En man som heter Ove

Jag har skrivit om Fredrik Backman tiotals gånger under mina år som bloggare. Till exempel i den här listan över saker som gör mig glad i livet från 2012. Eller år 2013 när jag hänvisade till Fredriks text om syskonkärlek här. Eller alldeles nyligen när jag läste hans senaste bok när vi var i Dubai.

Man kan säga att jag gillar Fredrik Backman.

Därför blev jag oerhört glad när han för snart tre år sen släppte sin första bok – En man som heter Ove. Jag älskade den boken djupt. På tre år har han släppt tre böcker och jag håller dem alla väldigt kär. Det finns få människor som skriver så pricksäkert som Fredrik i Sverige.

Tidigare i år släpptes föreställningen ”En man som heter Ove” med Johan Rheborg i spetsen som jag och D givetvis var och såg (läs om den här). Och nu när boken har gått och blivit film var jag inte direkt sen på bollen.

Gud så fin och bra den var. Så roligt att få se filmatiseringen av en bok jag gillar så mycket. Handlingen är helt briljant och precis som i boken varvade jag mellan tårar och skratt under den två timmar långa filmen.

Se den! Och för Guds skull – läs boken om ni inte redan har gjort det!

Och god morgon förresten.

medium_563dccd118d61d5a8ec89c86d93522d0-ove-poster

  1. Sträckläste boken under min semester i Mexico och avslutade den med att ligga och grina på hotellrummet, tacksam för att jag fått känna Ove! Helt klart en av de Bästa böckerna jag läst. Såg filmen på juldagen och den var så bra, grinade och skrattade varannat.
    Älskar Ove <3
    Och kul att du tog upp filmen/boken här på bloggen. ?
    God fortsättning och kram!

  2. Åh filmen var så himla bra och mysig!<3 Man kanske får ta och läsa boken också.
    Hoppas du får en fantastisk dag fina Michaela! Kram

  3. Gud vad roligt att höra att du tyckte den var bra! Jag har också älskat boken och även Backmans sätt att skriva, och har tänkt att se filmen, men har varit lite orolig att den inte skulle vara lika bra som boken. Men nu blev jag ännu mer peppad på att se den!

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi