Resor

Street art brunch på The Oberoi Hotel, första besöket till Dubai Mall och middag på Zuma Dubai.

13 december 2015, 10:10

IMG_3312

I fredags vaknade vi upp med lätt huvudvärk efter gårkvällens drinkar. Började därför dagen med de berömda frukost-våfflorna. Dränk dem i sirap så är du lycklig resten av dagen!

IMG_3321

Sen poolhäng. Det här hänger med mig till poolen just nu: Ansiktsspray från Evian, solskyddsfaktor från Clarins, solskydd till håret som doftar MAGISKT!!! från Bumble & Bumble (fick den av min frisör innan jag åkte!) samt Hannah & Amandas nya bok ”Försoningen” som de så gulligt skickade över innan resan. Läste ut den på prick ett dygn – lättläst, spännande och igenkänningsfaktor. Bra!

IMG_3322

Efter några timmar blev vi hungriga av doften från hotellets ena restaurang ”Nine 7 One” samt att de spelade så sjukt bra musik så vi bestämde oss för att gå dit och spana in läget. De körde fredagsbrunch under konceptet ”Street art brunch”.

IMG_3328

Började med att man blev serverad ostron vid bordet när man kom.

IMG_3324

Sen var det dags att välja mat. De hade byggt upp en rad olika delar där det serverades mat från världens alla hörn.

Vid den här delen fanns rå fisk och chark, alla ostar man kan tänka sig, säkert 30 olika sorters bröd och så skaldjur, mini bloody marys etc.

IMG_3402

Här fick man typ ramen-soppa och kocken lagade nudlarna på beställning. Han tog alltså en bit deg som han snurrade omkring tills det var perfekt smala nudlar av degen.

IMG_3403

Här kunde man få indiska crepes, minns inte vad de heter, med massa olika tillbehör. Mums.

IMG_3409

Sushi i mängder!

IMG_3407

Grillat på beställning.

IMG_3333

Vi började med ostron och nudlarna.

IMG_3335

Sen tacos från det sydamerikanska hörnet och så lite olika sushi.

IMG_3410

Efter matkoma deluxe avslutade jag med dessertbordet där jag stod och hade beslutsångest samt smakade av allt tillsammans med de andra barnen :)))

IMG_3339

När jag kom upp till rummet möttes jag av detta, de måste sett att jag badade kvällen innan. Vilken service. Kröp ner och njöt medan D var och tränade.

IMG_3346

Sen åkte vi till Dubai Mall. Finns det något köpcenter i hela världen man har hört så mycket om? Haha, visste inte riktigt vad jag skulle vänta mig.

IMG_3347

Det var givetvis precis så stort och underhållande som jag trodde. Var väldigt likt känslan i Las Vegas. Här är ett jätteakvarium som jag fascinerades av.

IMG_3353

Fick med mig ett par skor från Zara och sen gick vi bara omkring och tittade på allt i ett par timmar.

På denna bild har jag dock tappat tålamodet helt – min shortsdress hade gått sönder i ryggen, mina skor som jag har använt en miljon gånger gav mig plötsligt skavsår så det rann blod längst foten och så tog det nästan en halvtimme bara att hitta ut till taxiområdet från stället vilket inte var toppen med en blödande fot. Taxichauffören körde sedan som en galning så jag var ett ögonblick från att spy. Var inte glad när jag kom tillbaka till hotellet haha.

IMG_3370

Senare på kvällen gjorde vi oss i ordning för middag och mitt humör var tillbaka! Jag var klädd i shortsdress från Nelly, kaftan från River Island och skor från Zara.

IMG_3360

Vi åkte till Zuma för att äta middag. Zuma är en av världens 100 bästa restauranger.

IMG_3359

Vi tog in flera mindre rätter för att dela på men denna var en klar favvo – sea bass med tryffel och någon sås. Gud.

IMG_3398

Det här är en av Zumas signaturrätter som D har tjatat om. Innan sa han till mig att det var det bästa asiatiska kött han ätit, så jag var ju rätt nyfiken haha. Det höll verkligen måttet – satan i gatan vilket bra kött. En underbar rätt.

IMG_3399

Och en lika underbar middag. Vi delade på en flaska rött vin, tog in massa olika rätter och när vi var nöjd med kvällen tog vi en taxi hem igen. Somnade framför en film i hotellsängen strax efter midnatt <3

Michaela Forni

Kategorier

Arkiv