HEMMA

IMG_8458.JPG

IMG_8457.JPG

IMG_8464.JPG

IMG_8461.JPG

I natt landade vi i Stockholm igen och vid två somnade jag framför en film i VÅR alldeles underbara älskade säng. Vaknade efter åtta timmars sömn med solen som lekte bakom gardinerna och gav ljus till sovrummet. Vad härligt det är att älska det liv man kommer hem till. Att inte vilja fly, att vara precis perfekt nöjd med just det man har. Sitt helt vanliga liv.

I alla fall! Har haft PMS från helvetet senaste dagarna. När jag åt minipiller fick jag inte PMS, men i och med att jag började med p-ring för ett år sedan och fick mens igen så kom även den hemska pmsen tillbaka. Gud vilken mardröm det är, hatar liksom mig själv en vecka i månaden? Och så får jag för mig att alla vill mig illa och att ingen tycker om mig egentligen. Funderar faktiskt på att gå tillbaka till minipiller trots dess biverkningar, orkar inte må dåligt både psykiskt och fysiskt en fjärdedel av mitt liv… vi får se, sidospår i vilket fall. Men det är ju samma visa varje månad, blir stött och ledsen för allt utan att förstå varför och efter några dagar när jag kollar kalendern slår det mig, ahaaa, pms-jäveln igen!

Tog mig i kragen och gjorde det bästa tipset jag fått från er för när man mår lite knackigt – jag gick ut och sprang. Inte långt (jag har liksom blivit en spaghetti efter vår semester haha) men tillräckligt långt för att springa bort det jobbiga, känna mig stark återigen och bli utmattad. Sen gick jag och handlade frukost och nu dricker jag min favvojuice, skriver med er och väntar på att D kommer hem så att vi kan städa.

Blir nog en bra dag idag också. Hur mår ni? Älskar er!

  1. Jag använder också p-ring sedan ett halvår och känner igen mig i exakt allt du skriver. Det är så himla synd för utöver denna enda (men tyvärr stora) biverkning trivs jag jättebra med p-ring. Faaan alltså. Dessa jävla hormoner vi tjejer tvingas proppa i oss. Är så trött på det. Aldrig hittar man något som känns hundra… Skönt att löpningen hjälpte <3!

  2. Vill verkligen rekommendera Cerazette till dig! Funkar som ett minipiller och är östrogen fria, använt själv i flera år och är väldigt nöjd 🙂 Mensen försvinner nästan helt med undantag för några små blödningar 🙂

    1. Fast allting fungerar ju olika för alla, jag fick tvärtom konstanta blödningar av Cerazette som höll i sig i ett år innan jag äntligen bytte… 🙂

      1. Som Sofia säger så funkar ju allt olika på alla. Men cerazette spökade till hormonerna i min kropp något otroligt..

  3. Ja alltså den dagen det kommer ut helt säkra och braiga hormonfria alternativ!!! Vad man längtar

  4. Har också haft pms hela veckan! Fruktansvärd!! Vad gör man när man tänker de där tankarna?!

  5. Åh jag är exakt likadan. Blir så otroligt självkritisk och vill helst inte träffa människor överhuvudtaget. Dock vill jag inte ta hormoner så försöker lära mig leva med det, hade inte mens på 1,5 år pga stress så är ändå glad att kroppen funkar även om humöret är hemskt 4 dagar i månaden

  6. Jag har också Pms från helvetet och ska gå till doktorn denna vecka för att hämta ut antidepressiva som man äter ca en vecka innan mens. Det ska funka jättebra. Det är inte okej att man ska tycka att man är värdelös en vecka i månaden.

  7. Det där med att jag tror att ingen tycker om mig, på riktigt, alla bara fejkar det, känner jag sååååå mycket igen! Och ja – det är PMSen som orsakar dessa negativa tankar på sig själv även hos mig… :/

  8. Fina Forni. Tack för att allt du skriver! Jag har ångest varje dag, och har hela tiden en obehaglig känsla. Känner mig osäker och obekväm. Men när jag går in på din blogg kan det släppa för stunden. Dina ord hjälper – oavsett om det är en text om känslor eller något mer lättsamt. Du är fantastiskt

  9. Kopparspiral is the answer! Funkar faktiskt fint även om msn ej fött barn, kan vara lite knivigt för BM eller läk att få på plats men sen sitter den så fint och märks knappt alls<3
    Kommer ALDRIG byta frivilligt, inne på min tredje nu och trots att min livmodertapp är krokig så den behövs sättas in alla gånger och tas ur 1 gång i lättnarkos älskar jag den. Bye bye onaturliga hormoner! Större blödning och i början mer mensvärk men trots det sååååå värt!

  10. Har du funderat på att testa natural cycles? Jag funderar nämligen på det, verkar ganska smidigt 🙂

  11. Kan tipsa om en bok om PMS, bli vän med din pms av Lisa Eriksson. Alltid när jag har pms så märker jag det inte själv och tycker, som många andra, att livet suger, ingen gillar mig, gråter för minsta lilla. Men i boken får man jättebra tips på hyr man ska tänka, äta osv! kollar alltid i den när jag har pms och när jag inte känner igen mig själv, känns bättre att också veta att man inte är ensam med dessa djävulska symtom!

  12. Så hemskt att läsa att så många lider av PMS! Både jag och min mamma kan bli deppiga monster under pms veckan men vi båda äter ”pms piller” från Life.
    Kan rekommendera detta starkt!! Femal balans heter dem. Kanske värt att testa??

  13. Hej! Jag skaffade p-ring för ca en månad sedan och det har slagit mig nu att killen borde väl känna ringen när man har sex? Den sitter ju ganska långt ut, i alla fall för mig. Dessutom tycker jag att det kan lukta ganska konstigt ibland, har någon haft samma problem? Tacksam för svar:)

    1. Jag använder p-ring sedan ett halvår och jag tar alltid ut den när innan jag och killen ligger. Vissa killar känner av den och vissa gör det inte. Man kan ha ringen ute i tre timmar utan att det händer något alls. Du kan ju alltid prova att ha den inne vid samlag och fråga killen om den känns, och om den känns så kan man bara ta ut den 🙂 Viktigt att komma ihåg att sätta i den igen bara så att du är skyddad. Kram!

  14. Tips! Gå till en gynekolog och berätta om dina problem (låter exakt som min pmdd jag får 1 vecka innan mensen). Jag fick utskrivet premalex, funkar bra mot ångesten men tyvärr tappar jag aptiten och sexlusten den veckan jag äter dom… Men det är ändå värt det för att slippa ångesten och gråtattackerna tycker jag.
    Nu ska jag dock sätta in en hormonspiral vilket förhoppningsvis gör att mensen inte kommer= ingen pms. Det kanske du också kan testa :))

    Hoppas det löser sig! Orättvist att vara kvinna ibland alltså..

    Ps tack för din braiga blogg sluta aldrig skriva :)!

  15. Börja med Natural Cycles! Bästa jag har gjort. Man får sån kontroll & lär sig så mycket om sin kropp & hur den fungerar. Kramis!

  16. Fattar inte hur folk inte kan tipsa om spiralen Mirena? Jag har ingen mens och den håller i FEM år utan att man behöver göra något mer än att sätta in den. Inga biverkningar har jag heller fått. Löves it.

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi