinna över det elaka och negativa.
    Massvis med kramar.

  13. Hej du! Läser din blogg varje varje dag men kommenterar inte tillräckligt ofta, du är min största inspiration och idol och ofta är det din kaft som motiverar mig! Du är grym! Negativa kommentarer är oftast små människor som har detta som enda utväg till att få hävda sig, i alla fall så jag ofta uppfattar det! Är inte dåliga människor för det såklart, men det är inte du heller 🙂 något att tänka på när man känner sig påhoppad och ledsen <3

  14. Hej Michaela!
    Jag ville bara säga att du är en otrolig inspiration. Skojar inte när jag säger att jag längtar efter att leva ett ”vuxenliv” som ditt. Det verkar så jäkla härligt! Du är en så himla fin person och jag älskar din blogg. Jag vet att det är svårt (har också sjukt svårt för att inte låta känslor styra för mycket) men försök att inte ta åt dig av dumma kommentarer. De personerna gör sig själva så mycket sämre av att klanka ner på någon annan. ”What Susie says of Sally says more about Susie than Sally”.
    Så fortsätt att köra ditt race, för du är grym!
    Massa kramar till dig.

  15. Jag är tyvärr också en ganska tyst läsare här på bloggen men har följt dig länge och ser dig verkligen som en stor inspiration! Du är en sådan powerkvinna med din framgång men samtidigt lyckas då ha båda fötterna på jorden och visar att det är okej att må dåligt/bli ledsen/sårad. Att man inte ska behöva kunna ta all skit för man är faktiskt bara en MÄNNISKA precis som alla oss andra! Tycker det är underbart men en tävling som uppmuntrar till sommarförberedelser och träning, som faktiskt är någonting som är bra för alla människor. Dessutom borde de flesta som läst din blogg förstå att du inte menade att bre på någon vikthets!
    Vill bara säga att fortsätt göra det du gör för du är grym och jag önskar att jag satt här i mina mjukiskläder, drack mitt vin och hade konversationer om allt mellan himmel och jord med dig nu. Kram på dig

  16. Jag har som många andra här läst din blogg i fleeera år, just för att du har en interessant, rolig, vacker, välskriven (jag kan fortsätta hur länge som helst men du fattar 🙂 Jag verkligen älskar din blogg och dig! Du finns liksom med mig hela dagen, varje dag. Det är första gången jag kommenterar för det gör ont att läsa hur ledsen du blir av alla elaka kommentarer. Jag förstår dig men hoppas att du vet hur mycket du gör för alla oss andra, försök fokusera på det!

    Det är bara tragiskt att folk öser ut sin avundsjuka för att såra. Man kan ju faktiskt sluta läsa den blogg man inte gillar/irriterar sig på osv.

    Sen vill jag bara avsluta med att du inspirerat mig, med din stil, ditt underbara sätt att skriva, ditt sunda sätt att tänka, ditt omåttliga driv och att du verkar vara så himla stark person!

  17. Kära du! Du är en förebild och verkar vara så himla ödmjuk. Lite som the girl next door.
    Du är en grym bloggerska!

  18. Då tänker jag ägna en kommentar innehållande endast ett stort cred till dig Michaela!
    Jag mailade dig någongång i vintras om min hals, att jag verkligen kände igen mig i hur du beskrev dina tidigare problem med halsen osv. och frågade dig hur du gick tillväga för att få operation.
    Efter jag fick svar från dig gick jag raka vägen till en privat mottagning och fick en remiss, igår var jag på sjukhuset och de konstaterade en cysta på stämbandet och jag skall opereras inom 3 mån!!! SÅ.HIMLA.GLAD ! och det var tack vare dig som jag fick en spark i baken och faktiskt tog tag i saken, är så lättad glad och positiv till livet nu! TACK för att du alltid är en inspiration och ärlig, du är oerhört uppskattad och en förebild för många unga tjejer glöm aldrig det! 🙂

  19. Jag såg dig idag på Stureplan och måste bara säga gud vad du är vacker! Fortsätt precis som du gör för dina texter är en fröjd att läsa. Kram 🙂

  20. Kom ihåg att det ofta är mer tillfredställande att kommentera för en person som vill få ur sig något elakt/kränka/trycka ned, än för en person som bara vill väl & sprida kärlek. Jag hoppas du tänker på att det finns mååååånga läsare som tar emot allt du sprider och älskar det du gör men som glömmer att kommentera. Det finns hur många som helst, jag lovar.

  21. Är en av alla dom där som bara läser och aldrig lämnar spår. Så nu är det väl dags. Älskar din blogg. Härligt med ärlighet, känslor, MAT och kloka samt peppiga tankar. Ingen ska behöva ta skit från andra, oavsett om man är bloggare eller inte. Negativa kommentarerna handlar aldrig om dig, kom ihåg det. Hatet speglar tyvärr bara människorna bakom kommentarerna. Gissar att många bakom dessa negativa kommentarer är från tjejer/kvinnor. Tråkigt då vi istället borde fokusera på systerskap. M du är bäst. En riktig kämpe. Hejja dig!

  22. Fina du, ta inte åt dig av alla negativa kommentarer. Är så otroligt imponerad av dig på många sätt, ditt driv och din ödmjukhet är bara två av många egenskaper du har som är inspirerande. Har följt dig i många år och hoppas att det blir många fler. 🙂 Många kramar!

  23. Precis som alla andra slänger jag in en peppig kommentar: du är så sjukt cool!!!! Hoppas jag är som du om ett par år och är lika snygg också 🙂 KRAM du äger

  24. Kolla in på min blogg och följ gärna den. Försöker uppdatera ofta så bara in o kolla–> sandrajohansson00.devote.se så får ni veta vad som händer i mitt liv

  25. Hej!

    Jag måste också bara säga det för att väga upp alla tråkiga kommentarer: du är grymt cool och en stor inspirationskälla! Jag älskar din blogg och har följt den länge, just för att du sprider sån härlig energi. Jag gillar dig och din blogg för du är så ärlig och öppen och det är verkligen tråkigt att du ska behöva ta skit för varenda lite formulering (även fast jag absolut inte uppfattade förra inlägget på ett negativt sätt).

    Ha en fin torsdagskväll!

  26. Jag kommenterar sällan bloggar tyvärr… men då ska du iaf få en positiv av mig! Jag tycker du verkar vara en så fin och rolig tjej, älskade Glamourama när de gick och tycker verkligen om din blogg. KRAM

  27. Trist med dålig pepp bland kommentarerna, vi är väl här för varandra så vi kan peppas och få varandra att må bättre? Jag blir alltid glad när jag hamnar på din blogg, just nu bor jag inte i Sverige så att få komma in hit och se vad som ”händer hemma” gör att jag längtar mer för varje dag som går. Du är grym!

  28. Glöm inte en sak – Du är bäst och försök tänk på alla positiva kommentarer du får varje dag istället. Fast jag vet såklart att det är jättesvårt!! Men vill bara säga att du verkar vara en helt underbar människa som endast förtjänar massa fina kommentarer. Ta hand om dig, kram!

  29. Hej!
    Jag har följt din blogg sedan rar-tiden och den är en av få bloggar jag går in på nästan daglig basis, och har så gjort i många år nu hehe. Brukar inte kommentera men ville bara säga att dina texter och bilder ger en härlig dos inspiration i mitt liv och att jag hoppas du fortsätter blogga många år till!

  30. Du är fantastisk Michaela! Har aldrig haft någon riktig förebild i mitt liv men nu har jag det – du! Är så tacksam för att din blogg finns och att du vill dela med dig av allt, bra som dåligt. Du är bäst. Kram

  31. Jag förstår inte att du kan få elaka kommentarer? Du som är så ödmjuk och underbar och har en otroligt bra blogg! Det händer att jag också får någon elak kommentar och visst blir jag ledsen men 99% av alla kommentarerna är jättefina. Läs bara dem fina och strunta i de elaka för då försvinner de elaka. Stor kram från mig fina du 😀

  32. Jag tror du, precis som jag, är en sån person som verkligen suger åt sig av negativa ord och går och ältar. Snälla låt det inte ta din energi! ok? Du är grym!! alla i din omgivning vet det, det är det viktiga <3

  33. Hej Michaela! läste några av kommentarerna du fått, man blir så less på att vissa ska ha en sådan nedtryckande attityd! Började läsa din blogg för ett tag sedan och du ska veta att you go girl! Ta inte åt dig av onödiga kommentarer, du är en inspiration för många. Kram

  34. Ta åt dig av dessa kommentar som faktiskt har något att ge dig, resten är det bara att strunta i. Människor är så duktiga på att ha åsikter om allt möjligt och man blir ju galen om man tar in alla….så man får vara selektiv i vilka åsikter som är värda ens energi. På samma sätt som man är selektiv i vilka vänner/jobbuppgifter/ragg etc som förtjänar ens energi. Men sen är man ju också en person med känslor och det går ju inte alltid att ”stänga av” när det inte är värt att bry sig om någons åsikt, klart man ändå påverkas. Men man får försöka 🙂 Önskar dig en trevlig helg med massa kärlek!

  35. Hej Michaela! Se så många fina kommentarer du har fått här – av läsare som läser din blogg för att vi älskar den. Jag hoppas verkligen att du försöker ta åt dig av denna kärlek och jag försöker med denna kommentar skicka lite till. Du verkar vara sådan härlig tjej och när podden var igång och jag lyssnade på din röst kändes det som om man hängde med en tjejkompis. Det är även den känslan jag får när jag läser din blogg, det är en snäll och fin blogg. Du är en stor inspiration för mig och jag önskar dig en trevlig helg! Kram!

  36. Hej Michaela! Tycker du verkar vara en så härlig tjej och jag ser verkligen upp till dig, att du redan 25 år gammal kan säga att du har ditt drömjobb ska du ha stor cred för. Det får mig att tagga till och jag ska se till att jag en dag också ska säga det, dessutom gör du ett kanonjobb med din blogg.
    Ta hand om dig 🙂

  37. Det känns väldigt tråkigt att du känner så!
    Jag ser i alla fall dig som min största inspirationskälla och något av det absolut bästa jag vet när jag vill koppla av är att gå in på din blogg och fyllas av inspiration och livslust. Sluta inte med det du gör! <3

    STOR kram och hoppas att det snart känns bättre i benen!

  38. Din blogg gör mig alltid så glad (eller jag blev så klart inte glad att läsa att du ramlade, men du förstår vad jag menar – ser alltid framemot nya inlägg!)
    Du är så fantastisk, tack för att du låter oss läsare få glimta in i ditt liv 🙂

  39. Åh men du som är så bra!! Blir så glad, peppad och inspirerad av att läsa din blogg och dina texter. Låt inte de negativa kommentarerna ta mer energi. Du är bäst, punkt slut <3

  40. Tråkigt med så många negativa kommentarer. Förstår verkligen inte hur folk kan sitta och ösa ur sig elakheter och göra andra människor ledsna och sedan leva vidare som ingenting. Nä usch och fy. Tror inte att de som kommenterar elakheter ens tänker på konsekvenserna, att de faktiskt sårar. Har man bara elakt att säga kan man hålla det för sig själv, i verkligheten skulle de troligtvis aldrig ösa ur sig sådana elaka saker. <3

    Jag skulle precis som många andra vilja tacka för en grymt bra blogg! Och tack för att du skriver även om det som är jobbigt, det har hjälpt mig så otroligt mycket att få känna att det är okej att ha ångest. Det är okej att vara ledsen ibland. Och framförallt att du pratar om det får iallafall mig som också kämpar mycket med ångest att känna mig mindre ensam i ångesten. Du verkar förövrigt vara en så härlig, snäll och ödmjuk person. Du är verkligen en sann förebild!

  41. Hej Michaela! Massa kramar till dig och din fina blogg! Kan också meddela att jag nästan aldrig kommenterar men kände att det var läge nu. Tycker det är så tråkigt att man inte får skriva om träning alls, eller det är så det verkar? Bara för att du lägger ut en tävling som är helt frivillig att vara med i som handlar om att ta hand om sig själv (promenader jaaa omg värsta vikthetsen) så får du en massa skit. Skakar på huvudet och vet inte vad jag ska ta mig till när jag läser kommentarerna till tävlingsinlägget. Vill bara säga att jag tycker att du är otroligt inspirerande och alla som kommenterar negativt kanske ska vara med i tävlingen och, ja inte vet jag, ta en promenad, andas lite frisk luft och se att det finns mer av livet än elaka kommentarer och att säga till personer hur dem ska tycka och tänka. Tycker att det är fantastiskt att det finns så mycket vi bloggläsare kan ta del av från era bloggar (tävlingar, erbjudanden, INSPIRATION osv), onödigt att klanka ner på det man inte är så värst intresserad av. Kram på dig Michaela och ha en underbar helg! Det förtjänar du!

  42. Fina Michaela du ska veta att du är en stor inspiration för många många tjejer! Jag tror alla uppskattar din ärlighet i det du delar med dig av och skriver. Försök skaka av dig de taskiga kommentarerna för vi som ja, mer eller mindre, älskar dig och din blogg är många många fler!

    Massa kramar!

  43. Åh jag måste bara kommentera nu! Jag tycker INTE att, som du berättar många säger, att man måste ”kunna ta” elaka kommentarer om man har en blogg! Ingen ska ”kunna ta” elakheter, oavsett om man är svetsare, ingenjör eller bloggare! Ett kändisskap legitimerar inte mobbing -såna tankar är helt absurda enligt mig! Jag förstår inte resonemanget, dessa ”troll” som spyr galla över offentliga personer, tänker de att ”jag ska inte vara elak mot denna person mitt framför mig för den är inte känd/har inte en blogg etc.” men ”okej, denna person är känd/bloggar så hen SKA KUNNA TA detta, därför kan jag härmed vara en elak person och såra denna personen” ?! Nej personen tänker säkert bara på sitt eget skydd i att hata över nätet och inte behöva stå för sin elakhet irl. Och det är inte OK nånstans. /Emelie

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi