Den svenska drömmen

12733414_1023119624377005_1913342725090972980_n

Jag gästade ju Den svenska drömmen tidigare i veckan och idag släpptes avsnittet! Den svenska drömmen är en nystartad podcast som drivs av Bodil Sidén där det pratas om just den svenska drömmen. I det här avsnittet pratar vi förutom om drömmar även om immigrationspolitiken, hösten som varit och hur den har sett ut politiskt, min egen karriär och avslutningsvis kör vi ”Bodils blogglista”. Där jag svarar på frågor om inredning, mode och allt annat sånt härligt som man gillar. Högt och lågt helt enkelt!

Avsnittet finns att lyssna på här (klick!) för er som är nyfikna, eller så söker ni bara i närmsta podcast-app.

Nu blir det söndagskväll här hemma, jag önskar er alla en mysig avslutning på helgen! Vi hörs imorgon igen. Puss!

img_5687.jpg

P.s om ni är sugna på att kommentera avsnittet är det såklart välkommet, men kom ihåg att i den här bloggen håller vi en god ton mot varandra. Puss!

  1. Lyssnade precis! Vill bara ge dig beröm och säga vilken otroligt ödmjuk och insiktsfull människa du är! Du är fantastisk! 🙂

  2. Hej! Kan inte du skriva ett inlägg om ditt förra jobb och läxor du fått med dig. Jag har de senaste åren konstant bytt jobb pga tidsbegränsat etc. Nu har jag fast men är väldigt olycklig och ledsen. Människor är väldigt elaka och bittra på min arbetsplats. Toppat med en hel drös maktkamper. Ibland blir jag så matt att jag bara stannar hemma. Har ingen särskild att anförtro mig åt för ingen på arbetsplatsen går att lita på. Vad har du lärt dig och kan du ge exempel på hur du agerat i situationer? Blir så himla trött och ledsen på makthysterin…. Och dessutom, tjejer behandlas så jäkla missgynnande….. :(((

    1. Usch vad ledsen & deppig jag blev av din kommentar.
      Jag kan knappt föreställa mig den känslan du känner varje kväll innan du går & lägger dig & vet att du ska upp till det där jobbet….
      Jag kan bara tala från egen erfarenhet & det är – trivs du inte, mår du dåligt – skit i lön, heltid, fast etc… Byt!!
      Jag har bott i 3 olika länder, jobbat med det mesta & det finns inget viktigare än att trivas på sin arbetsplats med tanke på all tid man faktiskt spenderar där.
      Det kommer alltid finnas ”men”… Men jag har ju heltid, men jag har ju fast, men jag har ju bättre lön. Jo fast om du verkligen inte trivs, lyssna på din kropp & dig själv & byt jobb!! Annars kanske du riskerar att gå in i väggen…… Lyssna till dig själv, inte på vad andra har att säga.
      Hoppas det ordnar sig. Lycka till! Skickar massa styrke kramar till dig! <3 <3 <3

      1. Blev också så ledsen av att läsa. Hoppas verkligen något förändrad så det blir lättare för dig! Du kanske redan gör det, men jag vill bara säga att du ska våga säga ifrån! Stå på dig. Även om det inte hjälper så har du stått upp för dig själc och visat att det inte är okej. Och det är nog ganska viktigt, jag menar man skulle ju säga ifrån om sina vänner behandlades illa så det borde vara lika självklart att göra det för sig själv.. Annars tänker jag som personen ovan, känn efter om det verkligen är värt det. Lycka till!

    2. Känner igen mig så väl i din kommentar, jag jobbade i flera år på en arbetsplats där jag blev mobbad och utfryst av både kollegor och chefer. Eftersom jag var fast anställd och inte hade nån utbildning vågade jag inte säga upp mig, och självförtroendet var i botten så vågade heller inte söka nåt annat, kände mig helt värdelös. Brukade äta min lunch ensam och sen satt jag på toaletten och grät. När jag kom tillbaka efter semestern en sommar gick jag in i väggen, hade inte sovit en hel natt på flera månader och hade fruktansvärd ångest varje dag. Min husläkare sjukskrev mig för utbrändhet/depression och det slutade med att jag var hemma i fyra månader. Under den tiden började jag gå hos psykolog och fann styrka att söka nytt jobb, som jag också fick och det är det bästa jag gjort någonsin. Var arg på mig själv att jag inte slutade tidigare men så kan man inte tänka heller. Jag vet att det är lätt att säga, och att det är svårt att våga, men ta steget och sök nytt jobb. Du är värdefull och förtjänar en arbetsplats där du är uppskattad och mår bra. Fråga din vårdcentral om de har en kurator, eller om de kan ge dig en remiss till en psykolog? Förstår att det känns lite läskigt men det kanske kan hjälpa dig att få prata med någon. Tusen kramar!

  3. Fint att höra dina ord om flyktingsituationen/politiken. Fortsätt stå upp för det goda! Modigt! Också fint att höra att du gärna betalar skatt för att bidra till ett solidariskt samhälle, att vi gemensamt ska kunna finansiera och säkerställa en trygg och stabil grund för alla människor, oavsett bakgrund. Ett mer jämlikt samhälle med mindre ekonomiska och sociala skillnader (dvs. klasskillnader) än de extrema skillnader vi har idag är ett bättre samhälle för alla. <3

    1. Jag håller inte med. Arbetar du hårt och mycket eller har du en innovativ affärsidé så ska du få en lön utifrån de och inte finansiera andra människors liv som inte har den utbildningen, idéerna eller arbetar med samma sak som du. Varför ska jag då arbeta hårdare? För att ge bort mina pengar i form av ännu mer skatt eller liknande till arbetslösa eller liknande? Nej tack!

      1. Snacka om att du inte följer ditt ”det ena utesluter inte det andra” tänk. Du säger att min människosyn är skrämmande. Vad vet du om min människosyn? Jag förklarade att jag anser inte att Robin Hood politiken är hållbar heller. Att arbeta hårt ändå ska ge utdelning. Att bli svårt sjuk har ändå ingenting att göra med att man ska tjäna mindre pengar på sitt arbete för att få mindre klasskillnader. Herregud..

  4. En podd med två mycket inspirerande kvinnor! Jag gjorde mig en smoothie, satte mig i min favorit fåtölj och njöt till era kloka ord. Fortsätt att inspirera Michaela! Precis som Bodil sa- du är en mycket stor och bra förebild för oss yngre tjejer. Kram!

  5. Du verkar fantastiskt och jag har följt din blogg i åratal. Du är en stor förebild <3 och jag har inget emot reklam. Men kan inte låta bli att bli oroad när jag under detta inlägg läser en banner med: "låna pengar på fem minuter." Blev väldigt illa till mods 🙁

    1. Det är inte säkert att Michaela står bakom den reklamen. Jag har ingen låna-pengar-reklam hos mig. Just nu ser jag massa rumpor överallt eftersom jag kollat på underkläder haha! Så det är troligen riktad reklam och du kanske har varit inne på något liknande innan 🙂

      1. Jag vet vad retargetingreklam är (vilket detta inte var) och jag har inte varit inne på varken håravfallsprodukter för män eller oseriösa långivare som syntes på bloggen.

    2. Som Milla skriver så baseras reklamen på andra sidor du besökt, vad du googlat på o.s.v. Jag ser reklam från webbshoppar jag besökt innan. Tror det går att stänga av om du kollar inställningarna för din webbläsare, heter nog ad-block eller liknande.

  6. Wow Mickis! 1) älskar att lyssna på dig, både för att du säger kloka saker men också för att det är så behagligt att höra på din röst. 2) älskar att du pratar om att vara snäll. Det måste vara den finaste egenskapen någon kan ha men så smutskastas ordet idag, speciellt av äldre vuxna. Håller med i vartenda ord du sa i hela poddavsnittet, ALLT var en fullträff! Förutom att jag röstar rött och inte blått men dina åsikter är ”röda” och det glädjen mig att fast nästan inga partier står upp för vad som tillhör deras ideologi (Löfven har ju stramat år gränserna) så har du ett fint sinne och hjärta och det märks i hur du tänker ❤️ Tack för din blogg!

  7. så bra pod! tycker du är grym, fortsätt göra det som ditt hjärta säger till dig att göra, för det blir så bra <3 kram

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi