Prepare for Summer

Pierrerobert

Nu har jag en tävling på Instagram i samarbete med Pierre Robert! Temat är ”Prepare for Summer” där vi vill att du postar en bild på hur du förbereder dig inför sommaren. Promenerar i solen, springer i soluppgången, dricker vitaminfyllda smoothies? Posta din prepare for summer-bild på Instagram och hashtaga #prepareforsummer och #pierrerobert. Vinsten är ett sommarkit med allt du behöver för hemmaträningen: kettleballs, hantlar, yogamatta etc. 20 personer vinner även varsin sport-bh från Pierre Robert (den som jag har på bilden, fin va?).

Tävlingen avslutas 1 maj och du kan läsa mer om ”Prepare for Summer” här.

Pst… ni kan också få 30% på Pierre Roberts sportkollektion i deras webbshop. In här och ange ”MICHAELA” i kassan så dras 30% från din beställning. Erbjudandet räcker hela april ut!

Såhär förbereder jag mig förresten inför sommaren: sol, yoga, promenader i kvällssolen (fantastiskt att det inte blir mörkt klockan tre), mycket frukt och så en hel del skratt med mina vänner, pojkvän och kollegor.

Uppdatering: Tanken är att man ska förbereda sig för sommaren på alla olika sätt – inte just kroppsligt (om det inte är det man vill, såklart). Det kan vara att man ställer ut utemöblerna, shoppar nya klänningar eller börjar äta jordgubbar för den rätta sommarkänslan! Den här tävlingen är alltså inte meningen att fokusera på det kroppsliga, jag var själv med och valde ut tävlingen för jag tyckte att det kändes mysigt med sommarförberedelser. Jag kan tyvärr inte ansvara för alla personers triggers gällande vikthets, men hoppas att ni som läser förstår syftet med tävlingsupplägget och anpassar det efter er egen person!

  1. Hej! Tycker att det känns otroligt motsägelsefullt att du skriver om din inställning till kroppshets och att man skall få vara som man är, och sedan antyder på att man skall förbereda sig inför sommaren kroppsmässigt. Det är kroppshets av den värsta sorten.
    Vad en sådan hashtag kan trigga igång hos unga tjejer som bara försöker få vara i ett samhälle där man får vara som man är, och istället ser hur andra lever med sina smoothies och sitt gymmande och strävan efter den perfekta kroppen har du skrivit så mycket tidigare om vilket jag uppskattat hos dig. Det känns underligt att nu uppmuntra till någonting sådant.

    1. Hej Frida!
      Oj, det är inte alls det som är tanken med tävlingen! Tanken är att man ska förbereda sig för sommaren på alla olika sätt – inte kroppsligt. Det kan vara att man ställer ut utemöblerna, shoppar nya klänningar eller börjar äta jordgubbar! Förstår du? Ledsen om det missförstås, det är nog tyvärr jag som tar för givet att ni förstår att jag inte vikthetsar… Kram!

      1. Jag uppfattade tävlingen precis på samma sätt som den andra Frida här ovan och tyckte också att det kändes väldigt tråkigt. För att förtydliga att det inte är syftet kanske det skulle vara en idé att lägga till t.ex. ”ställer ut utemöblerna, shoppar nya sommarkläder?” som du skrev i din kommentar för att fokus ska hamna på annat än saker som bara handlar om kropp/utseende? Bara en tanke,

      1. Då tycker jag du ska sluta läsa bloggar överhuvudtaget om du inte klarar av en liten tävling. Jag å andra sidan blir väldigt glad av denna tävlingen, tänker på sommar sol, rosé, glass i mängder, träning och mycket mer. Hur man kan vara så jävla korkad som ni ovanstående kan jag inte förstå.
        Ta inte åt dig Michaela, folk vill bara sprida hat! Kram

  2. Hej Michaela!
    Jag ska till Barcelona snart och älskar mat och vin som du ;).
    Jag undrar om det finns någon restaurang som du tycker att jag absolut inte får missa? Både för lunch och middag….

    1. Hej Camilla!

      Under ”Resor” i Kategorierna finns det flera inlägg från i augusti 2014 som jag var där – där hittar du flera bra mat och dryckes-tips.

      Kram och njut av semestern!

  3. Förbereda sig för sommaren och tävling i samarbete med Pierre Robert så man kan vinna just en sport-bh. Hm jo tyvärr får det ju såklart en att tänka på sport/träning/vikt/kroppen. Tänker ju knappast på att jag ska ställa fram mina balkongmöbler av en sådan hashtag..Blir ju så, vilket känns så jäkla trist! Suck alltså.

  4. Hej! Varför har ni inte berättat att Caroline ska sluta? Så himla tråkigt!
    Mvh Caroline. Din blogg är helt fantastisk!!

    1. Hej Caroline!

      Det kändes lite fel att gå ut med att hon ska sluta, så Devote och Caroline kom överens om att inte göra någon stor grej av det. Vi kommer dock sakna henne massor på Devote 🙂

      Kram!

  5. Håller fullt med övriga som kommenterat.
    Även om Michaela försöker poängtera att det inte är någon vikthets bakom denna tävling/samarbete så är det fortfarande så genomskinligt att det är just det. Känns även tråkigt nog som att du Michaela måste försvara dig så fort dina läsare ser igenom sådana här typer av inlägg. Har följt din blogg i flera år och märker att det blir mer och mer sådant i din blogg. Det blir rätt motsägelsefullt.

  6. Hej,
    Gillar din blogg. Dock anser jag dessa samarbeten är motsägelsefulla, trotts att du påpekar att det kan handla om att ställa ut möbler osv. Kanske tävlingen kunnat på ut på något anat än att just fokusera på att göra sig redo för sommaren.

    Bara en tanke.

    Mvh
    I

    1. Hej Ida

      Du har rätt, att döma av kommentarerna borde jag valt ett annat tema för tävlingen. Antar att jag antar att människor förstår att jag inte står bakom ”beach 2015”-hetsen men tydligen har jag haft fel. Får tänka på det för framtiden.

      Stor kram
      Michaela

  7. Hej! Får man även vara med och tävla fast man bor i Finland? 🙂 …och även har chans att vinna…

  8. Hej!
    Håller med de andra som kommenterat. Tycker att vinsten av en sport-bh signalerar att förberedelsen inför sommaren är ”kroppslig”. Har alltid beundrat din sunda inställning till kroppen och tycker denna tävling visar något helt annat. Tråkigt att behöva läsa att även du stödjer ”beach 2015”-konceptet. Du kanske inte menar så men du måste förstå att andra människor kan bli triggade av ett sådant inlägg.
    Jag älskar din blogg så du får inte tro något annat, det jag skriver är konstruktiv kritik som jag hoppas att du kan ta åt dig av.
    Ha det gott /Elin

    1. Hej Elin

      Tack för din kritik! Jag har besvarat den i några av kommentarerna samt i inlägget så jag hoppas att det räcker som svar för dig 🙂

      Kram
      Michaela

  9. Blir ärligt talat förbannad när jag ser det här. Varför vill du hetsa tjejer till att träna sig snygg för sommaren? Varför inte en bild på när du trycker i dig glass istället? Jag skäms, trodde inte du uppmuntrade sånt här.

    1. Hej

      Jag vill absolut inte hetsa tjejer till att träna sig snygga. Däremot är det tråkigt att tävlingen blev uppfattad så och det tar jag med mig till framtida tävlingar jag arrangerar på bloggen. Försöker hela tiden hitta en bra balans i min kommunikation med er läsare men ibland blir det fel.

      Och blir faktiskt riktigt less på din attityd i kommentaren. Vadå skäms över mitt uppmuntrande? Du känner helt klart inte mig. Om du blir så förbannad rekommenderar jag dig att börja läsa andra bloggar. Blir skitledsen över den här typen av ”hårda” kommentarer och tycker inte att de är rättfärdigade för fem öre.

      Bästa
      Michaela

      1. Hej, här kommer lite pepp: Förstår vad folk menar och tycker du bemött deras kritik så himla bra! Proffsigt av dig. Ibland blir det ju fel helt enkelt och du försvarar dig inte, utan erkänner det själv! Håller med om att ovan kommentar är för hård och obefogad, varför får man vara hur otrevlig som helst bara för att det är i ett kommentarsfält och inte face to face? Tycker vi som kommenterar kan prata med dig som vuxna människor herregud.

        Du hanterade detta toppen, du är grym, glöm inte att we love you 🙂

    2. Alltså, kan ni lugna er lite? För Michaela kanske promenader, löpning och smoothies är hennes sätt att hamna i sommar-stämning? Sen när blev motion och vitaminer direkt kopplat till vikthets? Jag hittar ingenting i inlägget som tyder på hets för att träna sig snygg. Vad hände med att träna sig glad? Michaela har varken skrivit om utseende eller vikt så ni kan väl sluta hetsa och ta inlägget för vad det är.

      Om du förbereder dig inför sommaren genom att trycka i dig glass är väl det jättehärligt, skriv det i en kommentar då. Men att skriva sådär är ju bara onödigt.

    3. Fast Linn, var exakt i texten hetsar hon tjejer till att träna sig snygga? Varför ska hon lägga upp en bild när hon trycker i sig glass? Gör det inlägget mer okej?

  10. När jag läste inlägget (innan du redigerade det) så hade jag inte en tanke på vikthets och tyckte inte att det var riktat åt det hållet. Jag tänkte på byta till sommargardiner, köpa nya bikinisar, rosé på balkongen fast det är lite kallt så man får ha vinterjacka 🙂

    Tråkigt att vissa direkt kopplar det till vikthets men det säger väl tyvärr mer om dem än om dig.

    1. ”… tyvärr mer om dem än om dig”
      Ja, att Michaela ännu en gång visar total avsaknad av reflektivt tänkande.

      1. Amanda, tvärtom skulle jag säga! Jag är helt med på att folk kan koppla en tävling med temat ”förberedelse för sommar” där vinsten är en sport-bh som ännu en i ledet att vikt/träningshetsa, detta är ju självklart problematiskt och bör uppmärksammas. MEN! (som flertalet kommenterat tidigare) ibland kan ju budskapet man skickar ut tolkas som något annat än det man från början hade tänkt sig. Att då ta till sig och faktiskt lyssna på den konstruktiva (nåja) kritiken som framförts tyder väl i högsta grad på att man har förmågan att reflektera och utvärdera det man kommunicerar? Berätta gärna på vilket sätt DU har tänkt reflektivt i just den här situationen, hur du analyserat och försökt se på saken utifrån olika perspektiv? (Ledtråd, fundera över om du någonsin gjort eller sagt något som har missuppfattats av andra människor och huruvida du skulle vilja bli bemött med ovanstående ”konstruktiva” kommentar). Till Michaela: Vilken fantastisk egenskap att faktiskt lyssna och reflektera över vad folk säger, tror det är en stor bidragande faktor till din framgång på diverse områden i livet, HEJA!

      2. Amanda, hur kan du må bra av att skriva sådär? Du känner gissningsvis inte Michaela och vet nog inte hur hon tänker. Jag blir chockad varje gång jag ser hur elaka folk är på nätet. Skulle du säga samma sak om du mötte Michaela ansikte mot ansikte? Jag hoppas inte det.

        Michaela: Jag har kommenterat tre gånger och brukar inte läsa igenom kommentarsfälten särskilt ofta men jag får en dålig känsla i magen av att se hur elaka vissa är. Om det är sådana kommentarer som du får titt som tätt har jag lust att skicka dig en stor fet blombukett och jäkla massa choklad för att du orkar se förbi dem och fortsätta blogga. Din blogg är den enda jag följer (och har gjort i många år nu) och jag är SÅ glad att du står ut och fortsätter skriva!

        1. Håller helt med ovanstående! Du är grym, jag älskar din blogg! Tycker alltid du har kloka åsikter och du bemöter kritiken helt perfekt. Kram

  11. Jag förstår inte ens hur man kan tolka detta inlägg som ”vikt/kropp/sommarhets”.. Det är en tävling om hur man förbereder sig för sommaren och man kan vinna träningsrelaterade grejer? Är det just det folk provoceras av? priset? Men då vill jag fråga, sen när blev det ohälsosamt att träna? Träna måste alla göra för att må bra, faktiskt. Det är vi gjorda för, rent kroppsligt. Vi är ju inte gjorda för att sitta still, våra kroppar behöver motion. Thats it! Blir fan provocerad av alla pekpinnar i detta kommentarsfält. Skulle Michaela skrivit något i stil med ”hur gör du för att gå ner i vikt till sommaren” – Ja, då hade jag kanske reagerat att det inte var helt smart skrivit. Men det finns ingenting i detta inlägg som har med VIKTNEDGÅNG att göra.

    Jättekram till Michaela, tycker du är fantastisk!

  12. Nej jag tycker att de som kommenterat är lite väl hårda. Klart man KAN uppfatta allt som om det vore en signal till vikthets men kom igen… Ska man inte få träna eller? Det är väl en jättebra uppmuntran? 🙂 och som nån skrev, ”visa en bild på när du trycker en glass istället”, hur bra är det på en skal? Jag blir då inte mer pepp på stranden av det i alla fall

  13. Hej,

    När jag läste inlägget första gången var inte min första tanke att det var ett uppmuntrande ”att träna sig till sommaren”, för att jag ju vet att Michaela ej står bakom sånt uppmuntrande. Sen när jag läste inlägget en andra gång så slog det mig att dom som läser bloggen och inte känner Michaela så väl kan tolka det som just vissa har gjort: en uppmuntran till träningshets.

    Till ni som kommenterat och ”anklagat” Micki, som skrivit kommentarer som har en ganska hård och dömande ton: snälla, tänk efter lite innan ni skriver. Jag förstår att ni blir upprörda som tolkar detta inlägg som ”vikt/träningshets” men jag tycker att ni är onödigt hård i kommentarerna. Michaela driver en stor blogg som går ut till många läsare och följare dagligen, den enda kommunikationen mellan hon och oss läsare är via text och ibland är det svårt att på rätt sätt få fram sitt budskap just via text. Jag tror att vi som läst Michaelas blogg länge förstod vad inlägget hade för betydelse, och att det inte alls handlar om träningshets eller uppmuntran till det.

    Kram Linn

  14. Det är samma slags kommentarer så fort någonting om träning kommer upp. Jag fattar inte varför det i Sverige är så mycket mer accepterat att uppmuntra till att man visar att man kan vräka i sig godis och chips, eller i detta fall glass, än att man ska träna. Om det finns något i detta kommentars fält som talar för ett osunt perspektiv på hälsa och levande så är det att alla automatiskt tolkar yoga och promenader som vikthets. Det är många som måste chilla lite annars kommer bloggare aldrig kunna dela med sig av sina liv och åsikter utan endast av en fabricerad, förskönad verklighet som varenda kotte kan gå med på är föredömlig – ungefär så som Sverige är format enligt mig idag – massa människor som försöker passa in i mallen av den perfekta människan istället för att försöka vara sig själva.

    1. Eller hur, håller helt med dig! Att unga tjejer tolkar nästan allt som skrivs som vikthets visar ju bara att de behöver rannsaka sitt egna perspektiv, alternativt få hjälp för att bli frisk! Visst kan det finnas en tendens till vikthets ibland, men jag tror att det mesta ligger i hur man väljer att se och tolka det. Jag upplever inte att det är sånt stort fokus på det helt ärligt. Men jag väljer också att träna för att jag tycker att det är ROLIGT, äta pasta för att jag tycker att det är GOTT och inte söka upp hets-bloggar eller instagramkonton där det visas hur man ska få en platt mage. Personerna som tar åt sig så fruktansvärt mycket av detta har en del att jobba på helt enkelt!

    2. Håller med till 100% här. Jag har haft ätstörningar och ändå blir jag rent ut sagt förbannad på denna attityd som säger att ALLT som handlar om träning och hälsa ska vara ’hets’. Det är helt okej att blogga om hur man trycker i sig kilovis med godis och chips på ’fredagsmys’, men så fort nån skriver att hen varit ute och joggat så ’hetsar’ den personen. Det är hälsosamt att träna – inte för utseendets skull utan för att må bra! Jag bor i London och håller med om att det just i Sverige blivit alltmer ’förbjudet’ att prata om hälsa och träning. Jag har velat blogga om det men mina engelska och utländska läsare skulle inte förstå vad jag pratar om – här anses det helt okej att träna, utan att gå till överdrift.

  15. Jag blir så ledsen då jag läser alla negativa kommentarer. Har följt din blogg sedan rar tiden och jag har aldrig uppfattat dig Michaela som en person som skulle hetsa till viktnedgång. När jag läste om den här tävlingen fick jag däremot en varm känsla inombords och tänkte på fräknar, goda drinkar i solen, första gången man äter grillat…
    Jag skulle nog säga det är ens egna inställning som avgör vad man associerar till.

    Du är fantastisk Michaela! Tack för din blogg.

  16. Tycker också det är lite väl hård ton mot Michaela :/ Jag kan ställa mig emot att vinsten är ett träningskit och att tävlingen går ut på att ”förbereda sig inför sommaren”, det blir ju på något vis så att dessa två saker kopplas samman. Men ja, jag håller med Linn ovan, det blir lite väl hård ton som jag inte tror att heller ni hade velat bli bemötta med…

  17. Hej igen:) ang Caroline, får man fråga varför hon slutade eller är det en hemlis?:)
    Du är grym!!

  18. Brukar inte kommentera men jag förstår verkligen inte hur vissa kan koppla inlägget till vikthets. Och med tanke på att du verkar ha ett väldigt sunt tänk kring mat och träning så tror jag verkligen inte det var din mening heller. Jag älskar att komma in och läsa din blogg, se dina olika matinlägg och ditt tänk kring det hela just för att du äter vad du känner för och inte hetsar om olika dieter eller dylikt.
    Jag tycker du ska fortsätta som du gör, det har fått mig att kunna njuta mer av maten utan att känna någon press över vad man bör och inte bör äta.

  19. Tack för att du är en sådan hälsosam offentlig person Michaela!
    Jag är 17 år men har gått igenom mycket, såsom anorexi. Du är någon som jag har inspirerats av att bli en frisk människa igen. Tack för ditt omedvetna stöd. Tänk att du utan mening hjälpt mig att börja må bra då har man kvaliter som andra kanske inte har. Tack<3

  20. Jag förstår din frustration, för jag tror dig till 100 % att du inte ville hetsa till någon beach2015. Men det är rätt oundvikligt när tävlingen gäller sportbh och man kan vinna träningsredskap, att du välja en tävling som handlar om förberedelser , då går oundvikligen hjärnan till det kroppsliga. Tycker du är en väldigt bra bloggare och förebild men man måste vara riktigt försiktiga med hur budskap kommer fram. kram

  21. Nä nu måste jag skriva en kommentar! Jag säger bara suck suck SUCK!!!! Att Michaela skriver att man kan förbereda sig för sommaren genom att promenera, springa eller dricka vitaminfyllda smoothies, hur kan ni tolka det som vikthets?! Sen när har det blivit fel att motionera? Nä jag tycker att allt prat om vikthets börjar gå för långt, ALLA människor mår bra av att röra på sig, sen om man väljer att gå en halvtimmes promenad, köra ett crossfitpass eller jogga är ju helt upp till var och en! Blir man provocerad av detta inlägg tror jag att problemet ligger hos en själv. Fortsätt vara som du är fina Michaela och skriva som du gör, du är den sista på den här planeten som bidrar till nån vikthets! Tycker att du är en sund människa med vettiga åsikter och en skön inställning till livet. Och till alla er som provoceras så våldsamt för minsta lilla grej: Slappna av och unna er en vitaminfylld smoothie istället 😉 Puss

  22. Alltså jag förstår inte alls det där med vikthetsen?! Ibland känns det som att vissa människor ser det de vill se. Vi ser alla med olika glasögon beroende på egna erfarenheter, men man kan väl inte hela tiden vara rädd att andra ska missförstå och ta in sina egna tolkningar för då kan man ju inte göra något alls.. Aja, stor kram till dig Michaela <3

  23. Ja, det är f*n inte lätt att göra rätt i dagens Sverige. Tränar man är man fanatisk, bryr man sig om sitt utseende är man fåfäng, köper man nya kläder är man materialist och borde tänka på dem som svälter, vill man ha en bra lön är man egoist…the list goes on. Det är väl klart att ingen vill trigga igång de som har problem med träning och/eller kost men någonstans går ju gränsen för hur mycket ansvar man måste ta för andra människor. Om man blir triggad av det här inlägget bör man nog fundera på att lägga in en blockering för sig själv på alla liknande bloggar. Ska inte bloggare få skriva om kläder eller annat de köper för att det kan trigga shopaholics, inte lägga ut en bild på ett glas vin för att det kan trigga alkoholister? Tycker M får tack emot oförtjänt mycket kritik, hon är ju absolut ingen som förespråkar träningshets eller dieter – tvärtom!

    1. Håller med. Då kan ju alla sluta blogga om resor, köpa lägenhet mm för jag som är pank blir illa berörd. ’Pengahets’. Lägg ner, bloggare kan inte ta ansvar för hur ALLA mår. Jag tycker att det här inlägget ger en härlig, positiv sommarkänsla!

  24. Men ge er!!!!!!!!! Har ni ingenting bättre för er än att haka upp er på saker?! Hur någon skriver?! Vad någon har för tävling?! Fan ryck upp er och skaffa er något vettig att gnälla om istället

  25. Vet du vad Michaela nu får jag faktiskt sätta ner foten här och säga att jag aldrig i min vildaste fantasi skulle tro att du ville uppmana till vikthets. Alla som läser din blogg borde veta att detta inte är något som förekommer här, annars har man ju missat din ståndpunkt. Alla får naturligtvis uppfatta saker som de vill men jag tycker du får oförtjänt mycket skit här och vill därför lyfta min åsikt som är tvärtemot. Det är få bloggar som är så genuint icke-vikthetsiga som din och jag är glad att det finns sådana som du som inspirerar unga kvinnor! Ja och mig också förstås 😉 kramar Johanna

  26. Jag tycker att alla här får ta och lugna ner sig, om man läser in att träna indirekt innebär att man bara tränar för att bli/vara smal så tycker jag man har fel fokus! Det finns massor av människor där ute som faktiskt tränar för att må bra, få endorfiner och vara lyckliga över att ha en stark och fungerande kropp! Sluta läs in dåligheter i allt som skrivs.
    Jätte kul samarbete med P-R, jag har själv deras kläder och gillar dem jättemycket!
    Go Michaela!

  27. Jag tycker du är en så himla fin och inspirerande person Michaela! Nu har du ju förtydligat att du inte menade att vikthetsa och det räcker, stå på dig! Du är en tokbra tjej det tycker jag verkligen. Många KRAMAR <3

  28. Själv tolkade jag inlägget som något positivt, att en del av ens förberedelser inför sommaren kan vara att fixa nya träningskläder/träningsredskap! Behöver liksom inte vara svårare än så. Är man någon som redan tränar regelbundet, som vi vet att Michaela gör, så är det väl en helt naturligt att man kopplar det till att kanske vilja ha nya träningsgrejer till sommaren precis som man tex köper nya sommarkläder, eller grejer till hemmet för att göra vårfint.

  29. Hej Michaela! Jag fullkomligt älskar dig och din blogg och när jag först läste om denna tävling kopplade jag det inte till kropps- eller vikthets. Jag vet att du är en person/bloggerska som inte står upp för det – jag tycker att du lyfter upp både det fina i att äta fantastisk mat men också att tex ta promenader och gå på yoga. Jag blir så ledsen när många tog detta inlägg hårt och tråkigt att du behöver svara ”jag trodde ni visste att jag inte stod upp för hetsen” osv 🙁

    Tycker du bemöter kritiken väldigt bra men ville bara säga att jag inte tog illa upp av inlägget och vet att du inte står upp för kroppshetsen som råder just nu. KRAMAR <3

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi